Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

kaza yaptım

Motovento
    REKLAM ALANI
    osiosborn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Geçmiş olsun.
    Bir bisiklet sürücüsü olarak şunları soyleyeyim. Karayolları yönetmeliğine göre bisikletlerin yolun sağ şeridini kullanmaya hakkı var ve motorlu taşıtların bisikletlere 1.5m'den fazla yaklaşması yasak. Bunlarin yanında kaza durumunda bisiklet sürücüsü yaya muamelesi görür.

Yani yayaya çarpmışsınız ve anladığım kadarıyla1.5m kuralını yok saymışsınız. Özetle suçlu sizsiniz. Polis tutanağı önemli değil. Savcılığa verirse cortlarsınız.

Benim tavsiyem bisiklet sürücüsüyle anlaşın. Hastane masraflarını vs karşılayın. İyi niyetli görünerek olayı çözmeye bakın.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Honda PCX150 >>> PULSAR NS200
    Bisikletlinin haksız olması ile ilgili aklıma gelen bir kaç gerekçeden biri, bisikletlinin girmesi yasak olan bir yolda olması. Mesela kaza tem gibi yüksek hızlı ve asgari hız limiti olan bir yolda mı oldu? Bu durumda bisiklet ve elektrikli bisiklet sürücüsü o yolda olamayacağı için haksız bulunabilir kaza durumunda. Eğer böyle bir durum varsa ifadenizde belirtebilirsiniz.

hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Draconian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bisikletlinin canı kurtulsun da kim haklı kim haksız önemli değil.

Adamı yoğun bakıma alıp uyutmuşlar hala millet haklı/haksız derdinde. Ne acayip, ne duygusuz bi millet olduk arkadaş..
    Harbiden yahu. Amerika'da kaç kaza geçirdim. Polis, yoldan geçen insan, karşı taraf, herkesin ilk sorduğu soru iyi olup olmadığım. Yardıma koşanlar.

Bir kere yabancı biri vurdu bana, bizim gibi üçüncü dünya ülkesi insanı. Arabamda 6 yaşında çocuk var, o çarpmış, arabam pert olmuş. Hava yastıkları açılmış, içerisi toz duman, korna takılı kalmış, yağmur yağıyor, çocuk ağlıyor. Karşı taraf direk hesap kitap derdine girmiş, suçsuzluğunu ifade etmeye çalışıyor. Hiç muhatap olmadım ama nasıl sinirlendim. A hayvan. Arabada çocuk var. Bi kere sormadın "iyi misiniz" diye. İnsanlığımdan utandım.

İnşallah her ikiniz de tam sağlığınıza kavuşursunuz... Özellikle de bisiklet kullanan şahıs. Durumu sizden kötüymüş.

Yapabileceğiniz en iyi şey olayları olduğu gibi en doğru şekliyle anlatmak tabii ki.
    french press bunu beğendi.

hattoi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bir şeyin bir kere daha farkına vardım.
    Bir kısmımız bir çok hobi ile uğraşan, çok yönlü, kendisini geliştirmeye uğraşan insanlarız. Ve bir çok hobi ya da sosyal gruptan gelen, "biz vicdanlı, mantıklı, belli anlayış ve en azından hoşgörü seviyesi yüksek insanlarız" yanılgısı içindeyiz. Ama anlamadığımız, motosiklet diğer hobiler gibi değil, içinde her tip insandan bol bol var, hatta ülkemizin içler acısı halinden dolayı çoğu hayal kırıklığı olan bir popülasyonda yer alıyoruz.

Ortam gayet süper, beğenmiyorsan git diye, pisliğini saklamak için başkasını hedef haline getiren seri üretim tipler ve onlara destek verenlerde bu tip konuların cesurca konuşulup, az da olsa gelişme ihtimalini engelliyor maalesef.

trancexp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-07 &MT125
    çok sıkıntılı bir durum, allah iki tarafında yardımcısı olsun. Bisiklet de bizim gibi fakat hiçbir koruması yok çıplak biz araçlardan nasıl saygı istiyorsak yaya ve bisikletlere aynı saygıyı göstermeliyiz.

