Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Thassos Gezisi

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Kawasaki Vulcan S
    Merhaba Arkadaşlar,

Eylül ayı içinde Thassos'a sürmeyi düşünüyorum. Daha önce motosikletle Thassos'a yolculuk yapan bir iki kişinin bloglarındaki yorumlarını okudum. Forumda da fotoğraf ağırlıklı eski bir iki başlık var. Konuyla ilgili güncel deneyimi olan var mı? Pasaport, yeşil sigorta gibi işin yasal boyutundan ziyade, Thassos (konaklama, gezi vs.) ve İpsala sonrası Thassos rotası ile ilgili detay bilgi verebilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim....

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Jeeztro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha - XV 950 Cafe Racer
    Rota cok basit. İpsaladan sonra sanirim A 8 adi olan bir otoban var ordan kavalaya geciyorsunuz. Limandaki feribotlarla karsiya geciyorsunuz. Rota konusunda kafaniza birsey takilmasin yollar cicej gibi ve dumduz nerdeyse.
    aedemirci bunu beğendi.

Motosikleti
    Kawasaki Vulcan S
    Alıntı Jeeztro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Rota cok basit. İpsaladan sonra sanirim A 8 adi olan bir otoban var ordan kavalaya geciyorsunuz. Limandaki feribotlarla karsiya geciyorsunuz. Rota konusunda kafaniza birsey takilmasin yollar cicej gibi ve dumduz nerdeyse.
    Evet öyle görünüyor. Thassos'un içi ile ilgili (motosikletlerin güvenli park edebileceği konaklama olanakları, plajlar, adadaki motosiklet yolları, restoranlar gibi) bilginiz ve tavsiyeleriniz var mı acaba ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı aedemirci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet öyle görünüyor. Thassos'un içi ile ilgili (motosikletlerin güvenli park edebileceği konaklama olanakları, plajlar, adadaki motosiklet yolları, restoranlar gibi) bilginiz ve tavsiyeleriniz var mı acaba ?
    İpsala thassos arası yol gayet rahat,egnatia odos üzerinden gidip keramoti kavşağında otoyoldan çıkıp keramoti de feribota binebilirsin.otoyol gümülcineden sonra bir yerde ücretli,son hatırladığım motosiklet 1.7/ euro idi.
    Otoyol dışında denize yakın ücretsiz yollar da gayet güzel ve manzaralı.
    Thassos da motosiklet için güvenlik sorunu yok,motor çalındığını duymadım.Eylül ayında daha rahattır ,konaklama imkanları oldukça fazla adanın doğusu batısının göre daha iyidir.Zaten belli başlı plaj ve şehirler doğu kıyılarındadır.Limenastan başlayıp soldan doğu kıyıyı takip edebilirsin,marble beach,golden beach,paradise beach ve alyki beach görülebilir,bir de giola var tabii.benim favorim paradise beach.Golden beach arkasında çadır kurulabiliyordu,ama konaklama çok pahalı olmadığı için çadıra gerek bile yok.
    Adada çeşmelerin suyu içilebiliyor.Yeme içme fiyatları makul sayılabilir.
    aedemirci bunu beğendi.

Motosikleti
    Kawasaki Vulcan S
    Bilgiler için çok teşekkür ederim Savaş Bey. Notlarımı alıyorum. Limenas konaklamak için iyi bir lokasyon gibi görünüyor.

Görülmesi gereken yerlere cruiser motosikletle erişilebilir mi? Benim Vulcan S bozuk yollarda sıkıntılı olabiliyor.

Bende gidicem iyi olmuş konu pasaportu bekliyorum vize lazımmı acaba
    aedemirci bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı aedemirci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bilgiler için çok teşekkür ederim Savaş Bey. Notlarımı alıyorum. Limenas konaklamak için iyi bir lokasyon gibi görünüyor.

Görülmesi gereken yerlere cruiser motosikletle erişilebilir mi? Benim Vulcan S bozuk yollarda sıkıntılı olabiliyor.
    marble beach ve paradise beach in yolu stabilizedir.paradise de motor plajdan biraz uzakta kalıyor zaten.
    limenas yerine ben panagia-kinira arasını öneririm,
    feribot a kavaladan değil,keramotiden binin.
    aedemirci bunu beğendi.

demirarch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NC 750 İntegra
    ben ağustos ayında gittim ,
    yeşil sigorta + yeni ehliyet + ruhsat (motor senin olmalı) + vize
    ben keramotiden binmiştim feribota , yol inanılmaz güzel , molaları düşersen 6 saatlik yol ,
    tavsiyem ipsala da çok sıra oluyor özellikle bayramda sabaha karşı 4 gibi yola çıkarsan sabah sakin saattle sınırda olursun ,

ben potos bölgesinde kalmıştım , güvenli yer , sadece disk kilidi yeterli olur , otobanda benzinlik yok bilgin olsun , benzin için şehirlere girip alman gerek , benzin litresi 1,6 euro idi ,
    otobanda giderken yanında bozuk euro olsun 10-20 gibi , görevliye 50 euro uzatınca ben bunu bozmam deyip geri verir...
    aedemirci bunu beğendi.

white_king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 125
    Rota olarak kavala ya giderken ipsaladan geçince daha otobandan çıkıp alexandroupoli ye kırmanızı öneririm..zira otoban güzel fakat çokta sıkıcı benzinlik dahi yok otoban üstünde..alexandroupoli üzerinden full sahil şeridinden giderekte kavala ya ulaşabilirsiniz ve yolculuğunuz daha keyifli geçecektir benden söylemesi..dezavantajı ise yolun biraz karışık olması tavsiyem tabelaları güzel takip etmeniz olacaktır...
    aedemirci bunu beğendi.

osiosborn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Seneye nisan gibi kısmet olursa ben de Yunanistanı keşfe gideceğim. Yolunuz açık olsun.

Motosikleti
    Kawasaki Vulcan S
    Bu değerli bilgiler için çok teşekkürler arkadaşlar. Tamamini not aldim. Ben Eskişehir'den yola çıkacağım insallah. Cardak-Gelibolu üzerinden İpsala'ya geçmeyi planlıyorum.

Tekrar çok teşekkür ederim değerli bilgiler için.

rasitkoksal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2007 BMW 1200GS
    19 ağustosta gittim.Limeneria'da George Hotel'de kaldım.Resepsiyondaki çocuk sık sık Türkiye'ye gelen Harley hastası biriydi ve çok yardımcı oldu.Motorla indiğim limandan otel 45dk sürdü adanın güney tarafından.Limeneria Potos'a göre daha sakin bir yer.Adada bütün plajlar harika.Marble Beach ve Giola deliğinin yolları berbat ama mutlaka görülmesi gerek.Aliki beach'e ben bayılmıştım saatlerce şnorkel+zıpkınla balık kovaladım.Bir arkasındaki koy daha az bilinen ama dalış bölgesi olarak işaretlenmiş harika bir koy.Yalnız Keramoti'ye gidip dönerken şansıma rüzgarlı havada ben ve artçım çok fena dayak yemiştik.Otoban sürüşü her zaman keyifsiz oluyor.
    aedemirci bunu beğendi.

Motosikleti
    Kawasaki Vulcan S
    Bu guzel bilgiler icin cok teşekkür ederim Rasit bey.
    rasitkoksal bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)