01.06.2006 tarihinde Antalya Nebioğulları Motorlu Araç Ltd.Şti. firmasından Keeway Focus 125 marka bir motorsiklet satın aldım.Bu marka Macar malı yani Avrupa ürünü diye güvenerek aldım.Aldığımın 12.günü motorsikletin marş motoru bozuldu.14.06.2006 da servisinde marş motoru garanti kapsamında tamir edildi. 4 gün sonra motorsiklet çalışmadı.Yolda kaldım.Servisten kurtarıcı istedim.35,00 ytl ücret alacaklarını söylediler.Zor durumda olduğum için kabul ettim.Serviste daha önceki onarımda benzin hortumu sıkışmış.Bu nedenle benzin motora ulaşmadığı için çalışmıyormuş.Bu sorunda sisteme kayıt edilmeden ayak üstü giderildi.4 gün sonra motorsikletimi yıkadım.Motoru 15 dakika rolantide çalıştırdım ve kuruladım.Daha sonra motorsiklete binip 300 metre gittim ve motorsiklet stop etti.Biraz çalıştırmak için uğraştım, gaz verince motorsiklet stop ediyor.Benzin göstergesi aldığımdan beri doğru çalışmadığı için benzin deposunu açıp benzin olup olamadığına baktım.Depo kapağının altında su biriktiğini gördüm ve hatayı anladım.Benzine su karıştığı için özelliğini yitirmişti.Daha sonra motorsikleti parka çektim.Yeni benzin alıp koydum.Motor çalıştı.3 gün sonra akşam hız kesici tümseklerin çok olduğu bir bölgede 10 km.hızla ilerlediğim sıra motorsiklet stop etti.Kontağı tekrar kapatıp açtım.Hiçbir hareket yok.Marş basmıyor.Farlar yanmıyor.Farları kapatıp motorsikleti ayak marşıyla çalıştırdım.Farları yakınca motorsiklet stop ediyor.Farları kapattım.Bu şekilde ilerledim.Uygun bir yerde kontrol ettim.Akü sigortası atmış.Yedekle değiştirdim.100 mt.sonra oda attı.Sonra farları yakmadan gece trafiğinde zorda olsa evime ulaştım.Motorsikleti şu an farlarını yakmadan kullanıyorum.
Sorunlarımı satıcı firmaya aktardım.Motoru iade etmek istedim.İade olarak almadılar.2.el olarak sayıyorlar.Ben 2.060 ytl’ye satın aldım.1.300 ytl tutara sayıp başka marka bir motorsiklet almamı ilettiler.Ayrıca fazlada ilgilenmediler.
Motorsikleti Macar malı diyerek satıyorlar.Ama Orjinalinde Çin malı.Sonuçta Tüketiciyi Macar Malı diyerek kandırıyorlar.Bende Macar Malı olduğu için aldım.Bu motorsikleti iade etmek istiyorum.
Benden söylemesi.
Birde başına böyle bir sorun gelen varsa nasıl çözdüğünü iletirse
çok sevinirim.
SAYGILARIMLA.....