Geçmişte Ls2 FF352 ( Sharp derecesi 4 yıldız ) ve Ls2 FF 320 Lunar kullandim iyi duruyorlardı. Özellikle Lunar görüş açısının dar olması dışında çok güven veriyordu.
Geçmişte Ls2 FF352 ( Sharp derecesi 4 yıldız ) ve Ls2 FF 320 Lunar kullandim iyi duruyorlardı. Özellikle Lunar görüş açısının dar olması dışında çok güven veriyordu.
Benim anlamadığım şey şu: LS2 kasklar ülkemizde Çin motoru muamelesi görüyor.Gerçekten de ilk getirdikleri kasklar görüntü olarak süper,kalite olarak rezil ötesi idi. Zamanla onlar da hatalarını anlayıp bazı iyileştirmeler yaptılar.
Ama hala insanların aklında bir "acaba" var. Benim şahsi fikrim,LS2 ye o parayı verene kadar çok daha iyi kasklar var.Olmadı üzerine biraz daha koyup daha iyi bir kask alırım.
LS2 mühendisleri,bu kaskları üretmeden önce hiç mi diğer kaskları incelememişler ?? Hayret yani.
hacım sen markaya takılma... sharp puanı denilen birşey var... adamları hangi kaskın neresi zayıf, neresi kuvvetli test etmişler... almak istediğin kaskların puanlarını oradan karşılaştır ona göre karar ver... 200 TL LS2 kask ile 750 TL ABCDEFGH marka kask aynı puanı almışsa fazla para vermeye gerek var mı karar senin... almak istediğin marka ya da ürün orada yoksa bilmem ne markasının yan ürünüymüş ve çok kaliteymiş lafına aldanma... bizim milletimiz bazı şeyleri abartmayı çok sever o yüzden söylentiye göre değil somut verilere göre alış veriş yap...
LS2 FF370 çene açılır kaskı, en az yarısı şehirler arası olmak üzere 14 bin km 'ye yakın kullandım ve memnun kaldım... ben de araştırdım en uygun fiyatla en performanslı kaskın bu olduğuna karar vererek aldım... başka marka kask kullanmadığım için karşılaştırma yapamam... bazı arkadaşların belirttiği rüzgar sesi var... hangi marka motor kullanıyosun bilmiyorum ama bana aman aman bi etkisi olmadı... belki daha büyük ve hızlı bir motorum olsaydı rahatsız edebilirdi... vizör ve parçaları da nazik... nazik şekilde kullanırsan sorun çıkarmaz ama çatur çutur açıp kapatırsan sorun yaşarsın... maalesef buğu oluyor ve vizörü hafif aralayarak çözüyorsun... buğu problemini halledecek bazı fikirlerim vardı ama motoru satınca uygulamaya koyamadım... bunun dışında küflenme problemi de yaşamadım... tahmin ediyorum çok pahalı markalar buğu problemini halletmişlerdir...
Hyundai kötü yapan nedir arkadaşım ? euro ncap den 5 yıldız alan arabası, suv si felan da var . Aynı argüman...
Buğu problemi pahalı kasklarda da var, 150Tl'lik Ls2'deki kadar olmasa da var ama.
Buğu probleminin %100 çözümü var. Ls2 kaskınıza uygun pinlock yerine takılan iç vizörler var. Piyasada pinlock diye biliniyor. Onlardan alır takarsanız çok rahat edersiniz kışın. %100 çözüm sağlıyor. dursanız dahi, hatta özeliikle camı buğulandırmak için nefes verseniz dahi buğu olmuyor.
LS2 Breeze yazlık mont hakkında kısaca yazmak isterim.
Geçen ay motor kullanmaya başladım ve acilen kask ve mont almam gerekti. Montu Revit alacaktım. Mağazaya girdim ve Revit yazlık montlara bakmaya başladım. Beyaz renkte olanı vardı bir tane, onu bulamadım mağazada. Bir kaç gözüme kestirdiğimi denedim, içime sinenler oldu, ceplerini, fermuarlarını filan denedim. Ben açık renk istiyordum, Revitler ise siyah renkti. Mağaza personeli arada LS2 Breeze yazlık montu verdi denemem için. Kesimi Revit marka montlardan daha iyi geldi ilk etapta. Kumaş kalitesi olsun, dikiş kalitesi olsun gözle görülür hiç fark bulamadım hatta LS2 daha iyi görünüyordu her konuda. Fermuarlara gelecek olursam, Revit ve LS2 deki fermuarlar aynıydı. Sapı, tutacağı vs. hepsi aynı. LS2 montun tipi rengi hoşuma gittiği için aldım, ödeme kısmında fiyata gelince şok oldum. LS2 Revit'in yarı fiyatından da daha ucuzdu. Ucuz diye acaba yanlışmı yapıyorum, ucuz mal güvenli olmaz diye düşündüm, tekrar incelemeye başladım montları ama hakikaten bir fark bulamadım. Sanki aynı fabrikadan çıkmış gibiydiler. Bende LS2 Breeze aldım çıktım.
