KAZA SONRASI HONDA CBR 250
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar 3 hafta önce kaza yapmıştım. bugün sonuçlandı. karşı taraf %100 hatalıymış. bende servise giderek değişecek parçaları öğrendim ve sizce motosiklet pert çıkar mı? (araç 2015 model)
değişecekler listesi :
kafa demiri
kafa grenajı
ön far
sağ yan grenaj
km panzot
sağ alt grenaj
orta plastik
sol yan grenaj
sol alt grenaj
koruma takozu
sağ ön sinyal
egzoz
sağ sürücü basamağı
ön çamurluk
sağ gidon
sağ ön amortisör
sol ön amortisör
ön jant
ön disk
sağ gaz kolu (rizoma)
denge topuzu
ön fren maneti
sağ ayna
işçilik (500tl)
sizce bu parçaların değeri aracın değerini geçer mi ve pert çıkar mı? internetten fiyatlarına baktım fakat çoğu parçayı bulamadım şimdiden teşekkürler
Reklamlar
-
aliberkgngr adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar 3 hafta önce kaza yapmıştım. bugün sonuçlandı. karşı taraf %100 hatalıymış. bende servise giderek değişecek parçaları öğrendim ve sizce motosiklet pert çıkar mı? (araç 2015 model)
araç resmi : http://i.hizliresim.com/kEBbDD.jpg
değişecekler listesi :
kafa demiri
kafa grenajı
ön far
sağ yan grenaj
km panzot
sağ alt grenaj
orta plastik
sol yan grenaj
sol alt grenaj
koruma takozu
sağ ön sinyal
egzoz
sağ sürücü basamağı
ön çamurluk
sağ gidon
sağ ön amortisör
sol ön amortisör
ön jant
ön disk
sağ gaz kolu (rizoma)
denge topuzu
ön fren maneti
sağ ayna
işçilik (500tl)
sizce bu parçaların değeri aracın değerini geçer mi ve pert çıkar mı? internetten fiyatlarına baktım fakat çoğu parçayı bulamadım şimdiden teşekkürler
bunu öğrendiysen zaten servis sana bu parçaların değişimin ve işçilik dahil toplam ne kadar tutacagını söyler eger motorun normal değerine (piyasa rahiç bedeli) yakın ya da daha fazla fiyat çıkarsa perte ayrılabilir.
Şöyle bi durumda var buna eksper karar verir eksper gider bakar bunu değiştirmeyin tamir edin de diyebilir bilgin olsun.
-
Buna birde motosikletin değer kaybını ekleyecek olursanız fotoğrafa dayanarak perte çıkar gibi görünüyor.
-
Perte çıkması biraz zor ama moturun durumu kötü geçmiş olsun
-
fkambay adlı üyeden alıntı
bunu öğrendiysen zaten servis sana bu parçaların değişimin ve işçilik dahil toplam ne kadar tutacagını söyler eger motorun normal değerine (piyasa rahiç bedeli) yakın ya da daha fazla fiyat çıkarsa perte ayrılabilir.
Şöyle bi durumda var buna eksper karar verir eksper gider bakar bunu değiştirmeyin tamir edin de diyebilir bilgin olsun.
Ben gittiğimde daha hangi parçalara ihtiyaç var bilmiyolardı. Ben gittim yeni liste çıkarttık. Bu bayi suzuki bayisi olduğu için hondaya mail attılar onlarıda bekleyemedim çünkü 1 2 gün sürermiş. aklımda bir fikir olsun istedim.
sailor33 adlı üyeden alıntı
Buna birde motosikletin değer kaybını ekleyecek olursanız fotoğrafa dayanarak perte çıkar gibi görünüyor.
pert olması için %80 i geçmesi lazım diye biliyorum ama ne kadar doğru bilemiyorum. ve motorun piyasa değeri yaklaşık 13bin %80 i 10500 yapıyor ve bu değeri geçmesi zor gibi sanki.
tahh adlı üyeden alıntı
Perte çıkması biraz zor ama moturun durumu kötü geçmiş olsun
teşekkür ederim.