Crazy_sprint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CB 125F
    Allah geçmiş etsin acil şifalar dilerim, motorun yanında bisiklette kullanan biriyim sabah akşam özellikle tünellerde emniyet şeridinden ışıksız kapkara bir şekilde seyreden bisiklet sürücüleri oluyor ve yanlarında geçerken (eminiyet şeridi iki şerit, ortada sarı çizgi var) sollama yaparken bende çok dikkatli geçiyorum hatta tırsıyorum yavaşlayıp yanına gelince gazlıyorum çünkü adamda ayna yok ışık yok uyarıcı ve görünürlüğü sağlayacak hiç bir şey yok hadi ben dikkat edip hızımı düşürüyorum ama olurya bir başkası ya da bir araba kontrolsüz emniyete dalabilir yani o zaman ne olacak! bu motoru almadan önce bisikletle işe gidiyordum ve bir kere bile tüneli kullanmadım yolu uzattım dağ bayır terleyerek gittim bende biliyorum tünelden gitmeyi üstelik tünelin girişinde bisiklet giremez yaya giremez tabelası var yani anlatmak istediğim bisiklet sürücüsününde bisiklet kaskı takması önde arkada far kullanması en azında sol ayna takması arkasının görmeden şeridinden çıkmaması lazım bunlar yapılması gerkenler yapmazsanda böyle oluyor işte tedbir alıp kurallara uymak daha dikkatli kullanmak lazım bu satten sonra arkadaşların ikisinede tekrar geçmiş olsun diyorum ikiside ikiteker sevdalısı sonuçta

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Harbiden yahu. Amerika'da kaç kaza geçirdim. Polis, yoldan geçen insan, karşı taraf, herkesin ilk sorduğu soru iyi olup olmadığım. Yardıma koşanlar.

Bir kere yabancı biri vurdu bana, bizim gibi üçüncü dünya ülkesi insanı. Arabamda 6 yaşında çocuk var, o çarpmış, arabam pert olmuş. Hava yastıkları açılmış, içerisi toz duman, korna takılı kalmış, yağmur yağıyor, çocuk ağlıyor. Karşı taraf direk hesap kitap derdine girmiş, suçsuzluğunu ifade etmeye çalışıyor. Hiç muhatap olmadım ama nasıl sinirlendim. A hayvan. Arabada çocuk var. Bi kere sormadın "iyi misiniz" diye. İnsanlığımdan utandım.

İnşallah her ikiniz de tam sağlığınıza kavuşursunuz... Özellikle de bisiklet kullanan şahıs. Durumu sizden kötüymüş.

Yapabileceğiniz en iyi şey olayları olduğu gibi en doğru şekliyle anlatmak tabii ki.
    ah be hocam bana düz yolda araç çarpıp düşürdü 20-30 gidiyordum neyseki başım dönüyor başımı arabnın kaportaya vurmuşum, kadın inip sen önüme kırdın sen suçlusun demeye başladı kes sesini dedim ya koyun can derdinde kasap et bağırdım bildiğin ... sonra ne mi oldu geçmiş olsun bile demeden bastı gitti, canımız trafikte bunlara emanet...
    hasmet ve fatih.met bunu beğendiler.

hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı istanbu_gezg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ah be hocam bana düz yolda araç çarpıp düşürdü 20-30 gidiyordum neyseki başım dönüyor başımı arabnın kaportaya vurmuşum, kadın inip sen önüme kırdın sen suçlusun demeye başladı kes sesini dedim ya koyun can derdinde kasap et bağırdım bildiğin ... sonra ne mi oldu geçmiş olsun bile demeden bastı gitti, canımız trafikte bunlara emanet...
    O halde de zor ama keske birakmayaydiniz pesini. Kacsa bile polis cagirip, raport tuttursaydiniz. Kactigi icin de sorumlu olurdu. Hatta direk plaka fotografi cekmek lazim. insan bozuntularina firsat vermemek lazim. Istedigi kadar bagirsin "suc bende degildi" diye.

Bereket burada polis aninda beliriyor kaza esnasinda. Ne olur ne olmaz diye hastaneye gittik, cocugu rontgen cektirdim, bereket bir sey yok. Hasar, ambulans, hastane masraflari, bize cikardigi zorluk tazminatlarini aldik. $15K'a falan maloldu karsi tarafa. Tabii ki sigorta odedi ama 3 sene boyunca primlerinden aci aci cikar o para. Az bile. Hala aklima geldikce sinirleniyorum. Silahtan ne farki var 100'le giden 3 tonluk kamyonetin?

Motosikleti
    pulsar 200NS
    Başlığı açan arkadaşın ne durumda olduğunu bilmiyoruz, şu an ki psikolojisi epey kötü gibi duruyor, bunu kullandığı cümlelerden çıkarıyorum. Şu an empati yapacak durumda değil çünkü kendini çok kötü hissediyor, yarı bilincim açık diyor. Yani kişinin hayatı tehlikedeyse, kendisini bir risk içinde görüyorsa empati yapamaz, beyin kendisini düşünmeye meyilli olur, o yüzden arkadaşı eleştirmeyi bırakın, daha yapıcı olun. Bisiklet sürücüsü inşallah kurtulur ve hayatına devam eder. Sizede geçmiş olsun diyorum, inşallah en kısa sürede ayağa kalkarsınız. Avukat tutmanızda yarar var, savcı ifade alırken mutlaka yanınızda olsun avukatınız.

Motosikleti
    MaxSYM 600i
    Alıntı istanbu_gezg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ve sen bunu polise bildirmedin mi?

