Bilirkişi Help Me...( Karayolları Geçiş Ücreti )
Reklamlar
-
Sevgili dostlarım, yarın vergi dairesine giderek yıllık devletin bizi ... işlemini yapacağım. Kara yolları geçiş ücreti olarak 418.05 TL' lik iki adet cezam var internetten araştırdım lakin 418.05 TL değerin de bir karayolları cezasına raslamadım, yarın gittiğim zaman bu cezaları yatırayım mı ? Yoksa sizce itiraz mı edeyim ? Bilgisi olan varmı ? Yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler.
Not: 418.05 TL lik cezayı yiyen araç motosiklettir.
[IMG][/IMG]
Reklamlar
-
Zaten OGS/HGS den kaçak geçişin sabit bir cezası yok.Kaçak geçiş yapılan OGS/HGS ücretinin 10 katı ceza + normal geçiş ücreti ödeniyor diye biliyorum.Plakana kayıtlı OGS/HGS varsa geçiş anında okumasa bile ceza yerine eğer varsa OGS/HGS hesabından normal geçiş ücreti kesiliyor.Bence ayrıntılı bilgi için bir trafik şubeye veya benzeri bir yere baş vur.OGS/HGS yoksa ve kaçak geçiş yaptıysan ve 15 gün içinde OGS alıp geçiş ücretini ödemediysen herhalde itiraz edecek pek bir şey kalmıyor.Eğer bu geçişi sen yapmadıysan,plaka okunurken bir karışılık olduysa senin aracın olmadığını kanıtlarsan bir ihtimal itirazın kabul olabilir.
-
34 KAL 53 plakalı diaveli geçen gün görmüştüm trafikte, batman gibi geçti gitti yanımdan. Arkadan takip edeyim dedim ama evde bekleyen bir eş var, 400TL bir şey değil 2.40 ile trafikte gidiyorsun gaz kesmeden. Bence öde borçlu gitme diğer tarafa.
-
IVU adlı üyeden alıntı
34 KAL 53 plakalı diaveli geçen gün görmüştüm trafikte, batman gibi geçti gitti yanımdan.
Arkadan takip edeyim dedim ama evde bekleyen bir eş var, 400TL bir şey değil 2.40 ile trafikte gidiyorsun gaz kesmeden. Bence öde borçlu gitme diğer tarafa.
Bu durumda siz gerçekten "BATMAN"ı görmüş olabilirsiniz Alper bey.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:13 ----------
Thracian adlı üyeden alıntı
Zaten OGS/HGS den kaçak geçişin sabit bir cezası yok.Kaçak geçiş yapılan OGS/HGS ücretinin 10 katı ceza + normal geçiş ücreti ödeniyor diye biliyorum.Plakana kayıtlı OGS/HGS varsa geçiş anında okumasa bile ceza yerine eğer varsa OGS/HGS hesabından normal geçiş ücreti kesiliyor.Bence ayrıntılı bilgi için bir trafik şubeye veya benzeri bir yere baş vur.OGS/HGS yoksa ve kaçak geçiş yaptıysan ve 15 gün içinde OGS alıp geçiş ücretini ödemediysen herhalde itiraz edecek pek bir şey kalmıyor.Eğer bu geçişi sen yapmadıysan,plaka okunurken bir karışılık olduysa senin aracın olmadığını kanıtlarsan bir ihtimal itirazın kabul olabilir.
Zahmet edip yaptığınız açıklama için teşekkür ederim. Plakam açık bir şekil de takılı, HGS kullanıyorum. Neden bu kadar yüksek geldi ceza anlamadım açıkcası ama yarın gitmişken soracağım artık, illaki mantıklı bir açıklaması vardır.
-
-
Plakasını da KAL almış dalga geçer gibi. Hayır zaten öyle bir gidiyor ki sen duruyormuşsun gibi hissediyorsun. Ben bir sürü takip etmeye çalıştım yakalasam selam verecektim ama nasip bu güneymiş.
-
U.KALKAVAN adlı üyeden alıntı
Bu durumda siz gerçekten "BATMAN"ı görmüş olabilirsiniz Alper bey.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:13 ----------
Zahmet edip yaptığınız açıklama için teşekkür ederim. Plakam açık bir şekil de takılı, HGS kullanıyorum. Neden bu kadar yüksek geldi ceza anlamadım açıkcası ama yarın gitmişken soracağım artık, illaki mantıklı bir açıklaması vardır.
