Gece 3 , belde fıtık azmış 3 gündür yataktayım telefonda oyun oynuyorum. O ses .. o ses benim öten fren balatasının sesi lan!! Yaa dostlar tuvalete kalkamıyorum diyen adamı hırsız peşinde tazı gibi koşturur motor aşkı...
Fırladım kalktım yataktan koştum dışarıya , yeller esiyo motorun yerinde . Ama sesini duyuyorum hala aşkımın, koş oğlum acı yok rocky ..Yakalayabildim mi ? hayır , daha doğrusu adamları göremedim bile, hala inceden balatanın sesini duyuyorum viyk viyk kurtar beni diye ağlıyor , o tarafa koş ,yok ses uzaklaştı , bu tarafa koş hah aq seside yok motor gitti artık dedim.
Atladım arabaya sokak sokak geziyorum , yolda motorcuları durdurup haberini veriyorum falan bi 15 dakika sonra dedim tamam artık karakol saati. Gittim Polislerin kahvaltı saatine gelmiş , bir ifade vermem yarım saat sürdü ,adam kendi kendine yazıyor , ağzındaki mırıltıdan anladığım bir olay ne kadar uzun yazılabilirse öyle yazıyor , bu sırada benim motoru parçalıyorlar bildiğin.. Hayır benim derdim ne? ekiplere anons geçsin şans bu belki denk gelirler az ama şans işte. yok önce ifade verilecek sonra imzalar atılacak , motor resmi olarak çalıntıya çıkacak sonra anons geçilecek..ohoo adamlar komple söker takar motoru. Bu sırada düşünüyorum hırsız olsam ne yapardım?
A- motoru kamyonete yüklerim : çiçek
B - atarım boşa 2. motorla çekerim : risk küçük yerde
Adam yürüye yürüye gitti lan viyk viyk ağlattı kızımı duydum sesini, o zaman;
C - sote bi yer bulup kontak kablolarını keser düz kontak yaparım.
Demek ki evin yakınında hala motorum , şimdi çıkarsam karakoldan yakalarım belki ; abi siz kahvaltıya geçin ben hemen geliyorum dedim uzadım karakoldan.
İlk okulun içine sokarım demiştim , yemedi kapısı kapalı.
Sonra otopark yanı , yok kamera var bekçi var iptal.
İki apartman arası otopark , mis burda bu herif dedim indim arabadan , ve orda herif-ler.. Adamlar iki yandan çökmüşler motora hala uğraşıyorlar , çünkü 60 lira verip adam gibi usb şarjı almak yerine kendim yaparım lan ben onu dediğim , sis farı vs bi ton elektrik sistemine yaptığım modifiyeler sayesinde hala çalıştıramamışlar. adamlara doğru koşuyorum ..da.. bel koptu kopacak , elde ne silah var ne bişi , adamlar hırsız lan 2ye teksin nereye koşuyosun angut? tempoyu ağır abi moduna alıp bi anda bir gürledim BIRAKIN LAN MOTORUMU dııt dııt (otosansür) Bir kaçışları vardı usta ohh dedim hem motoru hem canı kurtardık. Döndüm karakola ifademi tamamladım , üstüne nasıl bulduğumla ilgili ifade verdim bi ton kağıt imzaladım geldim eve.
motorda hasar ; direksiyon kilidi tabi ki , adamlar sinirlendi mi nolduysa kontakla başlayıp bütün kabloları kesmişler. Bide bel iptal benim bi hafta yatarım artık. Geçmiş oldu. Birde polis şikayetçi . Bir ton uğraşıyoruz, koşturuyoruz, yakalıyoruz adam ertesi gün yürüyüp gidiyor diyor. En büyük şikayette dövemiyoruz diyor adam, dövebilsek inan çalamıyacaklar diyor. Dövmek ne yahu? Döveme kimseyi zaten dayakçı başımısın sen? Yakladığın hırsızın salınmasını engelle artık kanun mu savcı mı ne değişecekse o değişsin.
Abus arkadaşlar abus , kundiale'de abus başka yolu yok.