Eski motor şans işidir.
Aynı zamanda zevk işidir.
Hiç bir zaman şu kadar param var sıfır mı alsam, ikinci el mi alsam diye düşünmedim. Çünki birikmiş param hiç olmadı
Bugüne kadar hep 10 yaş ve üzeri motorlar kullandım. Sıfır kilometre düşük cc aldığım motorları saymazsak.
Hiç birinde öyle binlerce lira masrafım olmadı. Birinde segman değiştirdim, birinde benzin pompasını kendim tamir ettim, birinde konjektör sardırdım vs.vs.
Bu motosiklet ile ne yapmak istediğinize ve kişiliğinize de bağlı biraz.
Mesela arkadaş çevrenizi geçtim, eşinizle yada kız arkadaşınızla birlikte uzun bir yolculuğa çıktığınızda yolda kalmak sizin için eziyet, sıkıntı kaynağı olacaksa yaşlı motor almayın.
Ama bunu macera olarak görebilecek bir potansiyele sahipseniz, 1950 model bir motosikletle bile dünya turuna çıkabilirsiniz.
Şimdiki eşim, o zamanki kız arkadaşım olan hatun kişisine motosikleti ittirmişliğim vardır.
Yada onu bindirip, kendim ittirerek, 2 ye tak ben şimdi dediğimde debriyajı bırak diye tarif ederek motosikleti çalıştırmışlığım.
Velhasıl, hiç bir zaman sıfır kilometre motorum olmadı, bu ekonomi ile olmayacağını da bildiğimden 5 sene önceki kullandığım 600 F yine karşıma çıksa hiç düşünmez alırdım