Otoyolda 119 km/sa ile ceza yemek
Reklamlar
-
Bugün eve ceza tutanağı gelmiş. Tespit edilen hız 119 km/sa olarak gözüküyor. Cezanın geldiği yer ise daha ilginç: İzmir otoyolu. Hız sınırını 10%'dan 30%'a kadar aşmaktan 200 lira ceza yemişim. Sizce bu normal mi? Ben hız sınırı otobanda 120 diye biliyorum bunu bana açıklayabilecek bilgili birisi var mı? 3 şeritli yolda 100'le mi gitmem gerekiyor nedir bu anlamadım?
Reklamlar
-
MOtosiklet mi kullanıyordun.
Evet koca otobanda 100 ile belki de daha az gitmen gerekiyor. Kanunlar böyle söylüyor.
Bak taş otobanda kaç yapmamız gerekiyor en fazla. 80 miş
Apaçi şahinciler üstümüzden geçer be.
Yıllardır çözemedik biz bunu. Hep te böyle kalacak korkarım.
he araba kullanıyorsan da. 120 * 1,1= 132 en fazla hız işte.
edit: tır kamyon bile bizden hızlı gidiyor
-
evet motorla gidiyordum dostum. bu resmen insafsızlık benim motorum 600 cc lik maxiscooter yani normal devrinde seyrederken bu motor zaten 120 ile gidiyor cezayı yediğim saat sabaha karşı 04:30 3 şeritli BOMBOŞ yol ve benim o yolda 100 km ile gitmem gerekiyor bu nasıl bir saçmalıktır
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:36 ----------
benim anlamadığım o kadar 1000 cc lik makineler 600 cc lik ss ler var bunların otobanda 100 ile gittiğini hayal edebiliyor musunuz? o zaman otobana çıkan hemen her motorcunun ceza yemesi lazım napıyosunuz peki plakayı mı kapatıyor otobanda herkes?
-
Ben istanbul temde 400tl yedim 14 gün önce ödedim. 170 le girmişim. Olaydan sonra plakayı söktüm.
Size resim falan yolladılarmı yanında bana hiçbir şey gelmedi. Belki itiraz etsem kanıt sunamazlarsa iptal olurdu, ama şu aralar dilekçe hazırlayıp bırakmaya vaktim yok.
-
berkay3212 adlı üyeden alıntı
Ben istanbul temde 400tl yedim 14 gün önce ödedim. 170 le girmişim. Olaydan sonra plakayı söktüm.
Size resim falan yolladılarmı yanında bana hiçbir şey gelmedi. Belki itiraz etsem kanıt sunamazlarsa iptal olurdu, ama şu aralar dilekçe hazırlayıp bırakmaya vaktim yok.
resim gelmedi tutanakta izmir otoyol görüntü kaydı mevcuttur yazıyor sadece ki vardır itirazdan birşey çıkacağını düşünmüyorum.
-
Yolda radar uyarı tabelası yoksa veya ceza kesilme tarihi ile size tebliğ tarihi arasında 10 günden fazla süre varsada iptal oluyor.
https://www.youtube.com/channel/UCG8V2OFsRDyxuCrAklq8aBg
-
berkay3212 adlı üyeden alıntı
Yolda radar uyarı tabelası yoksa veya ceza kesilme tarihi ile size tebliğ tarihi arasında 10 günden fazla süre varsada iptal oluyor.
dostum dediğin şeye baktım ama çoğu kişi o 10 gün olayının kalktığını yazmış. herkes itiraz ettiği için yeni bir düzenleme getirmişler sanırım artık itirazlar reddediliyormuş. mecbur ödüycez gibi görünüyor.
radar uyarısını da bilmiyorum ama zaten şuan istanbulda olduğum için gidip bakma şansım yok malesef.
-
Ben de hafta sonu 112 km ile 51/2a yolda radara girerek 199 tl ceza yedim. Telsizde diğer polisten bilgi alarak cezayı elle yazdı hemen de bana tebliğ etti, ben de gözünüz aydın dedim. Kask olsaymış, muayene olsaymış bir seferlik es geçerlermiş ama radar olunca geçemiyorlarmış, bizde yuttuk tabi...Yalnız polisin dediği ilginçti; yukarıdaki aynı hız tablosunu bana göstererek %10 sollama payının tablodaki hızla sınırlandığını söyledi. Örneğin tabloda hız sınırı 100 km ise, %10 aşmış hali ile 100 km imiş....
