Tecrübeli insanların güzel fikirlerine ihtiyacım var :)
Reklamlar
-
Öncelikle merhaba sizlere konuya geçmeden tecrübemden bahsetmek isterim.
2000 km tvs apache kullandıktan sonra yamahanın çıkardıgın 250cc yamaha r25'e atıldım 15000 km r25 kullandıktan sonra motorumu 1-2 hafta önce satmış bulunmaktayım.
Şimdi artık günümüz standartlarında 600cc ve 1000cc motor fiyatlarına bakıldıgı zaman 1000cc makinalar ve 600cc makinaların fiyatları arasında cok bi fark gözükmüyo ki istediğim tek 1000cc 1000rr olsa gerek fiyatından ötürü bende almışken 1000rr almak istiyorum. Agresif kullanan birisini değilim herşey yerinde güzel sizce nası bi etkenlerle karşılaşırım 600 cc önerilerinede açığım teşekkürler.
NOT: Helvacılar Ölürsün diyenler lütfen yorum yapmazsa sevinirim teşekkürler
Reklamlar
-
Ars adlı üyeden alıntı
Öncelikle merhaba sizlere konuya geçmeden tecrübemden bahsetmek isterim.
2000 km tvs apache kullandıktan sonra yamahanın çıkardıgın 250cc yamaha r25'e atıldım 15000 km r25 kullandıktan sonra motorumu 1-2 hafta önce satmış bulunmaktayım.
Şimdi artık günümüz standartlarında 600cc ve 1000cc motor fiyatlarına bakıldıgı zaman 1000cc makinalar ve 600cc makinaların fiyatları arasında cok bi fark gözükmüyo ki istediğim tek 1000cc 1000rr olsa gerek fiyatından ötürü bende almışken 1000rr almak istiyorum. Agresif kullanan birisini değilim herşey yerinde güzel sizce nası bi etkenlerle karşılaşırım 600 cc önerilerinede açığım teşekkürler.
NOT: Helvacılar Ölürsün diyenler lütfen yorum yapmazsa sevinirim teşekkürler
Güzel kardeşim, 600cc ile 1000cc arasın da çok temel farklılıklar vardır. Bu temel farklılıklardan en temelleri ise;
1. Güç
2. Gaz Tepkisi
3. Sürüş Farklılığı ( Hızlanma ve Durma )
4. Ağırlık
5. ...
Hikaye devam eder... 1000cc bir motosiklet şehir ici kullanımına uygun değildir. Isı, tepki, yakıt vb... gerekçelerden kaynaklı 1000cc alıp trafikte hubara kullanan insan hamallık dışında bir şey yapmıyordur. Her ne kadar " Benim ki 1000cc Ağa " desede hakkını veren bir arkadaş gelir 600cc ile içinden geçer gider. r25 Otomobil r1 ise Tırdır. Ölürsün ölmezsin bu Allah'a kalmış, ölüm mutlak kader. Lakin 1000cc yatırması kaldırması 600cc benzemez r25'e hiç benzemez, kullanamazmısın ? Kullanırsın ama 1000cc nin 400cc kullanırsın. 1000cc kullandığın zaman da en ufak bir ters durumda helvacılar toplanır buraya. Fiyat endeksi senin canına verdiğin değer yargınla alakalıdır, 1000cc alsan da zaten hakkını verme ihtimalin yok kusura bakma. O yüzden efendi gibi aldığın motosikletin her şeyini kullanabileceğin bir modele yönel.
-
Cevabın için teşekkür ederim senin önerin ne olurdu acaba ?
-
Ars adlı üyeden alıntı
Cevabın için teşekkür ederim senin önerin ne olurdu acaba ?
r25 den sonra önerim;
RC 390 ABS
CBR 500R ABS
CBR 650F ABS
olurdu.
Bu motosikletlerin hepsi kullanıcı dostu modellerdir.
