Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Maxi Scooter Sonrası Motor Arayışı (Çok bilinmeyenli denklem)

REKLAM ALANI
    cagiran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VSTROM 800 SE
    Merhaba,

Motorum Honda NSS 300 Forza

Bayram da 1.700 km artçılı ve yaklaşık 20 kg yüklü uzun yol yaptım.

Ne dik yokuş tırmanışlarında ne düz yolda performans açısından hiç sıkıntı yaşamadım.

Düz yolda 130-140 km hızları rahat gördüm, yokuş aşağı 145-150 km hızlara çıktım.

Aynı şartlarda en az Forza kadar performans sağlayabilecek ve ihtiyaç halinde bahsettiğim hızların altında kalmayacak bir vitesli motor hayal ediyorum.

Şimdi biraz araştırdım,

Minimum 2012 model
    Maksimum 25.000 km

15.000 - 20.000 bandında

benim aradığım tarzda (naked, racing, chopper, cross olmayacak, touring için uygun olacak) tek bir motor var

Inazuma F

20.000 - 30.000 bandında

Yamaha XJ6 Diversion F

Kawasaki KLE 650 Versys

Suzuki VStrom 650

Honda NC 700-750 X

(Maxi.scooterdan vitesliye geçiş için ne kadar uygun motorlar?? başka iyi alternatif????)

Şimdi 4 bilinmeyenli denklem var,

Buyrun

1- Konfor için Forza ya devam (bagaj hacmi ve daha az titreşim)

2- Motosiklet sürdüğünü anlamak için,yeni lastik alarak (Masraf) Inazuma F doğru tercih olabilir.
    (mt25, duke, cbr vs zaten bana hitap etmiyor)

3- Ya da yazı bekle para biriktir, motorunu değerinde sat,

4- Ehliyeti A2 den A ya yükselt (Masraf) başka modeller düşün.

Fikrileriniz benim için çok değerli çok karasızım

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    tanjuzafer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hala düşünüyor.
    Ben de başlangıç için ve uzun yola çıkacak bir motor arayışındayım.bütçe max 20.000 TL. Oturuş pozisyonu ve görüntü olarak naked motorlar (MT 25 veya KTM Duke 250 gibi) ilgimi çekiyor ancak bu motorsikletlerin şehiriçi kullanıma uygun olduğu söyleniyor. Ancak karenajlı motorsikletlerin oturma pozisyonu sürücü ve yolcu için oldukça rahatsız görünüyor. Ben de maxi scooter ın benim için daha uygun olacağını düşünmeye başladım.Ancak yakıt tüketimi ve servis giderleriyle parça ömürleri konusunda endişelerim var.
    Aslında bana uygun bir motor var ama fiyat çok yüksek. Belki sana uygun olur. Şu an tek seçenek Honda NC750X. Yakıt tüketimi çok iyi ve diğerleri kadar sinirli bir motor değil.

Linwelin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YZF R25 / 2016
    Ktm duke 390 isinizi gormez mi?
    Forumun çikolata renkli bi maddeye donmesi sonucu pek fazla takılmayı düşünmüyorum artık. İsteyen iletisimdeki facebook veya skype adreslerinden iletisebilir. Sağlıcakla..

Bthndmrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PCX150
    Bagaj artısı, konfor, düşük yakıt, HONDA, DCT eşittir NC750X bu motorda km de çok sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
    tanjuzafer bunu beğendi.

Motosikleti
    VSTROM 800 SE
    Alıntı tanjuzafer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de maxi scooter ın benim için daha uygun olacağını düşünmeye başladım.Ancak yakıt tüketimi ve servis giderleriyle parça ömürleri konusunda endişelerim var.
    Aslında bana uygun bir motor var ama fiyat çok yüksek. Belki sana uygun olur. Şu an tek seçenek Honda NC750X. Yakıt tüketimi çok iyi ve diğerleri kadar sinirli bir motor değil.
    Uzun yol için çok uygun maxi scooterlar var Forza, Integra, Burgman, X10 bunlara örnek..
    Diğerlerini bilmiyorum ama Forza yakıt tüketimi 3-4 lt/100km. Servis giderleri ise 100-200 TL civarı

Alıntı Linwelin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ktm duke 390 isinizi gormez mi?
    Artçı konforu da önemli bu yüzden küçük artçı seleli motorları elemek zorunda kalıyorum.