Bu durumda büyük ihtimal sizin HGS yi okumamış,üstünede hesabınızda para varsa geçiş ücretini hesabınızdan da kesmemişler.Kaçak geçiş yapmışsınız gibi muamele yapmışlar.İtiraz etmekte fayda var.Belkide sistemlerinde bir hata olmuştur diye ümit ediyorum.
Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir.
-
IVU adlı üyeden alıntı
Plakasını da KAL almış dalga geçer gibi.
Hayır zaten öyle bir gidiyor ki sen duruyormuşsun gibi hissediyorsun. Ben bir sürü takip etmeye çalıştım yakalasam selam verecektim ama nasip bu güneymiş.
Yaşınız benden büyük, affınıza sığınarak Alper abi olarak mesaja devam ediyorum. Abi lütfen beni fişleme. Söz veriyorum bir daha sizi gördüğüm zaman nerede olursak olalım durum selam verip elinizi öpüp yoluma öyle devam edeceğim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:51 ----------
Thracian adlı üyeden alıntı
Bu durumda büyük ihtimal sizin HGS yi okumamış,üstünede hesabınızda para varsa geçiş ücretini hesabınızdan da kesmemişler.Kaçak geçiş yapmışsınız gibi muamele yapmışlar.İtiraz etmekte fayda var.Belkide sistemlerinde bir hata olmuştur diye ümit ediyorum.
Sistemden kaynaklı bir sorun olabilir, tam 30km ile geçmiyorum belki ama 100km ilede geçmediğim için HGS'de takılı olmasından kaynaklı bana biraz yüksek geldi açıkcası ceza. Yarın detaylı olarak öğreneceğim, buradan da açıklamasını size iletirim. İyi temenniniz için teşekkür ederim.
-
HGS çağrı merkezini arayabilirsin. 7/24 hizmet verdiği yazıyor sitesinde.
-
Arenli adlı üyeden alıntı
HGS çağrı merkezini arayabilirsin. 7/24 hizmet verdiği yazıyor sitesinde.
Abi şimdi çağrı merkezi benden, HGS numarası vb... bilgiler ister onlar da yanımda değil şuan. Yarın vergi dairesine gittiğim zaman bana detaylı bir şekilde açıklama yaparlar diye umuyorum zaten aksi taktirde ödemeyide düşünmüyorum, yarın gittikten sonra buradan şu şu sebepten diye yazıp bilgi veririm. İnternete de yazılanlara göre " hız limitinin üstünde ki süratlerde otomatik olarak ceza ya düşüyormuşuz " ama kaç km den sonra olduğu veya bunun detaylı bilgileri belirtilmiyor, ya artık hız limiti olarak geldi bu ceza yada okumadı HGS bir hata oluştu bende şuan tam olarak bilemiyorum açıkcası.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:09 ----------
Yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim. Cezalar hız limiti aşımından kaynaklıymış, şayet hız sınırının üstünde geçiş yaparsanız HGS-OGS okumadığı gibi hem bunlardan hemde aştığınız hız katı baz alınarak ceza yazılıyormuş, yani bana söylenen buydu.
-
Hgs numarasi istemiyorlar plaka ve plakanin kayitli olduğu kişinin nüfus bilgilerini istiyorlar.
-
U.KALKAVAN adlı üyeden alıntı
Abi şimdi çağrı merkezi benden, HGS numarası vb... bilgiler ister onlar da yanımda değil şuan. Yarın vergi dairesine gittiğim zaman bana detaylı bir şekilde açıklama yaparlar diye umuyorum zaten aksi taktirde ödemeyide düşünmüyorum, yarın gittikten sonra buradan şu şu sebepten diye yazıp bilgi veririm. İnternete de yazılanlara göre " hız limitinin üstünde ki süratlerde otomatik olarak ceza ya düşüyormuşuz " ama kaç km den sonra olduğu veya bunun detaylı bilgileri belirtilmiyor, ya artık hız limiti olarak geldi bu ceza yada okumadı HGS bir hata oluştu bende şuan tam olarak bilemiyorum açıkcası.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:09 ----------
Yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim. Cezalar hız limiti aşımından kaynaklıymış, şayet hız sınırının üstünde geçiş yaparsanız HGS-OGS okumadığı gibi hem bunlardan hemde aştığınız hız katı baz alınarak ceza yazılıyormuş, yani bana söylenen buydu.
