Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Hayabusa mı yatmaz sürücü mü yatıramaz? (Kazaya ramak kala)

REKLAM ALANI
    Siyahi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tenere 660
    Youtube ta diğer videonuzda yine bomboş yolda aynen sol şeritten devam ederken tırı silme geçmişsiniz. Sanırım o videoda buforumda bayağı tartışılmıştı. Anlaşılan sağ şerit size göre değil!? Bir sonraki videonuzun "şeridimde giderken kaza yaptım" olmasını bu forumdan kimsenin isteyeceğini sanmıyorum.
    berkcigdem bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    TURAN.RTR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 FAZER
    Alıntı typhoonn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam haklisiniz orta serit sadece sollama amaclidir sollama yapildiktan sonra sag serit kullanilmalidir. Soyle bir soru sorsam nasil olur? Motosiklet uzerinde pek deneyimim yok fakat uzun yillardir minibus kullaniyorum ve uzun yolda genelde 18 20 kisilik araclarla yolculuk yaptim bu tarz virajlarda yuksek hizda(diger seritler bos ise) viraja aciktan aldigimiz zaman yolun acisi cok daralmadigi icin donuste arac savrulma yapmaz ve yolcular rahatsiz olmaz.. Konuya gelirsek videoyu yukleyen surucu viraja genis girerek kontrollu surus yapmis olmuyomu benmi yanlis biliyorum duzeltirseniz sevinirim.
    Alıntı Levent Gocmen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sevgili Turan,

İstersen karşı yönün şeridinde de sürebilirsin, vicdanın önce kendine, sonra diğer insanlara zarar vermeyi kaldırabilecek ise.
    Ben 23 yıldır motosiklet kullanıyorum bilmem kaçıncı motosikletim, bilmem kaçyüzbininci km Motosiklet üzerinde,ama neyi nerede yapmam gerektiğini bildiğime inanıyorum,forumda beni tanıyan, birlikte sürüş yaptığım insanlar bu satırları okur ise,yorumlarını esirgemeyeceklerdir..

Her şeyin yeri ve zamanı var. "Sen kendimizi kandırmayalım diyorsun fakat, karşıdan gelen herif toparlamasaymış,
    şuanda biz bu konuyu konusuyor olmayacaktık." Motosiklet üzerindeyken, her zaman başkalarının seni hedef aldığını düşünerek sürmezseniz, böyle olayların arkası kesilmez.

Eğer buraya bir şeyler koyuyorsanız, insanların yorumuna açıyorsanız, hatanızı görüp ders çıkartmalısınız, motosiklet şöyle seri,böyle virajı
    var hangimiz şöyle yapmak ister böyle yapmak ister diye bir cevap biraz abzurt olur.

49cm3 motosikletten 1200cm3 motosiklete kadar, touring makineden, racing makineye bu güne kadar 20 tane motosiklet kullanmış,deneyimlemişim.
    Bana detay bahsetmek yerine, daha uzun yıllar motosiklete nasıl bineceğine dair gönülden ve samimi olarak paylaştığımız bilgileri ciddiye alman senin ve sevenlerin adına elzemdir. Her insan hata yapar, önemli olan tekrar etmemektir. Bu konuda yapılan yorumlar herkes için önemlidir, buradaki hatayı bir başkası görüp, doğruyu öğrenmesi açısından faydadır.

Saygılarımla.

Dipnot: Kaldı ki, üstte paylaştığım ekran görüntüsüne bakarsak, sola bir viraj var, kural derki, "Viraj'a mümkün olan en dış noktadan başlanır." Bunun sebebi virajın içerisinde olup biteni cok daha erken keşif edebilmektir.

Eğer virajın en dışında kalan şerit müsait ise, o şeridin en dış noktasından,mümkün değil ise, bulunduğun şeridin en dış noktasından girerek maksimum görüş ve keşife olanak tanınır.

Eğer sen bir parça kural dahilinde motosikletini sürüyor olsaydın, ilk viraj başlangıcında konumlama hatası yapmaz, çekmiş olduğun videodaki adrenalini de yaşamazdın.
    Levent bey sizi yeterince tanıyorum kendinizi tanıtmanız da gerek yok. Bugüne kadar yaptığınız gezileri paylaşımları çok yakından takip ediyor ve taktir ediyorum. Bu paylaşımlarınızdan esinlenerek heves ile birçok gezime çıkıyorum.

