shell yeni bir yakıt çıkaracakmış, adı da " v power nitro plus extreme super fire turbo ". bu yakıtın psikolojik etkisi daha fazlaymış, özellikle 125-150cc kullananlar 10km/h daha hızlı gittiğini sanacakmış.
Kesin bilgi yayalım.
shell yeni bir yakıt çıkaracakmış, adı da " v power nitro plus extreme super fire turbo ". bu yakıtın psikolojik etkisi daha fazlaymış, özellikle 125-150cc kullananlar 10km/h daha hızlı gittiğini sanacakmış.
Kesin bilgi yayalım.
Opeeet derim
"En iyi benzin depodaki benzindir." der Kaan Tuna. Bizzat test etmişliğim vardır: http://www.kaantuna.com.tr/blog/en-iyi-benzin
Bana söylenen;
Katkılı benzin motora zarar verebilir. Çünkü o teknoloji daha çok otomobiller için üretilmiş. Arada ki fark nedir bilmiyorum. Ben o yüzden standart benzin yüklerim hep.
Depoyu her doldurdugunuzda yarım litre işeyin +9 hp garanti amonyak çekişi hızı artırır
ben artık bu işi anlamadım,
sondan bi önceki tüketimim 3.3lt oldu 100 km de aynı kullanımla son alışımda ise 2.72lt yaktı 100 km de.
bi de ben markadan ziyade şubenin fark edebileceğini düşünüyorum çünkü ibnelik yapan şubenin kendisidir kanaatimce.
Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.
Zorunda kalmadıktan sonra opetten başka bir yerden almam. Tek sebebi denetlemesinin diğer firmalara göre daha sık yapıldığını düşündüğümden.
Opeeet tek geçerim geçtiiim.
genelde ilk tercihim shell oluyor. Çünki gidiş mesafesi olarak bende ciddi farkediyor.2. seçenek te opet çok zor durumda kalırsam ilk benzinlik
Arkadaşlar merhaba ben deniz özel bir şirkette akaryakıt istasyonları denetim işinde çalışıyorum. Piyasadan aldığımız 95 oktanların hepsi aynı yerden çıkmaktadır maalesef, fiyatlardaki oynama ise iskonto, nakliye, karlılık payı gibi etkenlere göre 20 kuruşa kadar değişebiliyor. Ben bir akaryakıtçı olarak benzini shellden alıyorum daha iyi denetim gördüğü için. Yoksa şu marka iyidir, bu marka kötüdür diye bir dünya görmedim hile hurda karıştırmıyorlar ise. He bide depo temizliği, tortu oranı, depo içi su oranı vs vs onlarca kalemde benzinin kalitesini değiştirmektedir. Çok derin mevzular. Aynı marka 2 farklı bayi bile benzin kalitesi bir olmayabiliyor. Şans işi birazda benzin. Yani marka pek önemli değil önemli olan işletmeci. İyi forumlar dilerim.
yıllardır shellden alırım şu ana kadar yakıtla ilgili problem ya da yakıttan kaynaklanan bir arıza yaşamadığım için shell e devam
Arkadaşlar geçenkinde türkiye petrollerinden aldım. Bu kadar farkeder mi gerçekten diye aklım almadı. Normalde ev- çarşı arası 20 km gidiş dönüş 40 km falan oluyor yani. Normalde benim 40 kmde çubuk yerinden 3-4 milim oynardı. Bpden aldım milim oynamadı gidiş gelişten. Gerçekten fark ediyor
benzinlikte daha önce çalışmış biri olarak sube sube farklıklıklar gösterir ana deponun temiz olması vs vs
Markadan ziyade, benzinliğin "tipine" göre yanaşırım veya pas geçerim.
Benzin nasıl olsa aynı...
Çay ikramlarının olması, dinlenecek kameriyesinin olması; WC'nin yeni olması, temiz olması, sıvı sabununun bitmemiş olması vb... etkenlere göre karar veririm.
Hadi ikram neyse de; WC'sine bak benzinlik beğen diye özetlenebilir.
Müşterisine duyduğu saygıyı gösterir bence...
O kazanmasın, bu kazansın... derim...
Not: Şehir içi için geçerlidir. Uzun yolda, bir sonraki benzinliğin kim bilir nerede, ne zaman, kaç yaşında olacağını bilmediğiniz durumda, elbette, ilk bulduğunuz yere girmek efdaldir.
Shell kullanınca enjektörlerden benzin(yada mazot) filtresine kadar temiz kalıyor =) anlamadım bu power diye attıkları katık aslında temizlik amaçlı mı?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)