Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Zincir Temizliği ?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Arkadaşlar motorumun zinciri kafamı çok karıştırıyor sürekli acaba yıpranıyor mu diye düşünüyorum.
    Şimdi sorum şu:
    1.Motorumu basınçsız tabancasız bahçe hortumu,saç şampuanı ve süngerle yıkıyoru.Bu yıkamadan sonra zincirimi yeniden yağlamam gerekir mi ?
    2.Yağmurlu yani yerler ıslankken kullanınca yağlamak gerekir mi ?
    3.Normal koşullarda yani sürekli tapagaz gidilmediği varsayılarak.temiz hava yol koşullarında kaç km de yağlanmalı -- yağmurlu kış aylarında kaç km de bir yağlanmalı ?

Zincir yağım İPhon'un şu yapışkanlı gibi olan beyaz yağından,motorumda cbr 250.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Zincir suyla yıkanmaz. Hatta üzerine su sıçrarsa derhal yağlanması gerek. Zincir sürekli yağlı olmalı ki içine su sızmasın.
    Temizliği gazyağıyla veya uygun petrol bazlı kimyasallarla yapılır. Su kullanılmaz. Su yağ gibi aşınmayı önlemeyen bir sıvı olduğu için baklaların arasında kalan su yağın içerilere nüfuz etmesini engelleyebilir. Paslandırıcı etkisi de cabası.

Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Yanlış anladınız galiba ben zinciri yıkamıyorum suyla motoru yıkıyorum .Zinciri İPhon'un zincir temizleme spreyiyle yapıyorum

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı 4till4 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar motorumun zinciri kafamı çok karıştırıyor sürekli acaba yıpranıyor mu diye düşünüyorum.
    Şimdi sorum şu:
    1.Motorumu basınçsız tabancasız bahçe hortumu,saç şampuanı ve süngerle yıkıyoru.Bu yıkamadan sonra zincirimi yeniden yağlamam gerekir mi ?
    2.Yağmurlu yani yerler ıslankken kullanınca yağlamak gerekir mi ?
    3.Normal koşullarda yani sürekli tapagaz gidilmediği varsayılarak.temiz hava yol koşullarında kaç km de yağlanmalı -- yağmurlu kış aylarında kaç km de bir yağlanmalı ?

Zincir yağım İPhon'un şu yapışkanlı gibi olan beyaz yağından,motorumda cbr 250.
    1-2 Zincir yoğun bir şekilde ıslanıp,üstündeki yağ tabakası kalktıysa yağlaman gerekir.Bir kaç damla su ile zincir yağı kolay kolay kalkmaz.Ama aşırı derece ıslandıysa yağlamak gerekir.
    3-Aslında belli bir km si yok.Kullanılan yol durumuna göre değişiyor.Ama ortalama 500 km de bir kere yağlama,1000 km de bir de zincir temizliği gerekir diye kabul edilen bir şablon var.Ama çok yoğun tozlu,yağmurlu ortamlarda kullanılırsa çok daha erken temizlik ve yağlama yapmak gerekebilir.Sürekli tozsuz asfaltta kullanılırsa temizlik ve yağlama işi biraz daha geniş aralıklarda yapılabilir.

Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Nasıl yani her yağlamada zinciri temizlemek zorunda değil miyim ? direk önceki yağın üstüne sıksam oluyor mu ?
    Tabakanın kalktığını nasıl anlıycam yani kışın hemen hergün yağmur yağıyor 2 günde 1 temizle yağla temizle yağla mı yapıcam ?

Mucit23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tracer 900 & KTM450EXC & BWS100
    Geçen Benzinlikte Castrol'ün şu ürününden gördüm. "Bike Cleaner" Adıyla satılıyor.

Nereden denk geldi bilmiyorum ama süper birşey. 25TL ye almıştım. Haftada bir motoru yıkasan en az 6 ay gider herhalde. Ben bu spreyi zincir bölgesini temizlemekte kullanıyorum. Zincir ve çevresindeki yağlı bölgelere sıkıp 2-3 dakika beklemek gerekiyor. Sonrasında yağlar kendinliğinden akıp gidiyor. Sonrasında basınçlı su ile yıkayınca bu sefer sabun gibi köpürüp yağlı bölgeyi tamamen temizliyor. Tavsiye Ederim

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı 4till4 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Nasıl yani her yağlamada zinciri temizlemek zorunda değil miyim ? direk önceki yağın üstüne sıksam oluyor mu ?
    Tabakanın kalktığını nasıl anlıycam yani kışın hemen hergün yağmur yağıyor 2 günde 1 temizle yağla temizle yağla mı yapıcam ?
    Her yağlamada zinciri temizlemek zorunda değilsin.2 yada 3 yağlamada bir baktın zincir çok tozlu kirli temizlense iyi olur.Her yağmurda da zincir yağlanmaz.Ama günlerce arka arkaya zincir yoğun bir şekilde suya mağruz kaldıysa temizlemekte fayda var.
    Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir.

Motosikleti
    CRF 1000L Africa Twin
    Ben bakıyorum zincire. Kirlendikçe temizliyorum.
    Eğer zincirin üzerindeki yağı çözecek kadar ıslanmışsa yağlayın. Ben 200 km'de bir yağlarım zinciri.

Motosikleti
    Honda CBR 250R
    İyiymiş ben bilmiyordum her seferinde önce üzerindeki yapı temizleyip öyle yapıcaz sanıyordum

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)