Alıntı Bthndmrl adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bagaj artısı, konfor, düşük yakıt, HONDA, DCT eşittir NC750X bu motorda km de çok sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
    Teşekkürler, NC750x bagaj hacminin böyle geniş olduğunu bilmiyordum, siz söyleyince araştırıp fark ettim.
    Kaskınıza taş değmesin, kuş pislemesin.

freewill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 400 Youtube: Sucuk Ekmek MotoVlog
    üzülerek söylemem gerekir ki bir maxi skuterin yerini anca daha büyük bir maxi skuter doldurabilir

Motosikleti
    VSTROM 800 SE
    Alıntı freewill adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    üzülerek söylemem gerekir ki bir maxi skuterin yerini anca daha büyük bir maxi skuter doldurabilir
    Bana bunu demiycektin abi

Ben de üzülüyorum )

OZARSLAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Forza 300 ABS - Bekleniyor
    Maxi Scooter ; Piaggio X10 gerçekten amiral gemisi bence bu sektörün ..

Burgman'da iyi bir seçenek fakat yolda X10 gördüğümde şahsen hayranlıkla bakıyorum ...

Zor bir soru , zor bir durum inşallah seni en Mutlu edecek kararı verirsin ...

Motosikleti
    Suzuki inazuma F
    İnazuma F kullanıcısıyım, tavsiye ederim. Gezi motosikletı olarak süper bir başlangıç olur. Ancak heyecan, adrenalin, hız derseniz inazuma da bunları bulamazsınız. İnazuma katır gibi yükle banamisin demiyor 151 km de kesici devreye giriyor. Mersedes konforu var ancak üzerindeki lastikler irc ve 5 para etmez. Koltuk pek konforlu değil fakat çok kötü de denmez. Yakıt tüketimi 16 diyorlar şahsen ben ege Akdeniz turunda 13 kuruş ölçtüm. Emsallerine göre nispeten iri duryor buda uzun yolculuklar da motosikletin eşyalardan kaybolmasını önlüyor ve dikkat çekiyor. Ktm harika bir motosiklet ancak artçılı ve uzun seyahatlerde kesinlikle işkence olur diye düşünüyorum. Amacım şehir içi diyorsan kesinlikle ktm derim. Ama benim gibi yükü sarar gezerim diyorsan tavsiyem inazuma olur. Eğer bütçem de yeterli ise F. ben çok memnunum nx 700 x te güzel motosiklet bence dikkate alınmalı, fakat bana fazla geldi.ikinci el olacaktı ve Vergi dilimi falan derken gereksiz gördüm ve gidip sıfır F aldım.

Motosikleti
    VSTROM 800 SE
    Alıntı Aspenda adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İnazuma F kullanıcısıyım, tavsiye ederim.
    Ben çok memnunum nx 700 x te güzel motosiklet bence dikkate alınmalı, fakat bana fazla geldi.ikinci el olacaktı ve Vergi dilimi falan derken gereksiz gördüm ve gidip sıfır F aldım.
    Aspenda teşekkürler, sana özelden yazmıştım ama görmedin sanırım
    İzmirde isen bir kahve ısmarlıyım biraz başını ağrıtıyım diyorum

127 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hem tur motoru hem enduro hem naked hem ucuz hem ABS li. 200 Duke den sonra stajyer ehliyetim bitince geçmeyi planladığım motor; HONDA NC700X. Ciddiyim fazla yakacağını sanmıyorum aynı hızlarda gittiğini varsayarsak taş çatlasa yarım litre fazla yakacaktır. Hız konusunda iyi, rüzgar için önlem alması kolay ve önünde kocaman bagaj yeri mevcut. Ayrıca honda kalitesi. Tüm bunlar 20-23 arasına bulunuyor.

