Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yüksek CC li motorla hız yapmak

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Mondial 150 mash--> Kawasaki ninja 300
    Arkadaşlar benim merak ettiğim şey şu. Geçenlerde cbr 600rr a bindim. Motorla giderken 100km/h ye ulaştığımda sanki daha motor gitmiyo gibi hissediyorum yani normal hızıymış gibi geliyo. Ama benim scooterde 100 km/h ye ulaşınca sanki uçuyormuşum gibi geliyor. Bunun sebebi nedir acaba çok kafamı kurcalıyor
    Carbondioxid bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    gurkanerkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT 07
    Birisi 250 KM/h hızın üstüne çıkmak, diğeri bir yerden bir yere lahmacun taşımak için üretilmiştir.
    bumbala, yosemite, Green Arrow ve 4 diğerleri bunu beğendiler..

mfBulut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Doğan sürerken 100 ü geçince sallandığım, babamın arabasını sürdüğümde ise ibreye 10 saniye bakmasam hız sınırını geçtiğim aklıma geldi direkt.

Alıntı Emremash adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar benim merak ettiğim şey şu. Geçenlerde cbr 600rr a bindim. Motorla giderken 100km/h ye ulaştığımda sanki daha motor gitmiyo gibi hissediyorum yani normal hızıymış gibi geliyo. Ama benim scooterde 100 km/h ye ulaşınca sanki uçuyormuşum gibi geliyor. Bunun sebebi nedir acaba çok kafamı kurcalıyor
    Güzel konu

Aynı hiss'leri yaşadım , duruma yorumum ; Cub,scooter nispeten bodur aletler , hakikaten bende bu tiplerin sürati direkt hiss ettirdiklerine katılıyorum , durumu yere yakınlık olarak yoruyorum.

whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Psikolojik bişeyde olabilir motorla ilgili de.verdikleri tepkiler çok farklı sonuçta

bumbala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT 07
    600rr hız için tasarlanmış mühendisliği yapılmış bir makinedir. 260da yapsanız çok faklı bişey hissetmezsiniz.

Motosikleti
    Honda PCX150 >>> PULSAR NS200
    Suspansiyon, teker capı, motor sesi, gaz kolu hissi ve tabiki psikoloji...

Aynı şey arabalarda da geçerli, suspansiyonu cok iyi bir arabada gostergeye bakmazsanız 150 ile gittiğinizi bazen anlamıyorsunuz.

Ayrıca psikoloji ve bilinçaltında elinizdeki makinenin sınırlarını bilmekte etkilidir. Mesela kadranı 180 olan bir arabayla 150 her şartta aşırı hızlı gelirken, 280 olan bir arabada 150 trafiğin ve yolun durumuma göre çok normal gelebilir.

Bir de scooter lastiği ile, motosiklet lastikleri arasındaki çap farkı da önemlidir diye düşünüyorum. En basitinden yavaş hızda bile, aynı cukurda hissedilen farklı oluyor, doğal olarak yüksek hızda da yoldan gelen tepkileri hissetme farklı oluyordur.

musclegent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arkadaşım

Ferrariye binince yaptığın hızla
    Şahine binince yaptığın hız sence eşit olabilirmi ?
    Lütfen azcık beyin fırtınası yapıp konu açın.
    bumbala bunu beğendi.

nzm75 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM WOLF 250Nİ,,KAVASAKİ KLE 500
    Doğru 100 le giden bir ferrariyi 100 le giden bir Şahin geçemez

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    aerodinamik yapı

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Her yonuyle dizayn. Heyecan ve zevk biraz da limitleri zorlayinca oluyor, ve yuksek hacimli aletlerin limitleri cok yuksek, velhasil 150km'de bile cok stabil gidiyor ve zorlanmiyor alet.

Superduke'u ilk aldigimda kafayi yemistim, cunku 5. vitesi kullanmak cok zor, 6. vitesi kullanmak ise imkansiz gibi birsey. Otoyol'da 140km hizda 4. vitesle gideceksem 5. ve 6. viteslere ne gerek var diye sormustum kendi kendime. Gecenlerde bir arkadasin Porsche Turbo'suna bindik. Demesin mi en sevdigim vites 4 diye? Harbiden de 5'e alinca zorlaniyor, 180'le gidiyorken bile. Her ikisi de 300km/s uzeri hizlar icin dizayn edilmis aletler.

Ben yine de on disliyi 17'den 16'ya duserek makul hizlarda 5. vitesi, hatta yokus asagiysa 6. vitesi de kullaniyorum artik.

Bir arkadas ta sehir ici daha zevkli diye 1000+cc Ducati SS'i yerine 125cc Honda Grom'unu kullaniyor. Gerci o Ducati de iskence resmen sehir ici...

Motosikleti
    Mondial 150 mash--> Kawasaki ninja 300
    Ferrari sonuçta beyin fırtınası yaparsak geçemez tabi )

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)