Arkadaşlar Lifan Traveller 150 model motor aldım ikinci el. 2014 trafik çıkışlı. Henüz ruhsatı da almadım. 15 gün falan oldu alalı. Benim şimdi hangi işlemleri yapmam lazım. Noter göndermedi ruhsatı, sigorta yaptırmadım, yaptırmasam bişi olur mu ?
Arkadaşlar Lifan Traveller 150 model motor aldım ikinci el. 2014 trafik çıkışlı. Henüz ruhsatı da almadım. 15 gün falan oldu alalı. Benim şimdi hangi işlemleri yapmam lazım. Noter göndermedi ruhsatı, sigorta yaptırmadım, yaptırmasam bişi olur mu ?
Sgorta yaptırmadan 15 gün içinde saten gelmez gelmesi için sgorta yaptırman lazım bu süreçten sonra sgorta yaptıdığın zaman ruhsatını almak için tirafik emniyete gidip alabilirsin
Sgorta yapmadan ruhsatı almaya gidemezsin
Sgorta yaptırmasan ilerki zamanlarda geçikme zamı adı altında ceza tutarı alınır
Sgortan yoksa çok dikkatli olman gerektiği haklıysan bile haksız muamelsi kendine yapmandır
Ve birine çarpar veya bi araca hasar verirsen tamir ücretini cebinde hazır tut yoksa davalık olursan doğduğuna pişman ederler
CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..
Sigortanı yapıp noter satış belgen ile trafiğe gitmen gerekiyor diye biliyorum. Ayrıca 30 günü geçirmeme gibi bir durum vardı halen geçerli olabilir riske etme derim.
trafik emniyet satışı yaptırdığım ilçeden mi almam gerekiyor. MEsela ben Bahçelievlerde noterliğinden aldım. Ama Gaziosmanpaşada yaşıyorum İstanbulda. Bu arada verdiğiniz cevaplar içinde teşekkür ederim
Bildiğim kadarıyla motosikletin satışını aldıktan sonra 15 gün içinde sigorta yaptırmanız lazım. 15 günü geçerse sigortasız gezmiş sayılırsınız ve karşı taraf yüzde yüz kusurlu olsa bile siz suçlu sayılırsınız. Zararı cebinizden ödersiniz. Çevirmeye yakalanırsanız aracınız bağlanır...Eğer 30 gün boyunca sigortasız binip bir kazaya yada çevirmeye yakalanmazsanız 30. Günden sonra yüzde beş zamlı ödersiniz. Diye biliyorum...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)