Levent Gocmen adlı üyeden alıntı
Sevgili Turan,
İstersen karşı yönün şeridinde de sürebilirsin, vicdanın önce kendine, sonra diğer insanlara zarar vermeyi kaldırabilecek ise.
Ben 23 yıldır motosiklet kullanıyorum bilmem kaçıncı motosikletim, bilmem kaçyüzbininci km Motosiklet üzerinde,ama neyi nerede yapmam gerektiğini bildiğime inanıyorum,forumda beni tanıyan, birlikte sürüş yaptığım insanlar bu satırları okur ise,yorumlarını esirgemeyeceklerdir..
Her şeyin yeri ve zamanı var. "Sen kendimizi kandırmayalım diyorsun fakat, karşıdan gelen herif toparlamasaymış,
şuanda biz bu konuyu konusuyor olmayacaktık." Motosiklet üzerindeyken, her zaman başkalarının seni hedef aldığını düşünerek sürmezseniz, böyle olayların arkası kesilmez.
Eğer buraya bir şeyler koyuyorsanız, insanların yorumuna açıyorsanız, hatanızı görüp ders çıkartmalısınız, motosiklet şöyle seri,böyle virajı
var hangimiz şöyle yapmak ister böyle yapmak ister diye bir cevap biraz abzurt olur.
49cm3 motosikletten 1200cm3 motosiklete kadar, touring makineden, racing makineye bu güne kadar 20 tane motosiklet kullanmış,deneyimlemişim.
Bana detay bahsetmek yerine, daha uzun yıllar motosiklete nasıl bineceğine dair gönülden ve samimi olarak paylaştığımız bilgileri ciddiye alman senin ve sevenlerin adına elzemdir. Her insan hata yapar, önemli olan tekrar etmemektir. Bu konuda yapılan yorumlar herkes için önemlidir, buradaki hatayı bir başkası görüp, doğruyu öğrenmesi açısından faydadır.
Saygılarımla.
Dipnot: Kaldı ki, üstte paylaştığım ekran görüntüsüne bakarsak, sola bir viraj var, kural derki, "Viraj'a mümkün olan en dış noktadan başlanır." Bunun sebebi virajın içerisinde olup biteni cok daha erken keşif edebilmektir.
Eğer virajın en dışında kalan şerit müsait ise, o şeridin en dış noktasından,mümkün değil ise, bulunduğun şeridin en dış noktasından girerek maksimum görüş ve keşife olanak tanınır.
Eğer sen bir parça kural dahilinde motosikletini sürüyor olsaydın, ilk viraj başlangıcında konumlama hatası yapmaz, çekmiş olduğun videodaki adrenalini de yaşamazdın.