Sen gişelerden öyle bir geçiş yapmışsınki sana 18 tl gişe ücreti 400 tl de gişede radara yakalanmış gibi yazmışlar o geçtiğin gişede ilginç arkalı önlü plaka okuyucuda var her yerde olmayan bir özelik birdaha aynı yerden geçerken testururnu iste öyle geç
CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..
-
Burada bir mantık hatası yok mu ? Gişeden hızlı geçtiysen HGS okumadıysa plakayı nasıl okudular ? Plakayı okuyan HGS yi de okusun, sistem dandikse bizim suçumuz nedir ?
Zaten en başından beri HGS/OGS yi anlamıyorum. Zaten plakanın fotosunu anında okuyabiliyor neden başka aparat takıyoruz ?
-
valla benim de ön cama kart şeklinde hgs koyuyordum. kartı koyduğum malzeme yapıştırdığım yerden çıktı. 2 defa o şekilde kart cebimdeyken geçtim. Bişey oldu mu bilmiyorum
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
-
jimi_hendrix adlı üyeden alıntı
valla benim de ön cama kart şeklinde hgs koyuyordum. kartı koyduğum malzeme yapıştırdığım yerden çıktı. 2 defa o şekilde kart cebimdeyken geçtim. Bişey oldu mu bilmiyorum
Şayet bir şey olduysa da emin ol üzerinden 1 veya 2 sene geçtikden sonra devlet gelip sana söyleyecektir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:11 ----------
tyrung adlı üyeden alıntı
Burada bir mantık hatası yok mu ? Gişeden hızlı geçtiysen HGS okumadıysa plakayı nasıl okudular ? Plakayı okuyan HGS yi de okusun, sistem dandikse bizim suçumuz nedir ?
Zaten en başından beri HGS/OGS yi anlamıyorum. Zaten plakanın fotosunu anında okuyabiliyor neden başka aparat takıyoruz ?
Araba ile başıma geldi daha öncede bu okudu okumadı davası, o zaman da ön camınız da film var o yüzden okumamıştır demişlerdi. Ön camda film yasak ya şimdi desem ki suç sizin okuması lazım o zaman da bana ön camdan yürüyecekler, yani bir şekilde onlar haklı çıkacak bizde haksız.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:13 ----------
MeNGuC adlı üyeden alıntı
Sen gişelerden öyle bir geçiş yapmışsınki sana 18 tl gişe ücreti 400 tl de gişede radara yakalanmış gibi yazmışlar o geçtiğin gişede ilginç arkalı önlü plaka okuyucuda var her yerde olmayan bir özelik birdaha aynı yerden geçerken testururnu iste öyle geç
Valla bilmiyorum bence başka yerden yazdılar burdan kitlediler hız cezasını ama ne yapayım ki aylarca uğraşsam uğraştığıma deymeyecek ödedik artık. En azından yabancıya gitmedik.
-
hocam bu arada hgs müşteri hizmetleri sayfasına girin orada "hgs geçiş ihlali sorgula" kısmına tıklayıp, oraya plakanızı yazarak sorgulayabilirsiniz.
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
-
8500tl mtv ne alaka? Helikopter mi
-
-
Böyle bir cezayı ilk defa duydum. Gişelerden çok hızlı geçmem ama 30 km hıza da son zamanlarda HGS okumayınca dikkat etmeye başlamıştım. Her an bize de aynı ceza gelebilir o zaman.
-
berkay3212 adlı üyeden alıntı
8500tl mtv ne alaka? Helikopter mi
Taksitle tanka girdik berkay.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:07 ----------
Arenli adlı üyeden alıntı
Böyle bir cezayı ilk defa duydum. Gişelerden çok hızlı geçmem ama 30 km hıza da son zamanlarda HGS okumayınca dikkat etmeye başlamıştım. Her an bize de aynı ceza gelebilir o zaman.
Gelebilme ihtimali var o yüzden dikkat etmek lazım çünkü bana her hangi bir yazılı ceza gelmedi. 2015 başların da geçmişim ama 2016 sonun da böyle bir olay olduğunu öğrendim, şimdi duyalım bilelim ki tekrardan başımıza gelmesin. Yoksa 400, 400 gişelere motosikleti bırakırız artık.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)