-
1000rr r25 benzemez fukara şeysi gibi yapıştırır kullanmadım ama mt07 sürdüm mt öyleyse 1000rr nasıldr tahmin edemiyorum
-
Hocam arkadaş doğru söylemiş o lafa çok takıldım."Fiyat endeksi senin canına verdiğin değer yargınla alakalıdır"en doğru söz bu olsa gerek.600 alınca turşusunu mu kuracaksın sanki onuda elinden çıkarırsın nasılsa sonra geçersin 1000e acele etmeye gerek yok.Ayrıca 1000rr fiyat olarak uygun bir motor olarak görünebilir ama yakıt ve aksam konusunda çokta hoş değildir.zaten nasip olur alıp değiştirirsen anlarsın bi cbr1000rr sonra zx10r kullan evrime inanırsın .Sırf fiyat açısından düşünme r25tende bir anda böyle bir motora geçerin demek biraz gülünç oluyor kusura bakma.Zaten bu tam olarak hangi motordan geçtiğinden ziyade kişinin kendisiyle kendini bilmesiyle alakalıdır.kimi yeteneklidir yapar kimi adam 50bin km kullanır gider bakarsın hala aynıdır yani.ayrıca sürüş sırasında karşılaştığın durumlar kullanıma etki eder .insan başından geçince daha iyi anlıyor .en basit örnek hiç çırpmayla karşılaştın mı o durumda ne yapacağını biliyor musun.Hocam en doğrusu siz kendinizi biliyorsunuz ona göre karar verin.Esenlikler Dilerim
-
CBR650 F en uygunu bence de güzel bir öneri gelmiş.
-
Hepinize tek tek teşekkür ederim zaman ayırıp cevapladığınız için ama racing sevdiğim için kararımı r serisinde kullanmak istiyorum büyük ihtimal buda 600RR olucak
-
Ars adlı üyeden alıntı
ama racing sevdiğim için kararımı r serisinde kullanmak istiyorum
Biz teşekkür ederiz güzel kardeşim ama sana önerdiğimiz modeller enduro değildi. Madem 600rr alacaksın, kendine bir iyilik yap ve 2007-2008 sonrası al. Hakkın da hayırlısı olsun.
-
2013 altı almıcam hocam estağfurullah ben önerdiğin motorlara asla kötü diyemem tarz diyelim
-
Sayin Ars,
Bence agresif kullanan birisi degilim diyerek, 1000rr alma fikrini kendinizce makul ve anlamli hale getirmeye calisiyorsunuz. Bir de herhangi bir 1000cc degil rr. Ben olsam 600cc gecmezdim. Bana 600rr, r6 bile urkutucu geliyo acikcasi. Acele etmeyin derim nacizane.
-
Pardon hocam R6 bile derken :D Küçümseme yok değil mi burada
-
Tecrubeli oldugum icin yazmadim bu arada
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:35 ----------
whitedeamon adlı üyeden alıntı
Pardon hocam R6 bile derken :D Küçümseme yok değil mi burada
1000rr ile r6 ve 600rr i karsilastirma maksatli soylemistim r6 bile cok deme maksatli yani.
-
Ben de senin gibi apache ile başlayıp cbr 250 r ve cbr 1000 rr almıştım ilk motora bindiğimde bunun hakkını nasıl vereceğimi ciddi anlamda düşündüm zaten trafikte de hamallıktan başka bir şey degil masraflarıda ağır şimdi mt 07 kullanıyorum hem trafik hem gaz açmada çok keyif alıyorum diğer arkadaşların yorumları da çok yerinde cbr 650 f mt 07 xj6 gibi modellere yönelmeni tavsiye ederim
-
-
Teşekkürler arkadaşlar
-
Meraktan soruyorum.
"agresif kullanan birisini değilim"
demişsin. agresif kullanmayacaksan neden 1000 cc istiyorsun?
-
Darkfriairs adlı üyeden alıntı
Meraktan soruyorum.
"agresif kullanan birisini değilim"
demişsin. agresif kullanmayacaksan neden 1000 cc istiyorsun?
Sesi için?
Uzaktan gelen 1000rr sesini hiçbirşeye değişmem
-
r6 yada honda cbr600rr idealdir ama yüksek modeller almanı öneririm.
-
İlk aşamalarda agresif kullanamam ama 3 ay sonra ilk kullandığım gibide kullanamam dimi Ses, Görüntü , Fiyat
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:58 ----------
R6'nın 1000RR dan kalır yanı yok bence r6 almaktansa 1000 alırım :D
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)