Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Servis bakimi neden yapilmamistir?

Motovento
    REKLAM ALANI

Arkadaslar ikinci el motor aliyorum, 2015 model cbr 14 bin km'de ve ustada yapilmis neden dedigimde serviste ucretler yuksek o yuzden ustada yaptirdim dedi. Ayrica motorun ilk sahibi olmadigini ogrendim ruhsati teslim almamis daha trafikten satisa hazir olsun oyle notere gel dedi. Biraz kuskulandim acikcasi. 14 bin km 2015 model motosiklet servis bakimsiz ama cizik dahi yok uzerinde. Sizce riske girmeye deger mi gidip baksam mi sehirdisindan alacagim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    schism - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GV250
    Kardeş sen alma o motosikleti. Almadan daha bu haldeysen aldıktan sonra Allah vermeye sağında solunda sıkıntı çıkarsa düşünmek bile istemiyorum.

Kardes arkadaslar kafami kurcaladi servis bakimi olmayan 14 bin km motora 8 k vermek enayiliktir dedi biraz dusununce banada oyle geldi senin dusuncen nedir

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    senin arkadaşların biraz salak galiba :D

RedCBR125 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    z-ones180 CBR125 CBR250 CBF150 YZFR125 YZFR25
    Allahını seven bu arkadaşa bir cbr hibe etsin o da kurtulsun biz de

Sence verilir mi 14 bin km garantisiz cbr 125 e 8bin para

Bune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Arkadaşların doğru söylemiş, 10-15 bin arası motora para verip servis ücreti yüksekti ondan yaptırmadım diyen adamdan ben şüphe ederim, insanlar neden servise gitmez? Büyük bi kaza yapmıştır servisler de değişen parçaların kayıtlarını tuttukları için alıcısının bunu görmesini istemez o yüzden gider başkasına yaptırır, şahsen bi yağ değişimini dert eden adam ustaya da yaptırmaz yağını kendi değişir diye düşünüyorum.

Bunun haricinde periyodik bakıma belirtilen kilometrede girmemiş gözüktüğünden de motor garanti dışı gözükür.

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Alıntı kararsiz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sence verilir mi 14 bin km garantisiz cbr 125 e 8bin para
    Garantiden bişey yaptırabilen gördün mü hiç?
    ocyhy ve F54 bunu beğendiler.
    Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
    Twitter/instagram @ywitcan
    Yiğit Can

Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Suzuki Vanvan
    Neden verilmesin? Benim yakın arkadaşım r25 aldı sıfır. Motor şuan 5 binde. İlk yağ değişimine yamalube gibi bi yağ koyupta bide üstüne 250 tl isteyeceklerini görünce başka ustaya gitti. Garantiden bi bok değişim yapmıyorlar. O paralar yazık valla.

Atarli ergenler her zaman ki gibi yerlerini almışlar.
    2 seçenek var.
    Ya eleman motor konusunda eski ve tecrübeli çoğu bakimini kendisi yapmiş yada sevdigi ustaya yaptirmiş. Örnek olarak bmw gs650 sini borusana götürmeyip floryada bi ustaya yaptiran arkadaşım var.
    Ya da patlatmis makinayi gözükmesin diye özelde yaptırmış.
    Ben olsam almazdım o riske girmezdim neden, çünkü ne ben motordan o kadar anlıyorum ne de motor alırken ustalara gösterdiğimde verdikleri tepkileri beğendim.
    2 kere 2. El motor aldım ikisindede şöyle bi etrafında gezinip tertemiz makina direk al dediler. Bi elinle dokun sağına soluna en azından dimi belkide temiz olmasaydi makineler ustaliklarini gösterirlerdi bilemiyorum.
    Sonuç şehir dışına gitme derim.

35Türk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Super Tenere 1200
    Motosiklette ne marka olursa olsun kronik sorunlar dışında garanti hiçbir parça göndermez, kronik sorunlarda zaten motorun ilk kmlerinde dahi ortaya çıkıyor.Yani o yüzden garanti takıntısı yapmayın. Varsa tanıdığınız iyi bir usta, götürün baksın sağına soluna alıp almayacağına karar verirsin. Ha bana kalırsa git sıfır rs200 al derim. Parça kalitesi olarak cbrden 1 tık daha düşük olabilir ama daha iyi gittiği kesin hemde sıfır alacağın için motorun ömrünede sen karar verirsin.

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Olur öyle..
    Eli yatkın az çok anlayan biri servise gitmez, yeni motorun servis bakımı diye bir şeyi olmaz.
    Yağ filtre değişimi diye bir şey olur onuda kendin yaparsın.
    Benim gibi.

MT7 14.000 km ye geldi git sordur 1 kere bile servise götürmedim.
    Sonrada satarken bana bakımları yapılmamış diyenlere birader hadi git servis bakımlı bişey bul sen kendine derim.
    Malımdan bezginliğim yok.

Bu çok küçük bir örnek;

Ayrıca ben servisten daha titiz davranıyorum motoruma.
    Plastik yağ tapasını penseyle çevirip iz yapan çıraklar, ustalar..
    Ben çizilmesin diye araya bez koyup tutuyorum.

