Ehliyet alırken bir dizi direksiyon eğitiminden geçiliyor (6 saat gördüm bir yerde) bunun üstüne honda gibi yerlerden eğitim almak gerekir mi ?
Ehliyet alırken bir dizi direksiyon eğitiminden geçiliyor (6 saat gördüm bir yerde) bunun üstüne honda gibi yerlerden eğitim almak gerekir mi ?
gerekir.
karaketer sınırı...
Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.
Tefoo Ramiz Dayı'nın yanın da 5 yıl. Kerpeten Ali nin yanın da 3 yıl, eğitim almıştı. Şimdi memleketi Manisay'a hükmediyor.
Kardeşim ben hiç bir egitim almadım.ybr 125 esd ile 3 kere agır kaza yaptım 100 120 km hızlarla çok sükür bende bişey yok.Atlattıgım kazaların haddi hesabı yok.Şimdi ögrendimmi hala bilmiyorum.İnsan motora bindigi zaman ben şöyle sürüyorum kaza yapmam gibi hissediyorsun ama oluyor sadece kaza da degil yani kısaca kesinlikle almanı öneririm.
Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.
37. Bölümü izliyorum şuan, öyle bakınırken Tefoo yazınca istemsiz gülüp neşelendim. Allah ta sizi güldürsün inşallah.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gerekir mi ? Hayır. Zorunlumu ? Hayır. Önemlimi ? HAYAT KURTARIR.
Kesinlikle. Doğru düzgün bir yerden eğitim alın.
ÖNCELİKLE eğitim alabilyorsan al çünkü bu eğitimler senin hata yapma payını mümkün olduğunca en aza indirir kolunu bacağını kırıp öğrenecegin seyleri basına gelmeden öngörmene yatdımcı olur
Ama hata yapma payını TAMAMEN ORTADAN KALDIRMAZ
Eğitim aldın diyede ölümsüz olmadın
Herzaman daha fazla tetikde ol
Eğitim almazsan yanlış öğrenir, yanlış alışkanlıklar kazanırsın, sonradan eğitim alsan bile bu alışkanlıklarını değiştiremezsin.
profesyonel olarak gordugumuz ınsanlar bıle bakın nasıl aptalca kazalar yapıyor barkın bayoglu gıbı
eğitimsiz olmaz birazcık denge saglayınca herşeyi öğrendik snıyoruz ama öyle değil eğitim şart
Kapalı alan eğitimlerinde, motosikletin doğru duruş, frenleme, bakış, viraj ve slalom çalışmaları oluyor, bunlar motosikleti kullanmayı öğrenmek için, üstüne yol eğitimi alınması en önemlisi de bu Doğru yerde konumlanma doğru yere bakış doğru hızlarda sürme, en önemlisi çevresel bakışı öğrenme ve sistematik kullanmak, yani önce motoru kullanmayı öğrenmeli sonra yolda nasıl kullanılır öğrenilmeli...
Motor ehliyeti veren yerlerin %80'inden eğitim alınmaz zaten. Bunu yeni ehliyet almış birisi olarak söylüyorum. Orada hoca diye geçinenlerin çoğu temel bilgileri bile çok yanlış öğretiyorlar. Çünkü kendileri de bilmiyor.
Motto akademi gibi hem ehliyet eğitimi hem de güvenli sürüş eğitimi veren bir yerden mutlaka ehliyetini al derim.
Onun dışında da Honda olur Yamaha Akademi olur mutlaka eğitim alınması taraftarıyım. Temelini en baştan doğru şekilde oturtmak çok önemli çünkü.
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
Gerek duymadım 7 aydır. Yeterince güvenli sürdüğüme inanıyorum bana ne katabilir ki? Dar yollarda en az araba kadar keskin viraj alıyorum bazen daha hızlı.Otoyolda 110-120 gidiyorum. Şehiriçinde aralara girerken çekinmiyorum. Yağmurda bile seyir hızında sürerim.Artçıyla dengem bozulmaz. Eee neden milleti zengin edeyim öyleyse?
Büyük tecrübe konuşmuş, herkes adımını denk alsın.
Soruyu soran arkadaşım, motorun tepesine binip yanlış alışkanlıklar edinmeden git güzel bir kapalı alan eğitimi al, çok şey farkedersin, en azından motora nasıl doğru binilir , nasıl doğru inilir, nasıl düzgün oturulur onu öğrenirsin. Acil durum frenini öğrenirsin. Motosiklet kullanmak ile araba kullanmanın farkını anlarsın. Motorun çok güzel hızlandığını ama durmanın eğitimsiz zor olduğunu anlar bir yere patlamazsın. Kısacası paran - bütçen varsa gir güzel eğitimini al güzel kardeşim. Selamlar...
Bu kafayla daha çook böyle konular açarsın.
http://www.motosiklet.net/forum/konu...-mutsuzum.html
Niye bu kadar uyumsuz birisin?
Hiç düşündün mü diye sormayacağım çünkü düşündüğün ve hatta üzüldüğün açtığın konulardan belli.
Hadi yetişme tarzını sorumlu tutalım bundan.
Fakat bir insanın hayatını kaybetmesine neden olabilecek bir tavsiyeyi gözünü kırpmadan verebilmek ve en kötüsü bunu maddi gerekçeleri öne sürerek yapmak nasıl bir vicdan yoksulluğudur?
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)