Az önceki yorumumu yanlış anlamış olabilirsiniz her insan hata yapar bende oan için onu düşünememiş olabilirim. Siz de o kadar binlerce kilometre yol yaptınız dönüş yolculuğunda vs. hiç mi risk atlatmadınız. Yeri geliyor ki insan her şeyi o an için nizami yapamıyor hangimiz dört dörtlük kullanıyoruz bu aletleri. Binlerce viraj dönüyoruz hiçbirinde mi hata yapmıyoruz. Tabii ki bu bir mazeret değil mesleğim elektrikçilik motosikleti mesleğimin risklerine benzetiyorum en ufak ihmal öldürür biliyorum. Ama insanız hata yapabiliyoruz.

Saygılar. ☺

Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    Alıntı TURAN.RTR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Levent bey sizi yeterince tanıyorum kendinizi tanıtmanız da gerek yok. Bugüne kadar yaptığınız gezileri paylaşımları çok yakından takip ediyor ve taktir ediyorum. Bu paylaşımlarınızdan esinlenerek heves ile birçok gezime çıkıyorum.

Az önceki yorumumu yanlış anlamış olabilirsiniz her insan hata yapar bende oan için onu düşünememiş olabilirim. Siz de o kadar binlerce kilometre yol yaptınız dönüş yolculuğunda vs. hiç mi risk atlatmadınız. Yeri geliyor ki insan her şeyi o an için nizami yapamıyor hangimiz dört dörtlük kullanıyoruz bu aletleri. Binlerce viraj dönüyoruz hiçbirinde mi hata yapmıyoruz. Tabii ki bu bir mazeret değil mesleğim elektrikçilik motosikleti mesleğimin risklerine benzetiyorum en ufak ihmal öldürür biliyorum. Ama insanız hata yapabiliyoruz.

Saygılar. ☺

O zaman Orhan Gencebay'dan gesin,,, Hatasız kul olmaz..

Sevgiler.
    berkcigdem bunu beğendi.

TURAN.RTR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 FAZER
    Alıntı Siyahi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Youtube ta diğer videonuzda yine bomboş yolda aynen sol şeritten devam ederken tırı silme geçmişsiniz. Sanırım o videoda buforumda bayağı tartışılmıştı. Anlaşılan sağ şerit size göre değil!? Bir sonraki videonuzun "şeridimde giderken kaza yaptım" olmasını bu forumdan kimsenin isteyeceğini sanmıyorum.

Herkes sarı yelekli eğitmen olmuş haberimiz yok sanada selam olsun siyahi kardeş ☺👍

CrazyBullet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda RCV213, Yamaha YZR500
    Hayabusacı trafik kuralına aykırı kullanmış. Bu gibi 3 şeritli; 2 gidiş, 1 geliş yollarda yol hakkı benim olsa bile kör virajda sollama yapmamaya özen gösteriyorum çünkü karşıdan gelen sürücü sollama hakkının kendisinde olduğunu sanabilir ya da bilerek mallığına sollama yapabilir. Böyle bir durumda salağın birisiyle burun burana gelmemek için bu tip yollarda sanki yol 2 şeritliymiş gibi sollama yapıyorum, sollama için yolun açılmasını bekliyorum (nadiren)

berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 1190
    Herkes sarı yelekli eğitmen olmuş haberimiz yok sanada selam olsun siyahi kardeş ☺��
    valla bende böyle yorumlara bayılıyorum işte birisinin hatasını yazdığın anda aman eğitmen olmuş aman bilmemne. uyarmakta veya fikir vermekte suç oluyor sizler sayesinde.

something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT 07
    yerdeki yamadan kaçırdım virajı alırken bazı arkadaşlar gordu, arkamda bir peco belirdi ölümden döndüm öleeeee diolar bende yazim dedim

Siyahi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tenere 660
    Herkes sarı yelekli eğitmen olmuş haberimiz yok sanada selam olsun siyahi kardeş ☺��
    Bundan sonra forumda sadece ölümlü kaza haberleri yayınlandığında "Allah rahmet eylesin" yorumumdan başka bir şey yazmayacağım anlaşılan. Allah kaza bela vermesin, herdaim tekeriniz düz bassın.
    berkcigdem bunu beğendi.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)