20 binde bujilerimi de kendim değiştireceğim.

Kimse bana servis bakımı demesin.
    tinerci bunu beğendi.

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Garanti bitiminde bakımlarını kendi yada güvendiği bir ustaya yaptırması gayet normal bir durum.Şahsen şu an kullandığım motosikletimin garantisi biter bitmez bakımlarını kendim yapmaya başladım.Koyduğum yağı biliyorum,istediğim yağı koyuyorum,kendi motosikletim olduğundan çok daha özenli ve dikkatli işçilik yapıyorum vb...

Ama garantisi bitmemiş motosikletin bakımlarını servise yaptırmamak,üstüne de hala ruhsatı teslim almamak....Bence o motosikletten uzak dur.

chopperrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    iyi de arkadaşlar bakım her zaman yağ-filtre değişimi değildir.
    Motor var motor var. Her periyodik bakımda yapılması gereken ve kontrolü gerekenler vardır.
    Motoguzzi V7 serisi 1000km rodaj bakımında subap ayarı yapılması gerekir.
    Ducati'lerin belli kilometrelerde Desmo bakımı vardır ve bırak kullanıcıyı her servis bile yapamaz.

Ayrıca garantide neymiş diyen arkadaşlar bir daha düşünsün. Çin mallarını bilmem ama kurumsal firmalarda gayet de güzel işliyor prosedür.
    Geçenlerde arkadaşımın Cbr650F'ini 6bin bakımına servise götürdük, şikayetimiz olmadığı halde aksiyon gelmiş, bilgi verdiler ve elektrik sistemiyle ilgili bir parçayı şu an hatırlamıyorum değiştirdiler. Bizim böyle bir sorundan haberimiz dahi yoktu.
    2-3 yaşında motosiklet aldığımda servis kaydı yoksa direk uzaklaşırım.

Motosikleti
    MT-25
    Açıkcası bende yetkili servise gitmiyorum.Dedem 40 yılık motosiklet tamircisi,Konya motosiklet odası kurucusu bu adam bu işi yapmayı bilmiyor da vasatın altında bir yetkili servisteki adam mı biliyor?Adamın güvendiği ustası vardır bakımlarını orda yaptırmıştır .İlla yetkili serviste olacak diye bir şey yok garanti takıntınız var ise sıfır alıp hiç bu işlere girmeyeceksiniz.

berkay3212 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600 RR 2015
    Alıntı telike adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim 600rr ın aküsü bitti, Honda 2 günde garantiden değiştirdi. Honda da Motoru yağsız kalıp yaptıranda çok duydum.
    https://www.youtube.com/channel/UCG8V2OFsRDyxuCrAklq8aBg

IRau - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax
    adam servise güvenmiyodur ki haklıda

Bi olayı paylaşmak istiyorum yeri gelmişken

pcx olan arkadaşımın grenajını değiştiricektik honda yetkili servisinde (db motor)
    ilk kez honda yetkili servisine gidecektim acaba anlatıldığı kadar iyimi diye düşünüyordum,Neyse arkadaş üst katta pazarlık yaparken bende servis bölümüne indim 5-6 tane stantları var çok güzel ustalarda çalışıyo gibi geldi en başta sonra,
    Cbf in motor yağını değiştiren bi usta gördüm adam yağı doldururken yarısını boşa döktü yere gitti adam üstünü tamamlamadı öylece kapattı motoru teslim etti.
    Daha sonra farklı bir usta bi motorla ilgilenirken birden bire motoru bırakıp başka yere gitti motor 20 dakika tek başına her yeri açık takıldı..

Ve sonra dedim ki iyiki yetkili serviste yaptırmıyorum bakımlarını..internette binlerce video var 1-2 kez izlediğinizde kendinizde yapabilirsiniz bunun için diplomaya gerek yok...

berkay3212 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600 RR 2015
    Garantili motoru 2 3 kuruş için servise götürmemek olmaz. Ha kayda girmesin daha sonra km düşürürsek çıkmasın derseniz başka.

bikerboi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    23' Piaggio Beverly S 400
    Alıntı telike adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben garantisi bitmiş motorun bozulan 2 parçasını iyi niyet garantisinden tek kuruş vermeden değiştirdim mesela

Ercument - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150
    Bende servise gitmeyenlerdenim. Servise vereceğim parayla malzemenin kalitelisini alıp kendim yapıyorum. Malzemeleride servisten almıyorum. En son hava filtresinin çakmasını yaptırmışlar onu itiklediler. Nerden anladın çakma olduğunu dersen. Hava filtresine etiket yaptırmışlar barkod koymuşlar üstüne şunu bir okutayım telefondan ne ayak diye baktım. Barkod no 123456789 çıktı ulan çakmasını yapıyosun barkodu bari doğru koy.

Cbr 250'ye ilk bakımda yağ koymadan gönderen servisi azdaha unutuyordum.

Al bi servis marifeti daha http://www.motosiklet.net/forum/moto...gisizligi.html

REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)