Motosikleti
    VSTROM 800 SE
    Alıntı OZARSLAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Maxi Scooter ; Piaggio X10 gerçekten amiral gemisi bence bu sektörün ..

Burgman'da iyi bir seçenek fakat yolda X10 gördüğümde şahsen hayranlıkla bakıyorum ...

Zor bir soru , zor bir durum inşallah seni en Mutlu edecek kararı verirsin ...
    Hocam X10 a hayranım, ama ciddi pahalı..

Güzel dileklerin için teşekkürler

Alıntı 127 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hem tur motoru hem enduro hem naked hem ucuz hem ABS li. 200 Duke den sonra stajyer ehliyetim bitince geçmeyi planladığım motor; HONDA NC700X. Ciddiyim fazla yakacağını sanmıyorum aynı hızlarda gittiğini varsayarsak taş çatlasa yarım litre fazla yakacaktır. Hız konusunda iyi, rüzgar için önlem alması kolay ve önünde kocaman bagaj yeri mevcut. Ayrıca honda kalitesi. Tüm bunlar 20-23 arasına bulunuyor.
    Nc 700 dense 750 x tercih edicem sanırım.

Aea incelemesinde güzel değişikliklerden bahsediyordu

Gökhan_Aygün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VFR 800X (RC60/2013)
    Kardeşim bence vitesle uğraşmaya gerek yok. NC 750 X/S DCT otomatik olmakla beraber triptonik olarak da kullanılabiliyor. Şahsen ben Forza'dan sonra geçsem geçsem böyle bir şeye geçerdim. Ekstra yapman gereken yanlara 2 çanta takmak olacak. Bu sebeple para biriktirip tek ve en doğru motosikleti alman daha doğru olur. Acele etmemeni öneririm.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...29241529/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...38212940/detay

Zincir yağlamak, germek beni bozar dersen de İntegra var.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...33894722/detay

İnazuma falan kesmez şu saatten sonra bence o toplara sakın ha girme. ( Not: Üzerine binmediğim motosiklet hakkında tavsiye vermem. )

Haaa bu arda belki bilmiyorsundur tanıştırayım. SW T 600 Forza'nın ağabeyi. Belki bu da bir alternatif olabilir.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...33297238/detay
    Honda NSS Forza 300 İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=E9QdDCCxKpc ]

Mondial 150 Sentor İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=Rl79HfGpcS4 ]

Motosikleti
    VSTROM 800 SE
    Alıntı Gökhan_Aygün adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeşim bence vitesle uğraşmaya gerek yok. NC 750 X/S DCT otomatik olmakla beraber triptonik olarak da kullanılabiliyor. Şahsen ben Forza'dan sonra geçsem geçsem böyle bir şeye geçerdim. Ekstra yapman gereken yanlara 2 çanta takmak olacak. Bu sebeple para biriktirip tek ve en doğru motosikleti alman daha doğru olur. Acele etmemeni öneririm.
    Dostum teşekkürler tavsiyeni dikkate alıcam
    Zincir yağlamak, germek beni bozar dersen de İntegra var.
    Depo istiyorum önümde bi tane, dizlerimle tutayım diye hem de belki depo üstü çanta...

İnazuma falan kesmez şu saatten sonra bence o toplara sakın ha girme. ( Not: Üzerine binmediğim motosiklet hakkında tavsiye vermem. )
    Ona kafayı takmıştım ama soğuyorum yavaş yavaş.. Bütçeme en uygun Inazuma bu aralar diye aslında, tamamen duygusal
    Sanırım yazın iyi ki Inazuma almamışım diycem Nc750x den sonra

Tek korkum Nc750x in Forza dan sonra güçlü ve vitesli motor olması, araya Inazuma daha soft bi geçiş mi olur acaba?

