Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

Motosiklet ile uzun yol konusunda tavsiye, bilgi, hikaye ve sohbete ihtiyacım var.

REKLAM ALANI
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Yakıt konusunu bu kadar dusunmenizde haklı olabilirsiniz. Lakin, 100 km de ortalama 4 litre ile 5 lt yakan motor Arasında 5 tl oynuyor. 1000/100*5 hesabiyla her 1000 km de bu oran 50 tl oynar. Yurt içi için bu fark hesabı yurt dışında litre başı 5 tl degil, ortalama 1-1,5 dolar gibi litre bazında oynasa dahi bu iran cook daha dusuk olacaktır.
    İkinci bir konu, küçük motor az yakmaz. Bmw f800s kullanırken 100km de 3,6 km ortalama ile sarfiyatı vardı.
    Bir gezimizde ben çeyrek depo dahi yakmamis iken, mct 250 kullanan arkadaş 6-7 litre aldı.
    Bir başka gezide Kawasaki z750 ile er5 aynı gezide 100km de yakıt alırken er 5 bir litre daha fazla yakit almıştı.
    Ayrıca, uluslararası gezilerde her yakıt aynı temizlikte olmayabilir. Bu yüzden, düz mekanik, aşırı elektronik olmayan, karburatorlu model seçmekte fayda var.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

haklılık payınız çok fazla, kuş uçuşu mesafesi ortalama 10.000 km olan hedefe yapılacak etkinlik için gereksiz cimriliğe de girer benim dediğim.
    küçük motor az yakar meselesi de bilgi ve tecrübe eksikliği, karşıma çıkan modellere bakarak böyle bi çıkarsama yapmışım.

Ben şu xt 600 ü bir kurcalayayım, yakınlarımda bulabilirsem elimle dokunayım. Yukarıda bi arkadaşın dediği gibi bu dönemi uzattıkça daha zorlaştırırız.

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Xt600-klr650-aprilla pegaso 650(bmw f650 ile aynı motor kullanılmakta ve neredeyse marka farkıyla yarı yarıya satılmakta. Beyin problemi çıkabilir deniyor. Ama arastirinca, bir kamyonetin beyniyle aynı olduğunu ogrenmistik. Problem değil yani)
    Xt ve klr oturuş pozisyonları itibariyle pek konforlu değiller, bu yüzden ek havalı ya da yumuşak minder gibi çözümler bulursanız hatta uretirseniz lehinize olur.

Motosikleti
    Kanuni 150 Sehan (Chopper)
    kardeşim eğer yolda kalmayı göze alıyorsan macera arıyorsan hiç tereddüt etme çık , ama elin anahtar tutmalı anlaman lazım biraz

Motosikleti
    Yamaha mt 700 tracer
    Hocam al bir Yamaha x city istediğin yere enduro tadında git.Bu motorla yarım dünya turu yapanlar var.Sizi üzmez amortisörleri sertdir biraz başkada hiç bir sıkıntısı yoktur.Her ülkede servisi vardır.Anında müdahale gerektirebilecek kronik bir problemide yoktur Türkiye Batum ve Yunanistan yollarınde artcılı artcısız 5 adet x city le toplam 115 bin km yol yaptım....yamaha x city ile doğu karadeniz ve İtalya turu diye netde ara ve tecrübelen.Saygı ve sevgilerimle

Alıntı sagopa422 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeşim eğer yolda kalmayı göze alıyorsan macera arıyorsan hiç tereddüt etme çık , ama elin anahtar tutmalı anlaman lazım biraz
    Kesinlikle. O nasil sokulur bu nasil takılır videolari sardı etrafimi .) kendi elimizle de yapmaya başladıkmı tamamdır .)

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:30 ----------

Alıntı levent3410 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam al bir Yamaha x city istediğin yere enduro tadında git.Bu motorla yarım dünya turu yapanlar var.Sizi üzmez amortisörleri sertdir biraz başkada hiç bir sıkıntısı yoktur.Her ülkede servisi vardır.Anında müdahale gerektirebilecek kronik bir problemide yoktur Türkiye Batum ve Yunanistan yollarınde artcılı artcısız 5 adet x city le toplam 115 bin km yol yaptım....yamaha x city ile doğu karadeniz ve İtalya turu diye netde ara ve tecrübelen.Saygı ve sevgilerimle
    Cok mutlu anilariniz olduğuna eminim. Su an şehir dışındayım, döndügumde bakicam kesinlikle. Teşekkürler paylaşım icin.

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)