Sizler dalga geçiyorsunuz ama,eksoz konusunda büyük yaptırımlar geliyor.
Benim de motorumda Yoshimura çift tüp var.Ama içlerinde ekstra silencer var.Bu şekilde muayeneden geçiyor tabii ki.Ama içindeki tüpleri ben bir kere çıkarıp Kadıköy-Bostancı yapıp geri döndüm ve tüpleri taktım.Bir daha da asla çıkarmadım.
Şimdi arkadaşlar,biliyorum gençsiniz kanınız kaynıyor.Ama bazı arkadaşlarımız var,çevre yolunu,e-5'i geçtim.Ara sokaklarda tamamen içi boş eksozla üstelik gecenin saat ikisi hatta üçü gelip kapımın önünde motoru kesiciye sokana kadar bağırttırıyor.
Kendimden geçtim,hakikaten çocuk korkudan iki kere yataktan düştü.O an elimde bir çifte olsa çıkıp ateş edesim var.Bu motorculuk falan değil direk terbiyesizlik saygısızlık ve düşüncesizliktir.
Bana hiç bir şekilde modifiye eksoz savunması yapmayın.Etrafı rahatsız etmekten başka hiç bir artısı yok.Tek başına eksoz motora hiç bir şekilde güç katkısı sağlamaz.Sağlasa bile bu size insanları rahatsız etme hakkı vermez.Zaten satılan bütün performans eksozlarda silencer vardır.İçini sökmedikten sonra kimseye rahatsızlık verecek düzeyde ses çıkarmaz.
Ben de şikayet edeceğim bundan sonra böyle motorları ve motorcuları.
Lütfen etrafımıza karşı biraz daha saygılı ve duyarlı olalım.
40 yıldır motor kullanırım mobilet pejo ile başladık ama hiç milleti rahatsız edecek kadar egzoz sesi çıkarmadık özellikle yerleşim yerlerinde.Bunu yapanların da pek sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.
son 2 haftadır gece 2-4 arası 1. köprüde abartılı şekilde rahatsız edici egsos sesi geliyordu.Şikayet alması normal ben bile pusu kurun diye arayacaktım.
arkadaşlar bende orjinal ekzoz takılı ve sabah yada gece saatlerinde 4 bin devir civarı basıyorum evlerin yanından geçerken.
yani merak etmeyin ben performans ekzozu taktırdıktan sonra ana yol dışında motor ile sert gazlama yapmam. benim gibilerde var ama ne oluyor, kurunun yanında yaşta yanıyor.
ben gaza yüklenince ekzosa gerek yok motor iyi bağırıyor maşallah. gecenin bir yarısında yada sabahın köründe evinizin önünde 10 bin deviri yapıştırayımda görün sıkıntı ekzoz mu yoksa başka şeymiymiş.
ekzoz konusunda bence düşünce yanlış, bence gürültü olarak rahatsızlık veren aracın plakası alınacak ve şikayet edilecek. performans ekzosu takıpta orjinal ekzozlu arkadaşlardan daha az kükretenler var mesela.
akıllı olmak lazım.
Polislerede soyledim merak etme rahat ol.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:53 ----------
Hersene olan birsey piyango bu sene bana vurdu.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:55 ----------
Bu arada 38 yasindayim karsinda bebe varmis gibi yorum yapilmasin. Bilgilendirme amacli paylasim yaptik aile babasi mekani olmus burasi admin boyle olcaksa cikalim forumdan.!!!!!!!!!!
Egzos walla evet seslu falan filan rahatsiz eder mi evet edebilir ama trafikte motorcunun hayatini da kurtarabilir.. aralardan gecerken ara gazi veririm birde daha gur çıktığından daha cok farkedilirsin fikrimce iyidir.. siteye girerkende sessizce girerim debriyaj basili yakinlasinca otoparka pit elektrik kapatirim
bizim başkan da mt 7 ye yoşhi takmış adam gidip 3750 tl para vermiş şimdi bu adamı yakala ceza yaz pek umrunda olmaz
yani bence ne kadar böyle apache varsa yakalansın egsozlarına patates tıkansınlar
aha işte aynı fikirde olduğumuz insanlar var takın abart egzozu ama her yerde bağırtmayın olsun bitsin. herkes böyle olsaydı hiç bir polis ekzoz yüzünden motosiklet bağlamazdı.
