Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yarin motosiklet aliyorum korkum var CBR125

REKLAM ALANI

Arkadaslar yarin kismetse alacagim fakat ikinci el aliyorum korkum var. Sehirdisindan alacagim, tanidik usta yok. Motor 2015 model 12 bin km'de cizik bile yok fakat ici nasilsir bilmiyorum. Ayrica motor kendinin adina kayitli degilmis, dolandirilma ihtimalinide dusunuyorum nelere dikkat etmem lazim sasi no nerde yazar disardan gozukur mu? Bi yardimci olursaniz sevinirim

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    SweentLy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    5664 ten kaza kaydı var mı diye sorgulama yapabilirsin ve eğer servis bakımlıysa honda servislerinden bakımları yapılmış mı, hangi parçlar değişmiş falan öğrenebilirsin

Servis bakimli degil ustada yaptirmis acik acik soyledi, tramerde bisey yok baktim ama sahte plaka ruhsat falan olabilir diye korkuyorum sasi nosa ruhsatta sahtecilik yapma olasiliklari nedir

rebirth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bu kadar kuşkuluysan niye alma niyetindesin? Alma.

Gidip bakacagim icime sinmezse almayacagim zaten. 2015 model ve ciziksiz diye alma niyetindeyim

Resmi bir garanti kapsamında olmayan herhangi bir eşyayı alırken tabi ki şüphe edeceksiniz. Aklı başında hiç kimse alacağı malı kontrol etmeden para vermez.

Zor yolu bu.

Kolay yolu vasıtayı bir ustaya götürürsünüz ve bakımını yapmasını istersiniz. Eğer sadece onayını isterseniz para kazanmak için o dükkanı işleten usta bir ücret talep edemeyeceği için size fazla zaman ayırmaz. Usta motoru inceledikten sonra satıcı yanınızda yokken incelemenin sonucunu öğrenirsiniz. Eğer onarım gerektiriyorsa satıcıyla konuşup onarım bedelini fiyattan düşebilir yada aranızda paylaşabilirsiniz.

blue4XL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Önce MCT250, şimdi Yamaha
    Alıntı kararsiz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gidip bakacagim icime sinmezse almayacagim zaten. 2015 model ve ciziksiz diye alma niyetindeyim
    Merhaba, başlığınızı biraz geç açmışsınız, bu saatte CBR125'i bilip size yanıt verebilen olur mu bilmiyorum. CBR125 dediğiniz CBR125R mi? Sahibinden'de biraz araştırma yaptım, 2015 model için 8000-9500 TL arasında değişiyor. Sıfırı ise 10.800 TL. Bütçeyi zorlama imkanınız varsa sıfır alın derim.
    Bütçeniz yoksa, önce satacak kişinin kendine kayıtlı olmadığı halde satışı nasıl yapacağını öğrenin. Babasının adına kayıtlı olabilir. Satışa babasını çağıracak olabilir. Yada noterden satış vekaletnamesi almış olabilir. Noterin karşısında "alacağımı aldım, satıyorum diyecek adam ortada yoksa hiç bulaşmayın.
    Nerede oturduğunuzu yada şehir dışına nereye geleceğinizi yazmamışsınız. İlle de bu tip bir motor alacaksanız, tanıdık ustanız da olmadığından, öncelik honda servis hizmeti veren yerlerden (örneğin, mutluhan honda) yada motosiklet aksesuarı ve 2'nci el satan mağazalara bakın derim.
    Bunun dışında, ille de sözünü ettiğiniz çiziksiz motosikleti görmek istiyorsanız o ilde motosiklet satış ve servis hizmetini veren bir yer bulun, oradaki yetkili kişilerle görüşüp bir motosiklet getireceğinizi ve muayenesinin yapılmasını rica edin. Kabul ederlerse ustaya 40-50 TL ayırın. Satın alacağınız kişiyi o servisin bulunduğu muhite çağırın, kontrolünüzü yaptırın, tereddüt ettiğiniz şeyleri de kontrol ettirin (şasi no vs). Anlaşırsanız anahtarları (varsa kilitler dahil) satan kişiden alın, siz gelmeden motoru kimseye teslim etmemesini ustadan rica edin. Satıştan sonra ustanın hakkını verin, selametle evinize gidin. Yine söylüyorum, bütçeyi zorlayın ve sıfır alın

Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Bak dostum şimdi tek gidiceksen eğer söyle satıcı da tek gelsin kimseyi getirmesin kalabalık olmasını istemediğini söyle.Buna rağmen 2 kişi gelirlerse diyaloglarda baskın taraf olmaya çalış ki seni kafalamasınlar.Baktın aga bu motor şöyle güzel böyle güzel diye kafanı bulandırıyolar her dediklerine hmm,aaa,öyle mi deme doğru bildiğin farklıysa inkar et.

Şimdi gelelim nelere bakacağına.
    Önce Şasi no dan tramer kaydına baktır,sonra al ruhsatı eline genelde gidonun amortisöre devam eden kısmında olan Şasi no suna ruhsattan tek tek kontrol et.Sonra aynı şekilde ruhsattan bakarak motor bloğunun üstündeki motor no yu kontrol et. Bunların yerini bulamazsan sahibine sor bu motorda nerde yazıyo bunlar diye çekinme.Motor sıcak olmasın sen gittiğinde soğuk yada sen gidene kadar soğumuş olsun bak bakalım marş hemen alıyor mu yoksa 10-15 defa basınca mı alıyor.Sonra eğil motoru dinle sürekli aynı düzenli sesi veriyor mu diye.Sonra motor bloğunu gözle kontrol et etrafında damla damla yağ kaçağı var mı ? Ezik yamuk var mı diye?.Eğer düşme yatma park yerinde devrilme kesinlikle yok dediyse başla ince eleyip sık dokumaya,karenajında kırık çizik var mı yoksa kuyruk karenajına bak yoksa arka tutacakların yanlarına bak derin çizik var mı diye yoksa aynalara bak derin çizik var mı yoksa ayaklıklara bak kazınma mevcut mu diye.Debriyajı kontrol et kaçırıyor mu.Bunun dışında motorun zincirini kontrol et çok kötü bakımsız ve paslı durumdaysa zincire bakmayan adam motora Nasıl bakmıştır sen düşün.Hayırlı olsun Allah pişman etmesin
    blue4XL bunu beğendi.

yzk2001 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DRAG200
    En ufak şüphe duyduğum an vazgeçerim arkadaş

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)