Genel olarak bahsettiğiniz oturma pozisyonu vs. konularında cevap gelmiş zaten, ben de taze bir motosiklet sürücüsü olarak kendimce bir cevap vereyim;
08 Ocak 2015'ten beri 250cc v-twin motora sahip bir motosiklete biniyorum, benim için cruiser/chopper demek v-twin + tel jantlar + sağ taraftan çıkan 2 adet egzozdur. Tip olarak benim hoşuma giden şey bu üçlü. Cruiser olmasına rağmen motorumu genelde cruiser kullanır gibi kullanmıyorum, elbette devir hariç, zira motor tipine göre çevirebileceği devir ve buna bağlı olarak maksimum tork ve beygir ürettiği devir aralığı değişiyor, şimdi döneyim konuya, önümüzdeki Ocak ayında motorumu değiştirme yoluna gidebilirim ve bütçem biraz geniş olabileceği için maymun iştahlılık yapıyorum ve bir sürü modele bakıyorum. Diyorum ki acaba naked mı alsam, istediğim sürüş tarzına daha yatkın, evet evet hatta 4 silindir alayım da birazda gazlarım diyorum, sonra endurolara bakıyorum, dağ-bayır/uzun yol gezerim hep zaten cruiserla bir cross yapmadığım kaldı diyorum, ama yok bana hiç uygun değil, fıtı-fıtı gideceğim falan. Sonra tekrar bir VN800-VN900-Dragstar 1100 falan bakıyorum, videolarını izlerken seslerini duymak yetiyor. S*ktir et hepsini, cruiserdan devam diyorum. Zaten 250'likten sonra torkları da beni tatmin eder beygirleri de, aman trafikte de daha az apaçi olurum diyorum ve konu kapanıyor.
Sanayide 16 yaşlarında, babasının yanında çalışan bir arkadaşla sohbet etmiştim, motor almak istediğini ama ehliyeti beklediğini ve babasının izin vermediğini söylemişti. Aklındaki planlar klasik, 600'lükle başlayıp 1000'liğe yürümek. Nedenini sordum, 'Abi trafikte bi pata-pata-pata diye gitmek var bir de vıııınn diye gitmek var' demişti, ben de 'E niye sinek vızıltısı gibi geçip gitmek isteyeyim ki?' demiştim ve sohbet bitmişti.
Yazdığım paragrafların direkt bir çıktısı yok; anlayacağınız olay kültür, kişilik, zevk ve elbette motordan ne beklediğinize bağlı. Türkçe bir motovlog kanalında cruiser için gazlasan gitmiyor frene bassan durmuyor gibi bir ibare duymuştum, boş muhabbetler, ben gazlamak için kullanmadığıma göre 1000RR gibi durmasını da beklemiyorum.