Arkadaşlar Merhaba ,
Daha önceki konulara baktım ama tam karşılığını bulamadığım için yazıyorum. Dün evden çıktım motora bindim ve lastiğin inik olduğu gördüm benzinciye gittim ve şişirmeye çalıştım ama nafile daha sonra lastiği tam olarak kontrol ettim ve bir tane vida girdiğini gördüm. Vida biraz çapraz girmiş yani 2 cm yakın bir yarık oluşturmuş.
Lastiği değiştirmeden yama yaptırsam sorun olurmu. Yamalı lastiğe ne kadar güvenilir sonuçta yere temas eden bence motosikletin en önemli parçalarından bir tanesi bunun için eğer risk varsa değiştirmeyi tercih ederim. Değiştirmem gerekiyorsa, motosikletim Yamaha Nmax 125 orjinal lastikleri Dunlop, bayiileri aradım kimsenin elinde bu lastiklerden yok yani markayı değiştirmem lazım. Mich. City grip alsam sadece ön tarafa olmaz çift olarak değiştirmek lazım onunda maliyeti 450 TL.
Şimdi ben lastikleri değiştirmeye karar verdim diyelim patlak lastikle Kartal Hasanpaşa ya nasıl götürebilirim. Bir lastik tamir kiti alsam ucuz olanlardan yada tavsiye edeceğiniz varise ondan sonra bununla yama yapıp şişirip Hasanpaşa ya götürebilirimiyim eğer bu mantıklı değilse nasıl yapmak lazım.
Teşekkürler