-
-
akıllı telefonda bulunduğun konumdaki hız sınırlamasını gösteren program hangileriydi, samsung da nokia here maps i kullanırken altta yazıyordu diye hatırlamaktayıım ama emin değilim varsa bildiğiniz programlar paylaşım yaparsanız iyi olur
-
Memurlarımızın paraya ihtiyacı olduğu bir gün olabilir. Bu radar arada açılıyor malum, kime denk gelirse topluyorlar. Size denk gelmiş malesef.
Yoksa dediğiniz gibi motosikletlerin hiçbiri otoyolda 80 km le gitmiyor..
-
SerdaR_R adlı üyeden alıntı
benim anlamadığım o kadar 1000 cc lik makineler 600 cc lik ss ler var bunların otobanda 100 ile gittiğini hayal edebiliyor musunuz? o zaman otobana çıkan hemen her motorcunun ceza yemesi lazım napıyosunuz peki plakayı mı kapatıyor otobanda herkes?
Cevap vereyim evet.
Bu konuyu bilimiyorsanız sanırım yeni motorcusunuz.
-
Sonra plaka niye katlanıyor neden bantlanıyor apaçi misin sen kurallardan üstün değilsin faso fiso!!!! Otoyolda 100 ile gidelimde biçsinler bizi eyw!
-
plaka kapatmak artık sıradan bir şey oldu motorcular için
-
sen dua et o cezaya o hızla ordudan geçseydin 3000 TL ceza öderdin..
kamara nerede idi acaba tünelde mi?
vesselam..
-
CİHAN adlı üyeden alıntı
Cevap vereyim evet.
Bu konuyu bilimiyorsanız sanırım yeni motorcusunuz.
aslında çok yeni sayılmam ama çok otoyol tecrübem yok diyelim bundan sonra biz de öyle yaparız madem.
-
Bu hız sınırları gösteriyor ki yaptıkları yolların ne kadar kötü olduğunun farkındalar. Yolu çok kalitesiz yaptık dört tekerliler anca tutunabiliyor motosiklete sınır koyalım ki millet kayıp ölmesin. Diyorlar sanırım :D
-
Durumun asfalt kalitesi ile ilgisi olduğunu düşünmüyor.
Dünya genelindeki hız limitlerine bakıldığında absürt bir durum görünmüyor.
Tabi almanya otobanları gibi istisnalar bulmak mümkün ama bunlarin istisna olduğu bilip sanki her yerdeyde böyleymiş gibi konuşmamak lazım.
Örnek olarak amerikada hız limitleri
Bunların dışında asıl olaya yani motosikletin hız limitinin düşük olmasına gelirsek bence kesinlikle yanlış ve motorcuları tehlikeye sokan bir uygulama.
Takip ve ceza işlemleri sıkı olabilir ama en azından arabalara tanınan limitler motorsikletlere de tanınmalı.
-
SerdaR_R adlı üyeden alıntı
evet motorla gidiyordum dostum. bu resmen insafsızlık benim motorum 600 cc lik maxiscooter yani normal devrinde seyrederken bu motor zaten 120 ile gidiyor cezayı yediğim saat sabaha karşı 04:30 3 şeritli BOMBOŞ yol ve benim o yolda 100 km ile gitmem gerekiyor bu nasıl bir saçmalıktır
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:36 ----------
Evet kapatıyorlar. Kanun bu uymayacaksan cezayı yiyeceksin. Ceza yemek istemiyorsan uyacaksın. veya motoru küçültecek. Ne yazık ki bu böyle...
Bende Yeşildere'de ve Gaziemir havalimanı yolunda 56 ve 58 km/h ile 2 defa ceza yemiştim...
-
Bardağa dolu tarafından bakalım. Aceleniz yoksa 80 80 geze geze, yakıttan tasarruf...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)