Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Kazaya bakin siz.....

REKLAM ALANI

Motosikleti
    MT-25
    Alıntı fatih.met adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    espri yaptı bal kabağı, koy tabağa ye sabaha motor patlamış hacı ben ilk defa gördüm

kaza videosu (uzun)

bu arada motor bloğunda "HONDA" yazıyor yoksa benmi yanlış okuyorum. ama kaportada da "GSX" mi ne yazıyor. anlayamadım suzuki midir honda mıdır?
    GSX değil CBX750 motosikletin markası Honda.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Honda CBX750F.. 85-90 arasında üretildi sanıyorum.. Çok güzel motor aslında. Bizim orda bi amcada var. Eşşek ölüsü gibi =) Bu kol çıkarmış ve silindiri patlatmış sanırım.. Eleman iyi kurtarmış.

Bu arada o anahtarlık ne öyle? Videonun başında anahtarlık tekere dolanıp düşecek sandım =)

sey_47 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BWS 100
    Ne on kaldirmasi ya.
    Bir sekilde arka teker kilitlendi.
    Ama zincir sikisti, ama motor durdu kilitlendi, sanzuman vs. Ama o arka teker bir sekilde durdu.
    Ve adam bunu cok iyi tolere etti ge cok az hasarla atlatabildi.
    Asil aklima takilan soru? O lastik niye otmedi. Arka lastik? Yag falan mi bosaltti acaba blok?

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı snappy x adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kimse seni takmıyor ki
    ben alıştım artık, çoğu konuda beni takan yok ama kızdığım şey beni boş versinler de yanlış bilgi paylaşıyorlar. orada blok patlamış dedim, hatta kaza videosunun uzun versiyonunu buldum koydum adam çıkmış tank slapper diyor ona inanamıyorum işte :D

biride çıkmış iz düşüm falan diyor, matematik dersi geldi aklıma nedense.
    snappy x ve ellaksakir bunu beğendiler.

35Türk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Super Tenere 1200
    Arka teker falan kitlenmedi yahu. Görmüyor musunuz gidon ön tekerden bağımsız şekilde sağ sol yalpalıyor ağır ağır.Tank slapper görmesek yutturacaksınız. Bide tecrübelidir heralde dediğim adamlar bunu diyorsa artık ne neyleyim.
    Gidonla ön teker aksamını tutan kavallar arasında ki kiriş kırılmış yada çıkmış büyük ihtimal.

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Alıntı 35Türk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arka teker falan kitlenmedi yahu. Görmüyor musunuz gidon ön tekerden bağımsız şekilde sağ sol yalpalıyor ağır ağır.Tank slapper görmesek yutturacaksınız. Bide tecrübelidir heralde dediğim adamlar bunu diyorsa artık ne neyleyim.
    Gidonla ön teker aksamını tutan kavallar arasında ki kiriş kırılmış yada çıkmış büyük ihtimal.
    Uzun videoyu seyrederseniz sahibi motorun arızalanıp arka tekeri kilitlediğini ve kazaya sebep verdiğini söylüyor. Tank slapping ile yakın uzak alakası yok. Tank slappingte ön gidon çıldırır ve rezonansa girer gidonu tutamazsınız.. Burada arka teker kilitlenip gezmeye başlıyor motorda fiziksel olarak düzeltme yapmaya başlıyor ama limitler aşılınca devriliyor..

Bu arada arkadaş salınım başladığında dua etmeye başladım Allah dualarımı kabul etti diyor
    35Türk bunu beğendi.

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Arkası kaymayan o anları yaşamayan bu durumu bilmez.
    Arka sağlam kayıyor ve adam motorun kıçına göre gidonu çevirip kurtarmaya çalışıyor.

Bi benzeri bu tip gidon çevirmenin görüldüğü başka bir yer ise Rolling burn-out olayı

Dengeyi toparlamak için yapılan kurtarma hareketi..

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    direksiyonu bıraksa toplanırdı diyecek kimse yokmu

sey_47 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BWS 100
    Tankslapping değiil.
    Videoyu izlerken dikkat edin. Problem başladığında, motor devri direkt sıfıra vuruyor. Arkanın kaydığı aşikar. Ancak niye tekerden sürünme sesi çıkmıyor bilmiyorum.
    Bir defasında, motosikletimin yağı akmaya başlamıştı da, benzer durumu yaşadım. Ama hızım yavaş olduğu için, kurtarabildim düşmeden.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Eski motordan cacik olmaz, biz yirtiniyoruz 3 yasindan buyuk , 4 silindirli motora binilmez diye, millet abartip 30-40 senelik motora biniyor, millette zerre akil yok, ulkemizdede 5-10 yasinda 30-40 bin km ve ustu spor motora binen dana çok. İyi gebermemis Salak herif.

Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Alıntı Shamy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eski motordan cacik olmaz, biz yirtiniyoruz 3 yasindan buyuk , 4 silindirli motora binilmez diye, millet abartip 30-40 senelik motora biniyor, millette zerre akil yok, ulkemizdede 5-10 yasinda 30-40 bin km ve ustu spor motora binen dana çok. İyi gebermemis Salak herif.
    2005 vfr800 niyetlendik simdi suphe dusurdunuz.. biraz detay verirmisiniz?
    Açacaksın gazı, vereceksin coşkuyu ...

1.16 da kırılan kısmı gösteriyor.

Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Harbiden simdi dikkat ettim motor devir saati aniden sifira dusuyor..
    sey_47 bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Sakın almayin ,2005 model motor 2004 sonbahari uretilir, az kaldi 2017 ye girecegiz 12-13 yasinda motosiklet heleki V4 gibi komplex bir motor bir de,onun ne motorundan ne sasesinden, ne suspansiyonundan, ne freninden hayir gelir. Aman diyeyim basiniza cok buyuk ihale alirsiniz, kim verdiyse size bu fikri kendi alsin, burasi avrupa amerika degil, usta yok, servis yok, parca yok, bakim yok, yol yok, bilincli surucu yok, yok oglu yok lar ulkesindeyiz. Fabrika lar bile 0 km urettikleri bir motora tum bakimlari eksiksiz yapildigi taktirde bile 10 yil kullanim omru bicerler.

Sakın almayin ,2005 model motor 2004 sonbahari uretilir, az kaldi 2017 ye girecegiz 12-13 yasinda motosiklet heleki V4 gibi komplex bir motor bir de,onun ne motorundan ne sasesinden, ne suspansiyonundan, ne freninden hayir gelir. Aman diyeyim basiniza cok buyuk ihale alirsiniz, kim verdiyse size bu fikri kendi alsin, burasi avrupa amerika degil, usta yok, servis yok, parca yok, bakim yok, yol yok, bilincli surucu yok, yok oglu yok lar ulkesindeyiz. Fabrika lar bile 0 km urettikleri bir motora tum bakimlari eksiksiz yapildigi taktirde bile 10 yil kullanim omru bicerler.
    Japon üreticiler ürettikleri motorların orijinal yedek parçalarının üretimi için 10 yıl süre verirler. Avrupada Amerikada olmaya gerek yok. Bende servis, usta, yedek parça hepsi var ve gayet keyifle ve bilinçli biniyorum motoruma. Herkes kendi adına konuşsun.

Bu arada 10 yaşında 4 silindir makinelere binen danalar tabiri kullanmışsın ama asıl yaptığın danalıktan bi habersin

Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    Oha lan! Ama video'ya değil. Bu video forumda daha önce defaten paylaşılan bir video ve üzerine defaten konuşulan bir video olmasına rağmen yorum yapan üyelere ve yorumlara bakıyorum dilimi ısırdım..

- Teker yaptı diyenler ?
    - Tank slapping diyenler ?
    - Debriyaj çekseydi diyenler ?

Arka tekerlek kilitleniyor. (Ama blok kitliyor,ama tekerlek kilitleniyor) Atalet kuvveti motosikleti ileri doğru itmeye devam ediyor, arka tarafın salınması, gidonu, motoru düz çizgide tutabilmek için,tekerleğin salındığı yöne çevirip toplamaya çalışmasıdır konu. Atalet kuvvetini kaybedince de düşmesi fiziğin gereğidir.

Tekerci,debriyajcı arkadaşlara sevgiler.
    Darkcity2000 ve sey_47 bunu beğendiler.

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    video zamanında paylaşılmıştı motor kitlenmiş
    o motosikleti ben sürmüş olsaydım büyük ihtimal daha büyük bir kaza geçirirdim o an ne yapacağımı bilemezdim

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı wing41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Japon üreticiler ürettikleri motorların orijinal yedek parçalarının üretimi için 10 yıl süre verirler. Avrupada Amerikada olmaya gerek yok. Bende servis, usta, yedek parça hepsi var ve gayet keyifle ve bilinçli biniyorum motoruma. Herkes kendi adına konuşsun.

