Arkadaslar x maxime j costa egzoz almayı dusunuyorum. bogazdan oluyor bilgisi olan varsa zararı olur mu yada sıkıntı yasarmıyım yardımcı olursa sevınırım.
Arkadaslar x maxime j costa egzoz almayı dusunuyorum. bogazdan oluyor bilgisi olan varsa zararı olur mu yada sıkıntı yasarmıyım yardımcı olursa sevınırım.
Güzel kardeşim, J kosta bir egzost değil, motor içine takılan sistemdir. Hiçbir zararı yoktur, aksine motorunu güçlendirir.
Ben sizi çözemiyorum. Otomatik motosiklete hemde scootera böyle performas egzosu takıp nasıl bir ses almayı umuyorsunuz. Motorda aragazı veremezsin şöyle güzel ses alayım diye yüksek devir çeviremezsin yani yaptığın masrafa nazaran tatminkar bir ses alamazsın. Ya scootera binmeyin yada böyle maceralara boşuna atılmayın hiç tatmin olamazsınız.
Tek başına eksoz hiç bir katkı sağlamaz.Ancak varyatörü de j costa ile değiştirirseniz,sadece kalkış performansınız artar ve son hız hiç bir şekilde etkilenmez.Altın elbiseli adam bununla ilgili bir video yayınlamıştı,izlerseniz tam olarak farkı görürsünüz.
Ara gazı da veriliyor, kesici sesi de alınıyor scooterlarda performans egzozlar ile. Açıp youtube'dan bakarsınız bir ara. Ayrıca tek başına egzoz bile fark ediyor yine stok modelle birlikte yan yana test etmeniz lazım.
Konuya gelirsek jcosta yerine eğer türkiyeden alacaksanız gpr, yurt dışından sipariş edecekseniz akrapovic yada malossi olabilir jcostanın sesi çok tok değil.
Sizde böyle diyince merak ettim ulan harbi bilmediğim bir sistem teknoloji mi var dedim. Yoksa bu scooterlar triptonik vites falan mı dedim. Yuutöbe de arattım bu videolar çıktı. Meğer adamlar egzosdan o güzel sesi almak için motoru orta sehbaya kaldıryorlarmış. :D
Aslında ben sizi anlıyorum o Tok sesin verdiği hazzı hissetmek istiyorsunuz sanırım. Ama yanlış tercih yapmışsınız scooter ile olmaz o iş. Bende Pulsarın orjinal egzoslu haliyle ortalıkda dolanıyorum mağdur mağrur bir şekilde ama ortak hayalimizi bu videoda özetlemek istiyorum saygılar
xmax 400 te kullanıyoruz ama standart egzoz ile.
şöyle söyleyeyim motorda acaip bir kavrama farkı var standart ile.
puanlama yaparsak standart 5 ise j costa 10 puan kavrıyor. xmax 400 te düşük hızda titreşim vardır bunuda yok ediyor.
gazı açtığın anda güç arka tekerde ve 120 ye kadar kesilmiyor.
fakat son hızda 5 km lik bir kaybı var ki buda hiç önemli değil.
egzoza gerek var mı yok mu onu sen bilirsin ama öyle aman bu motorun performansı arttı falan diye bir şey bekleme bizler pist yarışçısı değiliz bu farkı anlayalım. ( sadece egzoz için )
Arkadaslar cevaplariniz icin tesekkur ederim j costa genellikle varyatoru ile biliniyo ama egzoz de uretiyorlar turkiyede fazla bulunmuyo sesi benim hosuma gitti diyebilirim sadece bogazdan olmasi biraz beni dusundurdu ve mavi ates atiyor olmasi
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)