A2 ehliyet kaç cc motor sürer?
Reklamlar
-
ehliyet kursuna kaydoldum a2 ehliyet kaç cc motor sürüyor yeni yasaya göre?
Reklamlar
-
Hocam basligi direkt google yazsaniz cevap alabilirsiniz aslinda.Yinede cevapliyim 600 cc ye kadar kullanabilirsiniz.
-
bllhlskr adlı üyeden alıntı
Hocam basligi direkt google yazsaniz cevap alabilirsiniz aslinda.Yinede cevapliyim 600 cc ye kadar kullanabilirsiniz.
Forumda tekrar sormuştum yine aynı cevap gelmişti 600cc diye fakat kursa kaydoldum ve bu gün bir araştırayım dedim internette 35 kw 46 hp motora denk geliyor yani 250 cc den büyük motor kullanamıyorum anladığım kadarıyla. Umarım yanlış hesaplamışımdır yoksa hayallerim suya düşecek
-
-
Kardeşim forumda arama butonu var.Ona bir tıkla. Bulamazsan konu açman daha mantıklı. Burdakiler cevap yazmaz böle başlıklara.
Ama ben sana örnek vereyim:
Mesela, nc750x; güç:40.3kw. Ağırlık:220kg. 40.3/220= 0.18..... Yani a2 kullanabilir.
Mt07, güç:55kw absli versiyon en ağırı 182kg. 55/182=0.30.... A ehliyet kullanabilir a2 kullanamaz.
Yani önemli olan 0.2 oranı tutturmak.
-
Mukaddime adlı üyeden alıntı
Kardeşim forumda arama butonu var.Ona bir tıkla. Bulamazsan konu açman daha mantıklı. Burdakiler cevap yazmaz böle başlıklara.
Mesela, nc750x; güç:40.3kw. Ağırlık:220kg. 40.3/220= 0.18..... Yani a2 kullanabilir.
Mt07, güç:55kw absli versiyon en ağırı 182kg. 55/182=0.30.... A ehliyet kullanabilir a2 kullanamaz.
forumdaki açıklamaları pek anlamamıştım ama sizin bahsettiğiniz şekilde anladım teşekkür ederim...
-
şuanki a2 ehliyeti yeni ehliyetle değiştirdiğimizde ne olarak geçiyor?
-
cyberdanger adlı üyeden alıntı
şuanki a2 ehliyeti yeni ehliyetle değiştirdiğimizde ne olarak geçiyor?
2016dan önce alınmışsa A olarak geçiyor.
-
-
radaraa61 adlı üyeden alıntı
forumdaki açıklamaları pek anlamamıştım ama sizin bahsettiğiniz şekilde anladım teşekkür ederim...
Abi bu söylediğine dayanarak a1 ehliyetiyle apache sürebilir çünkü 10kw motor ağırlığı 136 kg dogrumudur
10/136= 0.0735..... çıkıyor 0.1 oranı geçmiyor dogrumudur
-
safak1999 adlı üyeden alıntı
Abi bu söylediğine dayanarak a1 ehliyetiyle apache sürebilir çünkü 10kw motor ağırlığı 136 kg dogrumudur
10/136= 0.0735..... çıkıyor 0.1 oranı geçmiyor dogrumudur
Apache 150 cc olduğu için olmuyor
-
b) A1 sınıfı sürücü belgesi silindir hacmi 125 santimetreküpü, gücü 11 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,1’i geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.
c) A2 sınıfı sürücü belgesi gücü 35 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.
Zannedersem benim verdiğim örnek de hatalı oluyor. Çünkü a2 ehliyet ile 35 kw + 0.2 oranını aşmayan motorları sürebiliriz. Nc750x 40.3 kw.
Apache için de arkadaşın dediği gibi 150 cc olduğu için sürülmez.
-
b) A1 sınıfı sürücü belgesi silindir hacmi 125 santimetreküpü, gücü 11 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,1’i geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.
c) A2 sınıfı sürücü belgesi gücü 35 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.
Zannedersem benim verdiğim örnek de hatalı oluyor. Çünkü a2 ehliyet ile 35 kw + 0.2 oranını aşmayan motorları sürebiliriz. Nc750x 40.3 kw.
Apache için de arkadaşın dediği gibi 150 cc olduğu için sürülmez.
Bende yanışınız var diyicektimki düzeltiniz ben A sınıfı eğitiminde honda 150cc 250cc ve en son nc750x eğitim bitirip direksiyon sınavına en son makineyle girdim
CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..
-
Ehliyet motor mu sürüyormuş ?
-
Hepsini sürebilirsin ister 50 cc ister 1000 cc
-
Forumda arama butonu var diyenlerin bile haberi olmadığı belli olan konu başlığının linki aşağıdadır
Tek tek yazdım daha napiim
A2 ehliyet.ile kullanılabilecek motosikletler listesi (eski modeller hariç)
http://www.motosiklet.net/forum/moto...sikletler.html
-
Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.
-
kawasaki h2r sürebilirsin.
-
30 Aralık 2016, 00:25
Nc750s a2 kullanabilirmi .dediğin gibi mi hesaplanıyor? Bnm için önemli a2 ehliyetim var.nc almak istiyorum. .A ehliyet almayı dusunurken yazını okudum. İnşallah doğrudur
-
30 Aralık 2016, 01:03
Bu bilgi yanlış
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)