Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Seramik kaplama ve aklıma takılan sorular

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Alıntı LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Seramik yerine güzelce yıkayıp cilalayıp şeffaf kaplama yaptırsak daha iyi olmaz mı?
    Bilmiyorumki bir hevesle yaptırdım ben. Yıkamacılara motoru vermeyi sevmiyorum. Kendimde motorun soğumasını beklemekten nefret ediyorum. O yüzden en azından boyası korunsun die bu işe giriştim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Madrap2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha R25 2017
    Beylikduzunde carwash var otoparkda reklam olmasin diye isim yazmicam bende orda yaptirdim r25i les durumda goturdum adam seramik yapmadan bile efsane yıkamıştı 150tlye seramik yaptı benim motora c9 sürdü motor sifirdi zaten cizik yokdu zaten cizilme konusunda daha bisi yasamadim ben

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Oraya götürdüm bende white corner’in altındaki yer değil mi? Çok güzel yaptılar. Stickerların ucu az birşey kalkmış. O kadar da önemli değil. Yolda vizör leş oldu motorun üstünde sinek leşi görmedim daha. Bunu reklam die düşünme. Sağlam yerleri yayalımki diğer arkadaşlarda gitsin. Hem biz kazanalım hem onlar.

Madrap2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha R25 2017
    Ayni yerden bahsediyoruz hocam bende orda yaptırmıştım kask shoei qwest var adamla baya konustum samimiyetten heralde kaskin vizorunude yapayim getir dedi cizilmesin diye bende bari vizoru yaptin kaskin komplesini yaptırdım parada istemedi allah razi olsun vizorden yagmur tutmuyor suanda direkcakip gidiyor guzel bisi )

Motosikleti
    Yoqhtır...
    El değiştirmiş şuan. Bilseydim kaskın camına bende isterdim. O kadar kaskı bıraktım orada. Süper bir olaymış. Hiç bilmiyordum.

PAPAZ_39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GV650
    Alıntı Angrypower adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    El değiştirmiş şuan. Bilseydim kaskın camına bende isterdim. O kadar kaskı bıraktım orada. Süper bir olaymış. Hiç bilmiyordum.
    Mekan el mi değiştirmiş ? Biraz daha duraymiş yav

Mekanın adı neydi @Angrypower

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Şöyle söyleyeyim tam adını bilmiyorum. Beylikdüzü’nde white corner avm var. Onun otoparkına girerseniz, girer girmez görürsünüz. Ramazan’da el değiştirmiş. Yeni oldukları içinde bana çok ilgili geldiler. Eskilerine benim dominarı götürmüştüm. Bugün git yarın gel dediler iki kez. Sonradan yaptırmaktan vazgeçmiştim. Hatta o zaman hayat ucuzdu ve kampanyası bile vardı
    Mr-K bunu beğendi.

Meraklı Genç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Güncel ücretler ne kadar acaba bilgisi olan var mı?

Şeffaf kaplama bana daha mantıklı gibi geldi. Yapanların fikri nedir

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Seramik yerine güzelce yıkayıp cilalayıp şeffaf kaplama yaptırsak daha iyi olmaz mı?
    Burada süper araba (Ferrari, Lambo, Ford GT, vs.) alanlar orijinal boyayı korumak için şeffaf kaplama yaptırıyor. Ama daha ucuz değil. Koruması çok daha üstün.

Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Şeffaf koruma ile ilgili basit bir aramada karşıma çıkan sonuç düşüncemi doğrular nitelikte olduğu için paylaşmak istiyorum.

Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Aynı fikirdeyim. Araç camlarına içerden uygulanan UV koruyucu renkli filmler gibi. Onlar bile çizik çizik oluyor, dış cephede neler olur neler.

Alıntı Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şeffaf koruma ile ilgili basit bir aramada karşıma çıkan sonuç düşüncemi doğrular nitelikte olduğu için paylaşmak istiyorum.
    Siz anlarsınız bu işlerden. Doğrusu ben pek anlayamadım hangisini tavsiye edersiniz

Motosikleti
    2022 DL650A
    Alıntı oktayakgoz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Siz anlarsınız bu işlerden. Doğrusu ben pek anlayamadım hangisini tavsiye edersiniz
    Film kaplamadan uzak dur demiş bence

Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Alıntı oktayakgoz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu konuda çok daha bilgili arkadaşlarımız var, onların yorumları daha değerli olacaktır.

Ben motosikleti yeni veya ikinci el alırım, satana kadar genellikle hiç yıkamam bile. O konuda malesef çok pasaklıyım. Vakti zamanında tozlandığında yıkar, elimdeki bol çeşit şampuan ve cilalar ile parlatırdım. Sonrasında küçük bir kaza ve boyasına dahi emek verilen makinede daha fazla manevi kayıp...

Ancak genel görüşüm kaliteli cila uygulanmasıdır.

Birçok arkadaşımız seramik kaplamadan memnun. Bunu çok uzun ömürlü ve kalın bir cila tabakası gibi var sayabiliriz. Haliyle bakımı daha kolay ve zahmetsiz, sürekli tekrar derdi olmayan bir uygulama.

Yeni bir motosiklet almış olsam, veya yeni boyatsam seramik kaplamayı düşünürdüm.

Yeni boyatacak olsam watertransfer kullanırdım.

Eski bir motosiklet ise ve biraz da maymun iştahlıysam, veya emin değilsem ama yapmak istiyorsam kaplatmayı tercih ederdim.

Motosikleti
    2022 DL650A
    Bundan sonraki ilk sıfır motoruma ben de yapacağım, elimdeki için (mat) fiyat 1.000TL çıktı (biraz pahalı bir yer olabilir, tam kürlenme de 4 gün sürüyormuş...), bu parayı güzel bir Givi soft yan çanta setine vermeyi tercih edeceğim... (Uzun yol yaptım performans ve rahatlıktan memnun kaldım, o yüzden motoruma yan çanta demiri hediye ettim.)
    Kural [ Z ] bunu beğendi.

owlam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Virago 535
    https://www.instagram.com/p/CEmpTAFFId2/?igshid=nyhllna3mzs8
    Xsr900 üme ankarada yaptırdım.Boyaya derinlik verdiği bir gerçek. Benim eses amacım çizilmeye karşı boyayı korumak. Aldığım sonuçtan oldukça memnunum. Ancak Çin malı vs. Ürünlerle yapılmaz kaliteli kürleşmesi düzgün bir ürün olmalı.
    Otomobil için fiyatlar yüksek ancak motorlar için yapılan alan daha kısıtlı olduğu için düzgün biryer uygun fiyata yaptırılabiliyor.

LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    Alıntı owlam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    https://www.instagram.com/p/CEmpTAFFId2/?igshid=nyhllna3mzs8
    Xsr900 üme ankarada yaptırdım.Boyaya derinlik verdiği bir gerçek. Benim eses amacım çizilmeye karşı boyayı korumak. Aldığım sonuçtan oldukça memnunum. Ancak Çin malı vs. Ürünlerle yapılmaz kaliteli kürleşmesi düzgün bir ürün olmalı.
    Otomobil için fiyatlar yüksek ancak motorlar için yapılan alan daha kısıtlı olduğu için düzgün biryer uygun fiyata yaptırılabiliyor.
    kaça yaptırdınız?

owlam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Virago 535
    kaça yaptırdınız?
    300 e yaptırdım ben hocam.

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)