_chaotic_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    regal raptor daytona 350
    geçmiş olsun, inşallah hem bisiklet sürücüsü hem de siz sağlığınıza kavuşursunuz.
    kaza sonucu bisikletlinin hayati tehlikesi olduğu için %100 ihtimalle kamu davası açılacaktır. savcı sizin ve şahitlerin ifadesini alacak ve size dava açacaktır. eğer bisikletli hayatını kaybederse en iyi ihtimalle taksirle ölüme sebebiyet vermekten yargılanırsınız, eğer yaşarsa savcının takdir edeceği başka bir suç isnatından dava açılır. çok çok iyi bir avukat bulmanızı tavsiye ederim, savcının karşısına çıkmadan önce avukatınızla konuşun. yazılı ifadenizi imzalamadan önce avukatınız görsün, çünkü avukatlar ifadedeki bazı cümleleri değiştirmek isteyebiliyor. mahkemenin takdirine bağlı olarak tutuksuz yargılanabilirsiniz, birkaç sene sürebilir. bu işin ceza hukuku yönü.
    bir de tazminat kısmı var tabi. bisikletli bütün yaşadığı durum sonucunda inşallah yaşarsa, size maddi ve manevi tazminat davası açabilir. hastane masrafları, yaptığı işe ve gelirine bağlı olarak iş göremediği sürenin kazanç masrafları, yaşadığı tramvanın kendisinde yarattığı psikolojik zararın tazmini konusunda sizi mahkemeye verebilir. bu tazminatlar sonunda ciddi bir miktar tutabilir. bir yerlerde gayrimenkulünüz varsa bu sıralar satmayın, tazminatlar sonrasında satmak isteyebilirsiniz.
    çok büyük geçmiş olsun, inşallah bisikletli kurtulur.

Motosikleti
    <<yeni sahibine hayırlı olsun>>TVS Apache RTR 150
    geçmiş olsun arkadaşım... umarım iki taraf da sağlığına kavuşur... buradan milletin sallamasına bakma sonuçta bu adli bir olay artık... sen durumunu bir avukatla paylaş... o sana gerekli yolu gösterecektir ve bunu hemen yap... karşı taraftan kimseyle konuşmayın... aynı şekilde onlara da sizinle konuşmamasını tavsiye edin... kazaya karışan iki kişi dışında herhangi birisinin söylediği herşey durumu daha da karmaşık hale getirir bence...

Allah şifa versin...

çok bilmiş paşalara sesleniyorum:
    sanki herkes uzmanmış gibi konuşuyor... yok kontra yapamadın mı... yok koridor bırakamadın mı... sorsan kimse hata da yapmıyor hatalı da kullanmıyor... herkes trafik kurallarına yüzde yüz uyuyor... akşama kadar trafikte atlattığımız kazaları göz önüne getirin bakalım kaçında hatalısınız...
    Salurbey bunu beğendi.

Hubalahubhub - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Caponord 1200 adv
    Allah sifa versin insallah. İki tarafa da gecmis olsun ama ben su cumleye takildim.

"aynı şerit üzerindeki bir bisiklet sürücüsünü sollamak için sola çektim mesefa 20-25 mt kadardı.sollamaya başladım hızım 60 falan mesafe kısaldıkça bisiklet sürücüsü yolun soluna doğru kaymaya başladı ve bende kurtaramadım çarpıştık.""

freewill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 400 Youtube: Sucuk Ekmek MotoVlog
    Alıntı quattromeb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun arkadaşım... umarım iki taraf da sağlığına kavuşur... buradan milletin sallamasına bakma sonuçta bu adli bir olay artık... sen durumunu bir avukatla paylaş... o sana gerekli yolu gösterecektir ve bunu hemen yap... karşı taraftan kimseyle konuşmayın... aynı şekilde onlara da sizinle konuşmamasını tavsiye edin... kazaya karışan iki kişi dışında herhangi birisinin söylediği herşey durumu daha da karmaşık hale getirir bence...

Allah şifa versin...

çok bilmiş paşalara sesleniyorum:
    sanki herkes uzmanmış gibi konuşuyor... yok kontra yapamadın mı... yok koridor bırakamadın mı... sorsan kimse hata da yapmıyor hatalı da kullanmıyor... herkes trafik kurallarına yüzde yüz uyuyor... akşama kadar trafikte atlattığımız kazaları göz önüne getirin bakalım kaçında hatalısınız...
    o çok bilmiş kişilerden biri ben mi oluyorum bay çok bilen forumda çoluk çocukla uğraşıyoruz yahu. Bundan sonra önüne bir tehlike çıktığında sen teknikleri sektir et ona odaklan oldu mu. Bize çok büyük bir iyilik yapmış olursun

Motosikleti
    mct 250 honda titan,mr 150 ydi satıldı
    geçmiş olsun kardeşim bizim gibi iki teker tunkunlarının kaza her zaman yanımızda çok dikkatli olmalıyız.RABBİM bir daha göstermez İNŞALLAH.

Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    Öncelikle haklı ve haksızı unut ve karşı taraf için yapabileceğin şeyler neler ona bak , en basitinden yakınları ile konuş , üzüntünü belirt bir geçmiş olsun de , sonuçta nasıl biz arabalara karşı zayıf olduğumuzdan daha hassassak , bisikletlilerde aynı şekilde.Aynı kazayı sen motorlu iken sana aynı şekilde bir araba çarptı şeklinde düşün , kendini karşı tarafın yerine koy.
    Geçmiş olsun ikinize de.

Motosikleti
    gt250r
    Bir arabayi sollarken bile ilk olarak kendini göstermen gerekir güvenli sürüşte,fakat aynı şerit üzerinde bir motosiklet veya bisikleti seni farkettiğine %100emin olmadan sollamak bazen böyle pahalıya patlayabiliyor,dikkatli olalım.. İnşallah bisikletli arkadaş en kısa zamanda sağlığına kavuşur..

Motosikleti
    Kuba Çita180
    öncelikle bi arkadaşımızın mesajı dikkatimi çekti vicdan muhakemesi kuruyorsun dercesine. 1incisi zaten ben tamamen kusurlu olsam sizin o belirttiğiniz eksik evrak kornasız çarpma ve daha neler neler. yani bunlar olmamış olsa şu an o abi yoğun bakımda ve durumu kritik bu sebeple gözaltında olmam gerekiyordu. bugun bilincim tamamen yerine geldi savcıyla görüşmedik abinin uyanmasını beklıyor savcı. kırıldığım nokta çok önyargılı olanlar var. trafik raporunun bisikletliye verildiğini o an tututanağı tutan trafik polisinden öğrendim detaylar için savcılığa dilekçe yazacağım. bir diğeri kimseye pislik yapmadım çift yönlü,her iki yönün toplamında 4 şeritli sanayii yolunda bisikletli yolun en soluna çekti.ben kendimi vicdan yönünden aklamak için bişey sormadım böyle bi olayla karşılasan bilgisi olan varsa diye sordum. son olarak da yeterince üzüldüm düşünmeden yorumlayanlar için,düşünse karşı taraf yoğun bakımda ve bu burda yazıyor acaba neden öyle düşünenler içinde anladığı gibi cevap vereyim nezaretlere pc koymuşlar sıkılmasın bekleyenler diye. forumu ilk başlarda çok zevk alarak üye olmadan takip ediyordum ama zaman geçtikce ne biliyim aksi insanlarla dolmuş gibi bişey sormaya çekiniyor insan apaçi sersesi eksik bilgi verdi var bunda bişey diye düşünürler diye.sözüm önyargı sahiplerine diğerlerinin ise başımın üstünde yeri var olayla ilgili sonucu merak eden olursa özelden cevap veririm.

Motosikleti
    2014 ybr esd
    bişey olmaz kardeş,rahat ol.sen elinden geleni yaptığını belirtmişsin.sonuçta kaza bu.kasten vurmadın ya.bisikletliyi de daha önceden tanımıyorsun ve görmedin de.bir husumet yok yani.iş pisliğe dönerse bir karşı dava da sen açarsın.tazminat davası da açarsın.sonuçta senin canını tehlikeye attı bisikletli.adam gibi sürseydi,şeridinden sola taşmasaydı olmazdı bu kaza...nihayetinde olacağı varmış.

hattoi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı actros1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bişey olmaz kardeş,rahat ol.sen elinden geleni yaptığını belirtmişsin.sonuçta kaza bu.kasten vurmadın ya.bisikletliyi de daha önceden tanımıyorsun ve görmedin de.bir husumet yok yani.iş pisliğe dönerse bir karşı dava da sen açarsın.tazminat davası da açarsın.sonuçta senin canını tehlikeye attı bisikletli.adam gibi sürseydi,şeridinden sola taşmasaydı olmazdı bu kaza...nihayetinde olacağı varmış.
    Adam aynı şeritte devam etmiş şeritten taşmamış.

Umarım motosikletle yolun sağından gidip, arabalar gelince çizginin dışına kaçıp yol veriyorsundur da, o zaman bu dediklerinin bir anlamı olur.

Yoksa yarın bir Arabacı seni komaya soktuğunda, altına işerken, dünyadan bihaber iken, senin hakkında donanimhaber, fb gibi yerlerde "adam gibi sürseydi, şeridinden taşmasaydı o zaman, hayatını tehlikeye attı, pislik yaparsa dava açarsın" diyeceklere kızmaya hakkın olmaz, ki o durumda pek mümkün gözükmüyor zaten.

REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)