Bu arada 10 yaşında 4 silindir makinelere binen danalar tabiri kullanmışsın ama asıl yaptığın danalıktan bi habersin
    Afferin sana, devam et, bir on yil daha binersin boyle, motosiklet isi keyif isidir hobi isidir,bos vakitlerde, keyifli zamanlarda yapilir, zaten gunumuz yogun is temposu ve sosyal cevremiz, ailemiz dolayisi ile bos vaktimiz cok az,az olan bu vakitlerimizde birde, parcayla ugras, servisle ugras, bakimla ugras, boyle keyif olmaz, yakiti atacaksin gezeceksin, motosiklet keyifli gezmek icindir, zaruri ulasim aracimiz degildir ugrasalim.
    Sahsen ben ne motosikletimi yikarim, ne zincirini yaglarim, yikama, yikamacuda, zincir temizleme yaglama, serviste, lastik havalari lastikcide sisirilir. Ben yakitimi atar gezerim, baska birseye bulasmam, Bu motorlarin alayi 3 yil problem cikarip,,bakim servis vs istedigi icin satarim. 0 km alirim yine. Keyfimi bolemem.

Ha derseniz herkesin durumu 0km 4 silindir alamaz, dogrudur, hobi isidir, ayagini yorganina gore uzatmak lazimdir. Butce meselesidir, saygim vardir. Dusuk cc alsin, 4 silindir almasin, paramiz yoksa illa swiss otel eqiunox restaurantta erik soslu pekin ordegi yemeye ugrasmayalim, kirciceginden pide de yiyebiliriz, yada simit sarayindan simitte.
    Bende ayagimi yorganima gore uzatiyorum. Hayaller 2016 BMW M5 iken, gerceklerim 2015 ww cc , param yok alamiyorum m5 , napayim daha 0 gibi aracimi satip, 10 yillik hurda m5 mi alayim? Parcasi yok,olsada kazik, ne sorunu var belli degil? Mantiklimi eski motora binmek, daha yenisi varken?? Zevk demeyin oyle zevk olmaz, eskinin zevki varsa, evinizde tuslu siyahbeyaz tv izleyin, anadola binin, cevirmeli telefon kullanin, commodore 64 bilgisayar kullanin .. vs eskiye ragbet olsa bit pazarina nur yagar,

muhahha306 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FAZER 800
    5 yıl önce izlemiştim...

Afferin sana, devam et, bir on yil daha binersin boyle, motosiklet isi keyif isidir hobi isidir,bos vakitlerde, keyifli zamanlarda yapilir, zaten gunumuz yogun is temposu ve sosyal cevremiz, ailemiz dolayisi ile bos vaktimiz cok az,az olan bu vakitlerimizde birde, parcayla ugras, servisle ugras, bakimla ugras, boyle keyif olmaz, yakiti atacaksin gezeceksin, motosiklet keyifli gezmek icindir, zaruri ulasim aracimiz degildir ugrasalim.
    Sahsen ben ne motosikletimi yikarim, ne zincirini yaglarim, yikama, yikamacuda, zincir temizleme yaglama, serviste, lastik havalari lastikcide sisirilir. Ben yakitimi atar gezerim, baska birseye bulasmam, Bu motorlarin alayi 3 yil problem cikarip,,bakim servis vs istedigi icin satarim. 0 km alirim yine. Keyfimi bolemem.

Ha derseniz herkesin durumu 0km 4 silindir alamaz, dogrudur, hobi isidir, ayagini yorganina gore uzatmak lazimdir. Butce meselesidir, saygim vardir. Dusuk cc alsin, 4 silindir almasin, paramiz yoksa illa swiss otel eqiunox restaurantta erik soslu pekin ordegi yemeye ugrasmayalim, kirciceginden pide de yiyebiliriz, yada simit sarayindan simitte.
    Bende ayagimi yorganima gore uzatiyorum. Hayaller 2016 BMW M5 iken, gerceklerim 2015 ww cc , param yok alamiyorum m5 , napayim daha 0 gibi aracimi satip, 10 yillik hurda m5 mi alayim? Parcasi yok,olsada kazik, ne sorunu var belli degil? Mantiklimi eski motora binmek, daha yenisi varken?? Zevk demeyin oyle zevk olmaz, eskinin zevki varsa, evinizde tuslu siyahbeyaz tv izleyin, anadola binin, cevirmeli telefon kullanin, commodore 64 bilgisayar kullanin .. vs eskiye ragbet olsa bit pazarina nur yagar,
    Öncelikle aferin sana falan üslubuna dikkat et. Zevkimi de senden öğrenecek değilim. Sen sıfır alıp 2-3 yaşında satarsın ben 10 yaşında alırım ister 10 sene ister 20 sene binerim seni ilgilendirmez. Motosikletten anlamıyorsan, anladığın tanıdığın ustan vs yoksa veya bu işten keyif almıyorsan gider sıfır alırsın. Ben motosikletimle ilgilenmeyi, bakımını yaptırmayı, yapabiliyorsam kendim yapmayı seven bir adamım. Herkesin parası tarzı zevki kendine.

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)