Alıntı ugurcan88 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
Merhaba arkadaşlar, öncelikle çinli mi japon mu tartışmasına hiç girmiyorum, paran yetiyorsa sıfır japon alırsın, yetmiyorsa çinliye dönersin... Sonuçta kimse sıfır cbf 150 alacak yeterli parası varken gidip de mondialin 125 liğini almaz. Ama dediğim gibi maddiyat senin için önemli değilse kafandaki soru işaretlerini kaldırmak için alırsın japonu. Hangisi iyidir bilinmez, ama şu bir gerçek ülkemizde çinli motorlar parasının "hakkı"nı verir.
Gelelim znu 125 e... 1,5 sene önce motosiklet kullanmayı yeni öğrenen eşime znu 125 aldık ikinci el 2014 model yaklaşık 2500 kmde. Şu anda motor 7.000 km yi geçti ve motor kısmında, yürüründe vs hiç bir sorunla karşılaşmadık... Ancak her 1000 km de bir yağını değiştik, 10.000 de kayış değişecek vs. yani bakımını yaptık, yaptırdık. Kendim de 2 japon kullanıcısı olarak o scooter a binmekten ayrı bir keyif alıyorum. Dolayısıyla sana al veya alma dememeli kimse, herkesin kendi tecrübesi yaşadıklarıyla sınırlıdır, sana ancak hangi motoru alırsan al ona iyi bak diyebilirim. Kolay gelsin, herkesin de her söylediğine inanma (ne znu nun 2 saatte dağılacağına, ne de japonun 5 yıl sorunsuz çalışacağına)
sıfır cbf150 almak benim gibi bir insan için israftır. o paraya ikinci el 250cc alırım yada pulsar 200rs bulabilirsem onu alırım.

cbf150 sırıfı çok pahalı. tvs apache de pahalı. gerçi ben sıfır almam hayatta ama her makinanın alıcısı var hesabı işte. bende 2. el makinaların alıcılarındanım.

ben ikinci el alırım, silindir piston atar ucuza satarım, öylede bir huyum var işte

şaka bir yana ama sıfır almaktansa ikinci el alıp silindir piston yapmak daha ucuza geliyor.