Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motor Yağ Vidasi

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Kanuni 150 Sehan (Chopper)
    Arkdaşlar motorum 150cc lik Chopper tipi uzun yol motoru geçtiğimiz günlerde arkadaşım kaza yaptı allahtan kendınde bir şey yok. neyse konumuza dönelim motorumun alt yağ vidasi sıkıntılıydı ama o gün kazadan sonra vida çıkmış bütün yağı boşaltmış vida yerine olmuyor ne yapmalıyım ? motorun başka yerinden yağını boşaltabilirmiyim ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    beyefendi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CB125e
    Bi tornacıya gidilir ve vidanın deliği tekrar oyulur vida da sorun yok ise

Motosikleti
    KAWASAKİ-R6
    vidanın (yağ tapası) bağlandığı yer söküle bilir parça olması lazım, yalama olmasına karşı önlem olarak, o parçayı söküp değiştire bilirsiniz ya da torna, frezesi olan bir yere yenisini yaptıra bilirsiniz, parça yanılmıyorsam alüminyum dur, kaynak yaptırıp yeniden delik ve diş yaptıra bilirsiniz.

Saygılar.
    https://www.youtube.com/watch?v=4R38-vqpBB0

Motosikleti
    kaynak tutmuyor motorun o alt şanzıman yerinden denedik vidayı kaynatmayı ama vidada sorun yok aynı vıdadan aldım yınede damala damla kacırıyor vida boşa dönüyor yani
    yinede teşekür ederim denicem

Motosikleti
    KAWASAKİ-R6
    Alıntı sagopa422 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kaynak tutmuyor motorun o alt şanzıman yerinden denedik vidayı kaynatmayı ama vidada sorun yok aynı vıdadan aldım yınede damala damla kacırıyor vida boşa dönüyor yani
    yinede teşekür ederim denicem
    Hocam vida dan bahsetmiyorum ben, bağlandığı yer bozuk dişler yalama olmuş o kısımdan bahsetmiştim.Tapa yeri yalama diye şanzıman blounu değiştirmek mantıksız o kısım yekpare parçadır.

Bakın bu benim motorun parçası aldığımda yerde 2 damla yağ gördüm ve tapaya baktığım da yağ kaçırdığını fark ettim, yalama olmuş boşa dönüyordu, yenisine baktım baya pahalı benimde yenisini yapmaya imkanım var paslanmaz dan yenisini yapıp taktım.

Eski parça ve bağlantı şekli.

buda yeni parça.
    tinerci bunu beğendi.

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    vidanın etrafına sicim midir nedir o zımbırtıdan sarmayı denesen? hani genelde musluk bağlantılarında yaparlar ya...

Motosikleti
    hepsini tek tek denicem söz :D

Motosikleti
    KAWASAKİ-R6
    Alıntı shruikan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    vidanın etrafına sicim midir nedir o zımbırtıdan sarmayı denesen? hani genelde musluk bağlantılarında yaparlar ya...
    Teflon bant vidayı sabitlemez sadece sızıntıyı engeller, blok ısındığı zaman vidanın yerinden çıkma olasılığı var, buda kaza yapmanıza neden ola bilir.

Resim atma şansınız var mı ?

barisblt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL 150 Z-ONE
    Önce sorunun cıvatada mı yoksa delikte mi olduğuna emin ol. Cıvatanın dişleri üzerinde ezik bölgeler vs var mı kontrol et. Sorun cıvatada ise diş tarağı ile cıvatanın diş ölçüsünü bulup uygun bir pafta ile cıvatanın dişlerini düzeltebiirsin veya internet üzerinde cıvatayı bulabileceğin yerleri araştır. Sorun delikte ise bazen deliğe sadece uygun delik klavuzu salmak işi düzeltebilir düzelmezse delik büyültme yoluna gidilebilir yani delik normalden büyük çapta delinir ve yeni bir diş ölçüsü ile tekrar kılavuz çekilir veya kaynak ile doldurma yoluna ( bu yolu önermiyorum kaynak yapan kişinin iyi bir kaynakçı olması gerekli ve daha birsürü etmen var. ) bir diğer yöntem ise deliği büyütüp tornada imal edilecek bir parçanın deliğe çakılması ve eski diş ölçüsünde diş açılması ( bunuda önermiyorum ısıl değişimden dolayı düzgün yapılmazsa yolda çıkabilir.) son olarak helicoil denilen bir spiral diş yayı kullanabilirsin.
    Bunlar benim bildiğim yöntemler ve bilgi amaçlıdır işi bilmeyen biri için çoğu uğraşması zor şeylerdir. Umarım yardımcı olmuştur.
    sagopa422 bunu beğendi.

Motosikleti
    teşekür ederim bilgilendirdiğin için inşallah işe yarar.
    Fakat işin aslı o vida bidaha ordan sokülmez ise biz yağ bakımında yağı nerden boşaltıcaz sokülebilir olmalı önemli olan bu , ama arkdaşlarım başka yerden yani 3 tane yer olduğunu söylüyor benım bildiğim üst ve alt kapak

Bthndmrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PCX150
    Motor yağı pcx de 2 yerden de boşaltılabiliyor. Büyük ihtimal sizdede öyledir 2 3 yer olabilir.
    sagopa422 bunu beğendi.

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Eğer yuva yalama olduysa bir büyük ölçü ile yeni diş açılır ve yeni vida takılır. Bunun için ya bir tornacıya ya da elinde dişli klavuz vs olan bir tamirciye gitmen gerekir.
    sagopa422 bunu beğendi.

Motosikleti
    Teşekkür ederim:-)

Alisilin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr 125 06- Cygnus L 14
    Arkadaşlar doğru yöntemleri söylemişler.
    Fakat hep merak etmişimdir, yeni diş açılırken bloğun içine nasıl oluyor da çapak kaçmıyor?

myagdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda FES 250 Foresight; CBF 150, NC750S
    Bir tornacıya göster, gerisini o halleder.

Motosikleti
    onu hiç düşünmedim

Motosikleti
    MT07
    3 sebebi var
    1. yag tapasinin vida dislileri hasarlanmistir o yuzden yuvasina takildiginda damlatma yapar.
    2. Yag tapasinin yuvasindaki disliler hasarlanmistir.
    3. Yag tapasinin dibindeki conta ( o-ring) yani plastik bir halka yada metalde olabilir o kesmistir.

Tavsiyem ise once tapanin uzerindeki contayi bir kontrol edin yoksa uygun bitane takip deneyin.

Tapa hasarliysa eger hic yeni dis acmakla ugrasmayin eskisingibi olmaz yenisini alin illaki vardir serviste yada internette.

Yuvasi hasarliysa icine yeni dis actirmaniz gerekicek.Buda elinde kılavuz olan bir usta icin 15 dakikalik is.Eger birde icine yeni disli yayi takarsa tadindan yenmez.

Motosikleti
    teşekür ederim bilgilendirdiğin için

Motosikleti
    pulsar 200NS
    direkt olarak bir tornacı kalıpçıya gidin, motoru yan yatırım klavuzla deliği büyüttürün sonra örn metrik 8 ise 8 lik civata bulun takın olay bukadar büyütülecek bişey yyok

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)