Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda işçilik ücreti görüşleriniz?

REKLAM ALANI
    logicache - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Agility125 Cbr125r Crf250l Nmax155 R25 D250 Xpulse
    herkese merhaba. cbr 125r sol mesnet ile ön çamurluk montajı için 50 lira işçilik istediler bugün yetkili servisten. daha önce agility 125'imin ön çamurluğunu değiştirmiştim ve 5 lira işçilik almıştı kymco servisi. kurumsallıktan ötürü bir şişirme mi var? Honda'dan alıp başka yerde taktırsam bu parçaları garantiden çıkıyor mu motosiklet acaba?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    BalkanRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YZF-R25
    sol mesneti bilmemde camurlugu takmasi o kadar zor olamaz kendin bile yapabilirsin on camurlugu

Bthndmrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PCX150
    İşçilik yapılan işe göre işlemiyor, saati 50 tl mesela öyle düşünün. Adam diyorki mesela karenaj değişcek. 50 tl işçilik diyor halbuki 1 saat sürdüğü için öyle diyor.

Motosikleti
    yapılan iş süreyle doğrudan alakalı değil mi

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Amerika'daki KTM servisinde 1 saat işçilik $135 + vergi.
    logicache, Mengu16, Kokusmusadam ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

fkambay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cb125e-mt 03 -cbr 250-ybr125-pcx125
    sol mesnet değilde sol manet olmasın o? garanti den cıkmaz başkasına taktırabilirsin

Motosikleti
    Alıntı fkambay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sol mesnet değilde sol manet olmasın o? garanti den cıkmaz başkasına taktırabilirsin
    cevap için teşekkürler, şu parça bu arada
    http://www.motoay.com/urun/cbr-125-sol-on-braket.html

hattoi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Normal, bu yüzden fakirler borca harca girip japon alamıyor, sonra işletmesi var onları birde. (ki Honda fiyatları uygun yani şanslısın )

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    usta saatlik alıyoruz deyip arada çay içmeye el yıkamaya giderse bu iş neye benzer

Motosikleti
    CRF 1000L Africa Twin
    Alıntı Bthndmrl adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İşçilik yapılan işe göre işlemiyor, saati 50 tl mesela öyle düşünün. Adam diyorki mesela karenaj değişcek. 50 tl işçilik diyor halbuki 1 saat sürdüğü için öyle diyor.
    Evet katılıyorum. Kurumsal firmalarda sistem böyle. Mesela Yamaha'nın da işçilik saati 60 TL'dir. Yapılan işlem ister 1 saat sürsün ister 1 dk sürsün. Sistem böyle oluyor.
    logicache bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    sonuçta kalite honda honda dan şaşmayacaksın

cıbırlover1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125R
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Amerika'daki KTM servisinde 1 saat işçilik $135 + vergi.
    Makina Mühendisliği okurum yine vermem.. Zaten Mühendislik okumak daha ucuza denk gelir

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:49 ----------

Alıntı agris adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet katılıyorum. Kurumsal firmalarda sistem böyle. Mesela Yamaha'nın da işçilik saati 60 TL'dir. Yapılan işlem ister 1 saat sürsün ister 1 dk sürsün. Sistem böyle oluyor.

Peki saatlik olarak iscilik süresini ödüyorsak ve islemim 1 dk sürdüyse geri kalan sürede bana hizmet etmek zorunda degil mi ? Yani o sürede de zevkine sinyallerimi söktürüp geri taktırtabilir miyim sürekli

Yamaha servisi nasil bilmiyorum ama buradaki Honda yetkili servisinde , motorumun bakimı vs si 1 saat 15 dakika da sürse 1 saat yazabiliyor..
    DoLPHiN2306 bunu beğendi.

Motosikleti
    Regal Raptor 150
    Arkadaşlar bu işin aslı avrupada şöyle düzenlenmiş mesela otomobil ve motosiklet üreten firmalar, yetkili servis verdikleri firmaları ve elemanları bilgilendirip, şöyle yapıyorlar mesela BMW Marş dinamosu, şanzıman, motor aksamlarında yapılacak işçiliklere zaman koymuş, adam diyorki VW markanın diyelim Golfi veya passat şanzıman inecek tamir olup takılacak, Frenler komple elden geçecek vs vs herbirine imalatçı firma saat koymuş diyorki mesela Mercedes radyatör söküp takma atıyorum 2 saat + tamir vakti etti 3 saat Mercedesin servislerinde saat ücreti atıyorum 70 euro çarpı 3 saat etti 210 euro artı kullanılan malzeme ha usta beceriksizmiş veya çok iyiymiş biri 3 saatlik işi 4 saatte yapmış öteki 2.5 saatte yapmış farketmez, motosikletlerde aynı, servise veya tamire gelen araca kart açılıp saat kaşesi vurulur bitince gene vurulur art eksi hesabı olmaz geç iş yapan usta uyarılır, kullanılan yedek parça fiyatı, temizlik malzemesi vs ilave edilir ve faturası çıkar, yani sizin anlayacağınız gibi aynen bizideki gibi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

arda4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hocam geçmiş olsun. Evet saatlik ücret 50TL gibi bir şey idi. Ama sol mesneti ve ön çamurluğu 1 saatte takmamıştır. En azından 20dk veya 30dk'ya göre ücret alınmalıydı (20-25TL gibi)

Ben size daha beterini diyeyim, hiçbir iş yapılmadan 200 küsür TL kaptırdım, sahte ustaya. Bir başkası 20TL aldı bir de sağlam karbüratörümü bozdu. Depo delik demişti çok şükür ona el atmadan kaçtık kurtulduk

Abi masa 8i 50 kuruşluk açar mısın?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı cıbırlover1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Makina Mühendisliği okurum yine vermem.. Zaten Mühendislik okumak daha ucuza denk gelir [COLOR="Silver"]
    Eli yuzu duzgun devlet universitelerinin yillik harci $30000. Yurt, yemek, kitap, vs. dahil degil. Bi daha dusunun

Bu arada o fiyat o servis'te oyle. Ve KTM degil tum markalar icin gecerli. Daha uygun olanlari da var tabii ki. Ama motosikletin aldigim yerde fiyat malesef oyle.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)