-
Geçmiş olsun. 5 bini rahatlikla bulur diyorum ben.
-
en az 10 bin hasar vardır..
-
mondial cup olsa en fazla 500 tl masraf ederdin
-
weirdo1 adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun. 5 bini rahatlikla bulur diyorum ben.
teşekkür ederim. benimde aklımda öyle bir rakam var.
F54 adlı üyeden alıntı
en az 10 bin hasar vardır..
yok kardeş motor kısmı sağlam sadece granejlardan o kadar masraf çıkacağını sanmam
snappy x adlı üyeden alıntı
mondial cup olsa en fazla 500 tl masraf ederdin
ilk motorum cg idi 400 tl ye bütün motor kısmını değiştirebiliyordun şimdi 400 tl ye anca sağ grenaj değişir galiba.
-
Benim asıl merak ettiğim sende bir şey var mı?
Motor bölümü, amortisör ve şaside sorun yoksa perte çıkacağını zannetmiyorum. Ama net cevabı vermişsin zaten.
-
hattoi adlı üyeden alıntı
Benim asıl merak ettiğim sende bir şey var mı?
Motor bölümü, amortisör ve şaside sorun yoksa perte çıkacağını zannetmiyorum. Ama net cevabı vermişsin zaten.
teşekkür ederim ben kollarımda bir kaç sıyrık ve dizimde bir darbe ile kurtuldum Allah'a şükür. Motor bölümü ve şasede sorun yok ama ön iki amortisörde değişecek maalesef.
-
Motosiklet Perte cıkacağını sanmıyorum. Ama senın bu durumda expertizi iyi takip etmen lazım. Basıma geldiği için diyorum. Egzos tamir yazmıs. Benım motor sıfır dedim ne tamiri. Değişecek dedim ve yurt dısından gelene kadar bekledım. Kabul etme sakın tamiri filan. HERŞEY SIFIR OLACAK! TAMİR OLMAYACAK.
-
Kasko değerinin yarısından 1 tl fazla masraf çıkarsa pert olur.
Burada pahalı olan amortisörler, far ve egzoz var. Egzozda ezik varsa tamiri yok zaten.
Parça fiyatlarını çıkarsın servis, işciliği ekleyin cıkar zaten ortaya.
Ama işcilik enteresan vaziyette az yazmıslar.
-
Merhabalar basta gecmis olsun. Arac ve motor sigorta sirketleri pert konusunda sigortadan acilan dosya sonucu size bir sigorta exspertizi atanacaktir. Yaptirdigin servis bu sigorta exspertizi araciliginda iscilik parca degisim konusunda anlasicaktir. Siz pert ve tamir konusunda bu sigorta exspertiziyle baglanti kurarsaniz size bilgi vericektir. Motor konusunda emin degilim ama aracta eger ruhsat sahabi tamir gormesini istemeyip sigorta sirketi araci o halde satip tamir parasini ekleyerek size odeme yapar. Size dusen bu islemde sigorta experinizle iletisimde olun ve isteklerinizi belirtin. Birde unutmadan eger motorunuz tamir gorurse yine sigorta sirketinize deger dusme dosyasi acin. Burda sizin ikinci elde yapicagiz zarari karsilar. Yanlisim olduysa afola.
-
cx571 adlı üyeden alıntı
Motosiklet Perte cıkacağını sanmıyorum. Ama senın bu durumda expertizi iyi takip etmen lazım. Basıma geldiği için diyorum. Egzos tamir yazmıs. Benım motor sıfır dedim ne tamiri. Değişecek dedim ve yurt dısından gelene kadar bekledım. Kabul etme sakın tamiri filan. HERŞEY SIFIR OLACAK! TAMİR OLMAYACAK.
bende aynen öyle dedim egzozda çizikler mevcuttu dedim ben kaza yapmadan önce bunlar yoktu değişsin dedim elcikler rizomaydı rizoma istedim bu biraz zor dediler ama zorla listeye yazdırdım koruma takozunu taktırtacağım.
