İkinci El Motosiklet Alacağım Nelere Dikkat Edeyim?
Reklamlar
-
Merhaba,
Motosiklet almayı düşünüyorum. Pek bütçem de yok fakat paramı çöpe atmak da istemiyorum tabii ki. Daha önce herhangi bi' araç da almış değilim.
Diyelim ki şu motoru almaya karar verdim(ilan sahibiyle kesinlikle alakam yok)
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...28253738/detay
Sahibindendeki muadillerinden daha ucuz ve daha yeni bir motor mesela bu. Sizce bi' çakallık var mı işin içinde? Dolayısıyla ilk sorum, internetten motor bakarken dikkat etmemiz gerekenler neler?
İkinci sorum ise, aradık bu adamı buluştuk, motor başında nelere dikkat etmemiz gerekir? Servise götürelim desek 3000 TL'lik motor için 500 TL ödemeyiz herhalde, değil mi?
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. Benim gibi yeni motor alacak insanlara da derli toplu bilgi vermiş oluruz sanırım.
Reklamlar
-
Bununla ilgili derli toplu cevap olan başlıklar mevcut.
Youtube'da videolarda var.
Gene de eksperte götüreceğin yere göre 40 ila 100 arasında para verirsin. Çoğu yer 50-60 tl dır. Bazıları doğru dürüst bakmaz.
İnternet olayı da ilk etapta ilana bak, ayrıntılı fotoğraf var mı? Açıklaması ayrıntılı, özenli mi? Daha satacağı motosiklet ile ilgili doğru düzgün ilan açmayan adamın motoru alınmaz. İlana sabrı olmayan motoruna hiç sabretmez.
Bunun dışındaki bilgiler gerek forumda gerek Youtube da her türlü bulunur.
Araştırırsan çok daha fazla bilgiye daha kısa sürede erişirsin.
-
bence güvendiğin bildiğin bir ustayla almaya git usta bir baksın
-
Arkadaşların yazdıklarından hariç olarak satıcının profiline bak. Eğer argo bir tabirle "keko" tipli bişeyse hiç bulaşma. Km'sine de fazla takılmanı önermiyorum, tamamen satıcı kişisinin nasıl kullandığıyla doğrudan alakalı. 10 bin'de yatak saran motorların olduğu gibi 100bin'de başa sarmış motorlarda mevcut. Bununla ilgili forumda bir çok örnekte mevcut. Hayırlı alışverişler.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)