ÜmitS. adlı üyeden alıntı
Kask konusu özel bir durum.
Geçen aylarda motora başladım ve ilk işim kask almak oldu haliyle. İnternette bir sürü yorum vs. okudum ve gittim Nolan N104 aldım internetten. Mağazaya gidip denemeden almak büyük hata oldu benim için. Nolan N104 kaskı iki hafta olmadan satmak zorunda kaldım. Bir sürü zarar vs. Bana uygun değildi çünkü. Ağırdı, büyüktü, içeri çok ses alıyordu vs. Bakarsan N104 Nolanın sitesinde son model olarak tanıtılır ve hiç kimse olumsuz bir şey dememiştir. Ama bana uygun değildi, sevemedim.
Bazıları çeneden açılır kask güvenli değil der çıkar işin içinden, bazıları o kapalı kask malzemesi kötü der korumaz der çıkar. Bazıları o markaya o kadar para verilir mi bak burada bu marka var bu kadar der. Bazıları arada 1000TL fiyat farkı olan kaskları aynı kefeye koyar vs. Bir sürü şey okursun.
En iyisi kafana uyanı bulmak. Git bir motosiklet mağazasına, bak, dene, kafa ölçünü ölsünler. Deneme yap ve en beğendiğini al. Çoğu zaman para yalan söylemiyor.
Mesela markalar ve modelleri arasındaki farkları anlamaya çalış. Senin için neler önemli onlar netleşiyor sonra. Çene bağlantı şekilleri değişiyor, görüş açıları değişiyor, kask dış kabuk büyüklükleri değişiyor, havalandırma kaliteleri değişiyor vs. Bir kask neden pahalı neden ucuz anlamaya çalış.