Haaa bu arda belki bilmiyorsundur tanıştırayım. SW T 600 Forza'nın ağabeyi. Belki bu da bir alternatif olabilir.
    Depo vites ve büyük teker... Bunları istemesem Forza forever ;)

Motosikleti
    VFR 800X (RC60/2013)
    Şuna bir bak !

http://www.yakittuketimi.net/honda-nc-750x/

Az yakıyor, yeteri kadar gidiyor, agresif de değil daha ne olsun ?

Nc'ler çok atik makineler değil. Genel olarak yüksek vites düşük devir mantığına göre hareket ediyor. Bir anda hızlanmak yerine yavaş ve istikrarlı bir hızlanma sağlıyor. Zaten bu yüzden az yakıyor. Nc serisini Mt 07 gibi falan düşünme ! Yanlışlıkla gazı açıp yanlaya yanlaya gideceğin ya da duvara gireceğin bir yapı yok Nc serilerinde.

İmkan varsa üzerine bin ve test et ! Ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.

Bunlara bakabilirsin bilgi edinmek için ;

https://www.youtube.com/watch?v=Loe1voRoF2k

https://www.youtube.com/watch?v=kb-8skTri7s
    Honda NSS Forza 300 İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=E9QdDCCxKpc ]

Mondial 150 Sentor İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=Rl79HfGpcS4 ]

Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Senin ilacın bu Honda NT 700 Deauville

Motosikleti
    VFR 800X (RC60/2013)
    Alıntı Sinan Er adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Honda NT 700 Deauville
    Bak bu modeli de daha önce beğendin fakat güncel bir motosiklet değil ne yazık ki. 10 sene önce ki makineler.

Yine de hatırlaman için buraya koyuyorum.

Motosikleti
    VSTROM 800 SE
    Senin ilacın bu Honda NT 700 Deauville
    Sinan Er nokta atışı yaptın
    Gökhan Aygün kendi Forza'sının fotoğrafını göndermişti ben yandaki motoru beğenmiştim
    Aklımda olsun
    Teşekkürler

Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Alıntı cagiran adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sinan Er nokta atışı yaptın
    Gökhan Aygün kendi Forza'sının fotoğrafını göndermişti ben yandaki motoru beğenmiştim
    Aklımda olsun
    Teşekkürler
    Bak bu modeli de daha önce beğendin fakat güncel bir motosiklet değil ne yazık ki. 10 sene önce ki makineler.

Yine de hatırlaman için buraya koyuyorum.

http://i.hizliresim.com/RQDn7Y.png
    Bu motor düşündüğün gibi eski bir teknoloji değil tam tersi şu anki NC serisinin Full versiyonudur.

Kombine ABS

Enjeksiyon

Süper Bagaj Hacmi ( Kontak anahtarı ile açılabilen )

Şaft aktarma

Dayanıklı ve ekonomik motor

Harika Sürüş konforu

Yüksekli ayarlı arka amortisör

Orjinal Motor koruma takozları

Ve kullandığında Hah buymuş diyebileceğin bir makina.

Aşağıdaki fotolar 2013 yılında severek kullandığım motoruma ait

SAZMAN bunu beğendi.

Motosikleti
    VSTROM 800 SE
    Bu motor düşündüğün gibi eski bir teknoloji değil tam tersi şu anki NC serisinin Full versiyonudur.

Kombine ABS

Enjeksiyon

Süper Bagaj Hacmi ( Kontak anahtarı ile açılabilen )

Şaft aktarma

Dayanıklı ve ekonomik motor

Harika Sürüş konforu

Yüksekli ayarlı arka amortisör

Orjinal Motor koruma takozları

Ve kullandığında Hah buymuş diyebileceğin bir makina.
    Hocam ilgine teşekkür ederim.

Bakımlı ve güvendiğin bir makine satılığa çıkarsa haber verirsen sevinirim.
    Kaskınıza taş değmesin, kuş pislemesin.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)