LS2 markasını daha önce kasklarından duymuştum ve kasklarını sevmiyordum açıkçası. Montunu çok beğendim.
LS2 yi kötü yapan şey alın yazısı
Bir abim ls2 nin ff323 adlı kaskını kullanıyor.Gerek malzemesi (3 katlı fiberglass kabuk) , gerek sessizligi , gerek ise şık duruşu açısından çok memnun...Tek sıkıntısının çenede bulunan havalandırma kapatma mekanizması oldugunu söylüyor.Eldiven ile zor kapanıyormuş...
5 Yıldız almış bir modeli yok daha http://www.motosiklet.net/forum/moto...bilgileri.html ama 4 Yıldız almış modelleri mevcut. http://sharp.direct.gov.uk/testhelme...discontinued=1 Dalga geçilecek bir marka değil aslında sadece bizde ki ön yargı sistemi marka değeri fiyat/endeksi olarak alt sıralara çekiyor.
Ben Araiye Arai demem Arai benim olmadıkça, ben Ls2 ye laf söylettirmem Ls2 yi satmadıkça
Ah şu fiyatı ahh Oysa nekadarda yakışırdı bana
Forumda LS2 kask ile çok ağır kaza yapmış iki arkadaşımızın açtığı 2 ayrı kaza başlığı var.
İki ayrı kazanın da çok ağır sonuçları olmuş.
Bir tanesi yanlış hatırlamıyorsam belini kırmış, diğeri de uzun süre komada kalmış ve bedensel sakatlanma ile sonuçlanmış kazalar.
Her ikisi de başlarını sertçe vurmuş, kasklar ağır hasar almışlardı.
Fakat her iki arkadaşımızda da beyin hasarı olmadığı gibi kafalarında belirgin bir dış hasar yoktu.
Yani LS2 kasklar üzerine düşen görevi yerine getirmişler.
Bu iki kaza güvenlik testleri kadar önem arz eden ve sonuçlar üzerinde iyi bir bakış açısı sağlayabilecek niteliktedir.
Hepsinden önemlisi ülkemizin kabul ettiği güvenlik standartlarının da yabana atılmaması gerektiği konusunda iyi birer örnektirler.
Daha önce defalarca yazdığım gibi güvenlik standartlarına uygun üretilmiş bir kaskın işlevini yerine getiremeyeceği şiddette bir kazada bedeninizin diğer bölgelerinin ölümcül hasar almaması imkansızdır.
Nitekim en düşük kalitede olduğu algısına sahip bu kaskların karıştığı iki kaza da baş bölgesi korunabildiği halde bedenler ağır hasar almıştır.
Daha sokak ağzı bir tabirle yazmak gerekirse.
En dandik denilen kaskın bile kafayı koruyabildiği şiddette bir kazada bile vücudun bu şiddete dayanamadığı açıkça görülmüştür.
Yani ne demek istiyorum?
Sertifikalı kask kullanıyorsanız beni korur mu endişesi yersizdir.
Tabi ki bütçeniz el verdiği ölçüde kendinizi daha güvende hissedeceğiniz kasklara yönelmeniz doğru bir davranıştır.
Ama benim param yok ucuz kask almak zorunda kaldım diye hayatınızdan endişe etmeniz yersizdir.
Kendinizi güvende hissetmeniz daha sakin bir kafayla sürüş gerçekleştirmenizi sağlar.
Fakat bu duruma bakıp kendinizi ölümsüz zannetme ahmaklığına da kapılmayın.
Yukarıdaki örneklerde görüldüğü gibi en ucuz kaskın koruduğu şiddette bir kazaya bile bedenin geri kalan bölümü dayanıksızdır.
Arai Kask Nasıl Alınır:
1: Eczaneden bir kaç sargı bezi biraz tentürdiyot alınır.
2: Bir arkadaş yardımı ile gerekli malzemeler kullanılarak, ağır yaralı süsü verilir.
3: Oda hastane konsepti şeklinde yeniden dizayn edilir. (İmkan yoksa en yakın hastane stüdyo olarak kullanılır.)
4: Sosyal medya kullanılarak toplumu ilgilendiren güncel olaylar baz alınır. Örnek 15 Temmuz ( Şayet güncel bir olay yoksa; Bayram, Hastalık ve %100 sonuç isteniyorsa Din vb...)
5: Oluşturulan kurgu iyi bir pazarlama ile hedef kitleye sunulur.
6: Arai kaskın keyfine bakılır.
Diğer ekipman eksikleri için: 55 Yaş üstü datalar satın alınarak check up, medikal ürünler vb... şeylerin telekom ve sanal satışı yapılabilir.
Not: Burada önemli olan data analizini iyi yapmaktır.
Örnek: İsim: Mehmet
Muhatap: İsim: Zeynep
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)