Arkadaşlar artçımla beraber 200 kg varızdır. yaklaşık 30 derecelik çook dik 20 30 metrelik yokuşu sıfırdan hızlanarak motoru zorlaya zorlaya çıktık. Motor pcx 150, motorun herhangi bir yerine zarar vermiş miyimdir?
Arkadaşlar artçımla beraber 200 kg varızdır. yaklaşık 30 derecelik çook dik 20 30 metrelik yokuşu sıfırdan hızlanarak motoru zorlaya zorlaya çıktık. Motor pcx 150, motorun herhangi bir yerine zarar vermiş miyimdir?
Biraz sitem etmiş , kırımış kalbini , ahh etmiş , bızdığın yanaklardan makas alıver bişeeciği kalmaz
Bişey olmaz. Debriyajı yer biraz ama 20 30 metrede sıkıntı yapmaz. Sürekli yapma
Ben öyle bir şey yaptım yaklaşık 200 metre kadar yokuş tırmandık kayışta bir sıkıntı oldu debriyajdan yedi birazda motor yani ufak cc ile çok dik yokuşa girmemek lazım kanımca.
İstiap haddinin (yükleme sınırı) üstünde olduğunuzdan durum normaldir. Muhtemelen kayış ve debriyaj bir miktar kaçırma da yapmıştır. (Bakım zamanında kayış ve ön varyatör bagaları değişmeli, debriyaj balataları parlamışsa en ince zımpara ile zımparanmalı)
Ben hemen her gün çok dik bayırlar tırmanıyorum, çok da zorlanmadan çıkabiliyor. Hatta yokuş yukarı 60km/saat bile yapabiliyor.
Motora kolay kolay bir şey olmaz merak etmeyin. Olsaydı ço çok kayış koparırdı.
Ben bi tane Yamaha BWS 100'ün piston silindirini haşat etmiştim o şekilde Aynı işlemi çinli motoruma yapsam yol uzunsa yokuşta 80-90km hızlara kadar çıkar tık demeden.
pcx e hiç birşey olmaz olsa olsa boyasına açırsın
Bu konuda fazla bir bilgim yok fakat iki kişi ile 800m. lik çok dik ve tarla gibi yokuşu benim motorla defalarca çıktım. Çıkarken insanın içi gidiyor. Fakat bir şey olmadı. Senin gittiğin çok kısa mesafe. Hiç bir şey olmaz.
2005 senesinden beri ayni activa ile bayir tirmandim hemde iki kisi virajli bir tik olmadi. Tabi motor bakimli idi.
Birgun bir karinca sirtina azigini yuklemis gidiyormuş ama onune kocaman bir tepe cikmis karinca baslamis tirmanmaya ama dusmus sonra bir daha denemis yine aynisi olmus her denemesi husran ile sonuclanmis ama kariinca pes etmemis son bir hamleyle tepeye cikmaya baslamis ve bu sefer basarmis. Neden anlattim bilmiyorum.
Hiç bişey olmaz biraz balata kokusu alırsın o kadar
Bişey olmaz. Pcx 125 hiç bir yokusta mahçup etmedi beni, artcılı olarak çıktığımda oldu, aha burayı çıkmaz dediğim yerde bile gaza asilmamlâ hizlanmasi bir oldu.
gazlayıp çıkmak mı lazım, motoru zorlamadan uygun devirde gaz kesmeden devam etmek mi bilemedim şimdi
Sence bu motoru üreten mühendisler bu testleri yapmamışmıdır? Taşıma kapasitesi 170 kg ise 200-220 kg de sıkıntısız dağılmadan gidebilecek kadar sağlam üretilirki normal yükte uzun yıllar hizmet versin.
zaten ilk kavramadan sonra sabit hızla 20-30 la çıkarken çok bi problem olmaz
Bayırın olim tırman bana
CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..
Aga on tarafa dogru egilin mutlaka
Skuterlerin agirlik arkada kafaniza gecer
Tekere cok getirmisligim var suzukiyi bayir yukari
Suzuki AN125 47000Km,Sym Gts 250ievo 4000km,CBR 125 6500Km, ,Kawasaki Ninja 250R 14000km
Yamaha Xmax250 ABS 7000km, KTM Duke 200 ABS 3100km Yamaha Xmax250 8000km, Xj6n 18000km Xmax 250 Yollarda..
Ooo bu güzelmiş bak, kolay yoldan sukuterde tek teker
http://members.modernvespa.net/michael_b/uploads/wheelie_14555.jpg
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)