Fatih adlı üyeden alıntı
Kasko değerinin yarısından 1 tl fazla masraf çıkarsa pert olur.
Burada pahalı olan amortisörler, far ve egzoz var. Egzozda ezik varsa tamiri yok zaten.
Parça fiyatlarını çıkarsın servis, işciliği ekleyin cıkar zaten ortaya.
Ama işcilik enteresan vaziyette az yazmıslar.
kasko değeri 13-14 bin tl felan yarısı 6500 tl desek bu kadar tutacağını sanmıyorum maksimum 6000tl tutar ve işçilik gerçekten çok az yazdılar bende şaşırdım çünkü motosikletin motoru kuyruk ve arka lastik hariç neredeyse her şey sökülüp tekrar takılacak ama benim işime geliyor.reklamıda yapayım bari bu servis Batuhan motor suzuki yetkili bayii
Culluoglu adlı üyeden alıntı
Merhabalar basta gecmis olsun. Arac ve motor sigorta sirketleri pert konusunda sigortadan acilan dosya sonucu size bir sigorta exspertizi atanacaktir. Yaptirdigin servis bu sigorta exspertizi araciliginda iscilik parca degisim konusunda anlasicaktir. Siz pert ve tamir konusunda bu sigorta exspertiziyle baglanti kurarsaniz size bilgi vericektir. Motor konusunda emin degilim ama aracta eger ruhsat sahabi tamir gormesini istemeyip sigorta sirketi araci o halde satip tamir parasini ekleyerek size odeme yapar. Size dusen bu islemde sigorta experinizle iletisimde olun ve isteklerinizi belirtin. Birde unutmadan eger motorunuz tamir gorurse yine sigorta sirketinize deger dusme dosyasi acin. Burda sizin ikinci elde yapicagiz zarari karsilar. Yanlisim olduysa afola.
teşekkür ederim. çoğu işlem yapıldı şuan ücretler kısmındayız onuda pazartesi belli olur diye bekliyorum.
-
Arkadaşlar pert işi öyle sase vs ye bakmaz sigorta sirkete cebinden cikacak para ya bakar ben %99 pert e ayrilir diyorum öyle bi parca listesi varki hele bu motor cbr sa banko pert diyorum
-
alicim, geçmiş olsun kardeşim tekrardan. Allah beterinden saklasın
-
F54 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar pert işi öyle sase vs ye bakmaz sigorta sirkete cebinden cikacak para ya bakar ben %99 pert e ayrilir diyorum öyle bi parca listesi varki hele bu motor cbr sa banko pert diyorum
öyle şey olmaz bence yani her kazada cebinden para çıkar öyleyse her araç pert olur birde eğer pert çıkarırlarsa piyasa değerinde ödeme yapacaklar yani ceplerinden daha fazla para çıkacak.
Aquaium adlı üyeden alıntı
alicim, geçmiş olsun kardeşim tekrardan. Allah beterinden saklasın
tekrardan teşekkür ederim Allah korudu bir şey olmadı.
-
Öncelikle çok büyük geçmiş olsun motorun fotoğrafını görünce sizdeki hasarın az olmasına sevindim. Eski Kasa 250 olsaydı sanırım 3000 ile 3500 arası birşey çıkardı ama bu yeni kasa sadece ön kafan 900 lira olması lazım diye biliyorum can sağlığı çok takmayın ama sanırım astarı yüzünden pahalıya gelicek pert ayırma olasılıklarıda yüksek gibi görünüyor. Gelişmeleri buraya yazarsanız ihtiyacı olan arkadaşlar olabilir.
-
motorun ederinin %51'ini geçtiğinde perte ayrıldığını duymuştum.bu parça listesini veren yetkili sana fiyatını da çıkarsın bi zahmet.bir de karşı taraf tamamen suçlu ve sen motorum değer kaybına uğrayacak deyip dava açarsan değer kaybının tamamını alırsın.tecrübe ile sabit.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)