Ben 186 ya kadar çıktım, 165 den biraz daha kötü yani çok merak edilecek bir fark yok
Ben 186 ya kadar çıktım, 165 den biraz daha kötü yani çok merak edilecek bir fark yok
Arkadaşlar çene açılır kask kullananların tercihlerine bir şey diyemem. Ama yine de yeni kask alacaklara tam kapalı bir kask almalarını tavsiye ederim.
Geçen sene kurban bayramında mersin'deydim ve marina çıkışında aşağıdaki kazaya şahit olmuştum. Adamın kaskı çene açılır bir kask olmasaydı belki hayatta kalırdı :( Çünkü çene açılır kask vidadan çıkıp boğazını kesmişti !! Kimseyi kaskından soğutmak istemem ama sonuçta hepimiz burada tecrübe olsun diye en feci kazaları bile paylaşıyoruz. Bu da bir nevi kötü sonuçlanmış bir tecrübe sayılır. Bu arada kask marka ve modeline o an hiç dikkat etmemiştim. Kaliteli markaların çene açılır kaskları belki böyle bir şeye neden olmayacak olsa bile, güvenlik ekipmanında ihtimaller en aza indirilmelidir diye düşünüyorum.
http://www.mersinhaber.com/haber-mer...aybetti/315769
Ben NEXX X.T1 kullanıyorum. Yurt dışı incelemelerine baktım, yorumlar hep olumlu olunca aldım ve memnunum...
Şurdaki inceleme bana gayet güzel fikir vermişti. Biraz gürltülü ve ventilasyonu yetersiz bulunmuş ama bence 120-130 ortalamayla giden ortalama bir şehir kullanıcısı için bu özellikleri de bana yeterli geliyor, yüksek hızda bilemiyorum...
http://www.webbikeworld.com/r2/motor...xx-xt1-review/
Kardi olaya son yorumum, gozunu seveyim sessiz bisey al, yemisim ventilasyonu(icinde de boğulup olme tabi de) Hepsini cikardiginda kafanda ter olacak. Ne yap ne et, konforlu ve sessiz bisey bul
Forumun çikolata renkli bi maddeye donmesi sonucu pek fazla takılmayı düşünmüyorum artık. İsteyen iletisimdeki facebook veya skype adreslerinden iletisebilir. Sağlıcakla..
Onu bulabilmek için soru sordum zaten değerli arkadaşlarımın yorumları doğrultusunda karar vermeye çalışıyorum ona göre kararımı verip alacağım
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:37 ----------
Arkadaşlar bu arada marushin rs999 s kafama oluyor kendi kaskım medium.Dediğiniz gibi denemek lazım ama buradaki bazı markaları deneme gibi bir imkanım yok örneğin shark kullanan ve böyle başka kaskları denemiş olan varsa yazabilir mi shark medium benim kafama olur mu
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:40 ----------
Not:marushin small yanaklarımı sıkıyor ama vizörün olduğu kısım yani yanağımın şişkinliğinin bittiği yerden sonra alnımın bittiği yere kadar ferah geniş yani rs999 mediumda olur bana zaten kendi kaskımı medium kullanıyorum
Kask rahat olsun ama sessiz olsun diye kasmayın. Gürültü, kafa ve boyun yapısı, boy ve motosiklete göre değişir. Kulak tıpası kullanın.
Birinin sessiz dediği kask, başkasına gürültülü gelebilir, veya tam tersi olabilir. Çok örneği var. Kimse yanlış söylemiyor aslında. Değişiklik insanlarin kafa ve boyun yapısı, boy ve motosiklet. O yüzden çok takmayın. Zaten çok aman aman sessiz kaska da rastlamadım daha. En basit kulak tıpası, en mükemmel kasktan daha sessiz ve rahat.
Bilakis, yazın sıcağında adamakıllı hava alabilen kask önemli. Çoğu ucuz kaskın en çokta ihmal ettiği nokta burası. Arai'den önceki tüm kasklarimin hava delikleri hikayeymiş onu anladım. 30 küsür derece sıcaklıkta 3 saat boyunca full face kaskla seyahat edip rahat etmek kolay değil. Adamlar boşuna kasıp vizör'e delik açmamışlar. Üstteki delikler de çok fonksiyonel. İnsan kafasının nefes aldığını hissediyor hemen açınca.
Haklısınız hocam dikkat edeceğim sağol
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:51 ----------
Forum trol doldu bizim konu yalan oldu hala bir cevaba ulaşamadım
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:02 ----------
Arkadaşlar öneri paylaşabilecek olan yok mu
benim bir sonraki alıcağım kask marushin 777 olucak ama genede kafama giyince kafama göz hizama falan uymazsa anında vazgeçerim en önemlisi görüş açısı ve kafama olması
1. Soru zor. O kadar kaskı bizzat denemiş olup karşılaştırabilecek kaç kişi var?
2. Cevabının faydası sınırlı, çünkü o listeden belki üçte biri kafanıza uyacak.
bell vortex kullanıyorum, güzeldir hoştur, titiz ve temiz insana gelmez.
dilerseniz bir ara detaylıca izlenimlerimi paylaşabilirim
O zaman küçük bir merhaba ile başlıyorum.
Uzun süredir bell vortex kullanıyorum.
Kaskın vizörü kesinlikle buhar yapmıyor diyeibliriz.( tabiki %100 değil )
Kaskın ses yalıtımı oldukça zayıf her zaman bir gürültü hali mevcut aşırı bir rahatsızlık durumu oluşturmasada rüzgarın etkisinin yüksek olduğu zamanlarda berbat bir rahatsızlık veriyor
Vizor cizilmelere karşı dayanıklı olarak belirtilmiş fakat tırnak darbesi ile bile cizilebiliyor dersek doğru olucaktır.
Herşey bir yana boyun kısmındaki extra sünger katman kaskı cıkardığımız zaman üzerine tüm toz ve benzeri zerre/ tanecikleri topluyor ve o kadar iğrenc görüntü oluşturuyor ki sırf bu neden kaska karşı aşırı cirkinlik ve nefret duyguları oluşturuyor.
Ama her şeye ragmen toz taneleri ile olan problemi saymazsak kaskdan son derece memnun olduğumu söyleyebilirim.
Fakat eklemek gerekir ki yaklasık 40 cm yükseklikten kask tepe üstü olarak yere düştü ve arka taraftakı havalandırma/rüzgar cıkışının olduğu ek yerinden ayrıldı ve catladı.
Ek yerinden ayrılma ve ek plastik parçadaki catlama olmasından dolayı ana kabuga bahane bulmak doğru olmayabilir ama dayanıklılık olarak acaba sorusunu zaman zaman aklıma getirmedi dersem yalan olur
4/5 aylık bell vortex kullanımı sonucunda izlenimlerim budur. sonra motoru sattım kask duruyor
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)