bugün para sorunum vardı ve petrol ofisinde girdim, abi 5 tl yükle dedim. "amma çok söyledin be" dedi. bende abi para yok ne yapalım dedim. "paran yoksa binme o zaman" dedi. ve bende "1 litre benzini 5 liraya satarsan böyle olur, 5 lira benzinmi olur dedim" ve adam daha cevap vermedi.
ve arkadaşlar iki otobüs ile 8 tl paraya gidip geleceğim yola ben motosiklet ile 3 liraya falan gidip geliyorum(silivri otobüsü gidiş 2,25 tl+ hadimköy otobüsü gidiş 1,5 tl olur en az ama bence 2 tl olabilir. yani git gel 8,5 tl yada 7,5 tl işte.).. salak pompacı bunu ne bilsin. kodumun zekasıyla anca insanları anca ön yargıya göre yorumlamaya sabitlemişler kendini yada sabah sabah salaklığı üstündeydi.
kumburgazdan hadimköye gidecektim ve 16 km yol. gelişide hesapla 32 km. hadi biz 40 diyelim. 100 km yolda benim motor 2,5 litreden az yakıyor ama biz 2,5 litre diyelim.
2,5 çarpı 0,4 km eşittir 1 litre çıkıyor. ve arkadaşlar 1 litre benzin ile işe gidip gelebiliyormuşum bugün daha yeni hesapladım.
bir litre benzinmi pahalı yoksa 8 tl yol parası mı? o kadarda otobüs bekle ayakta git falan yaşamıyorsun, motosiklet bambaşka bir şey kebap
Bugun okudugum bi habere göre denizlide bi adam abart egzoz dan ceza yemis sonra itraz etmiş iptal olmuş,egzoz cezasi kalkti filan diyolardi
eğer egzozdan kafasına göre ceza yazacaklarsa db testi isteyin
egzoz motor için farkedilmeyi sağlıyor ama egzozun içini boşaltıp mahalle aralarında hayvan gibi bağırttırana herkes karşı en güzeli tıpalı egzoz anayolda tıpayı çıkar mahalle içinde tıpayı tak
Ben kornamı kullanıyorum (orijinal egzoz), geldiğim gayet belli oluyor cezada kesmiyorlar. Hatta durdurmuyorlar bile Egzoz sesine bende bayılıyorum ama herkes geldiğimi bilsin, dikkat çekeyim, farklı olayım... bunlar birazda egomdan kaynaklanıyor sanırım. Korna kullanmanızı tavsiye ederim, varsın +5 bg vermesin
Dün yine beşiktaş bebek civarında motorlu polisler motosiklet denetimi yapıyordu. Hatta egzozlu mt7 kovaladılar. Bu hıncal ulucun yazısı yüzünden herhalde.
Örneğün akrapoviç egzoz taktırdım, susturucuyu da çıkarmadım. Ses normal. Yine de bağlama ihtimalleri var mı?
dün akşam gene aynı noktada cevirme vardı racingleri durdurmuslardı =) nc 700x ile tıntın gectim gittim bakmadı bile polis
Motosiklet sürücüleri olarak ilginç adamlarız. Hep anlayış bekleriz. Fakat iş başkalarını düşünmeye gelince "özel zevkim sanane" cevabını yapıştırırız. Uzun yol yapmayı severim. Kaskın üzerinde davul zurna çalan rüzgarın yanında bir de egzost bağırtısı dinlemek için mazoşist olmak lazım.
bu egzozdan yakalanmak şans işi. 4 ayda 7bin km yol yaptım ağırlıklı istanbul içi, bunun 5 bin km si plaka çantadaydı. hala daha öyle. 4 bin km yi xj6+tiger egzoz ile 2 bin km dir de mt9-tracer + akrapovic ile. daha ne ehliyet göstermişliğim var ne de çevirmeye girmişliğim. kaçacak bir durum dahi yaşamadım..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)