Evet arkadaşlar forumda gezinirken bir kaç konuda gördüm fakat konuların tarihi çook eski olduğu için hortlatmak istemedim.
Hava soğutmalı motosiklete yağ soğutma veya su soğutma ilave edilebiliyor mu?
Evet arkadaşlar forumda gezinirken bir kaç konuda gördüm fakat konuların tarihi çook eski olduğu için hortlatmak istemedim.
Hava soğutmalı motosiklete yağ soğutma veya su soğutma ilave edilebiliyor mu?
Edilemez. Ancak ilave soğutma için bir vantilatör konulabilir ki, bu pek tavsiye edilmez.
Yağ soğutucusu. Pompa basar mı sağlıklı mı bilmem
cub lara oluyor ilave yağ soğutma yurt dışında kitleri var ama bizde olmazcılar çok o yüzden rağbet görmüyor
çin malı motor kullanırken ben de çok uğraşırdım motorumu nasıl daha iyi hale getirebilirim diye. uğraşmaya gerek yok, satıp adam gibi bir marka alacaksın, bütün dertlerin bitecek. ben öyle yaptım, tavsiye ederim.
Motorun asıl soğuması gereken yer kafa kısmı, oraya da yağ az gidiyor, çünkü yağın amacı soğutma değil, yağlama.
Yağ radyatörü içeren ve yağı soğutma maksatlı kullanan makineler kafaya özellikle gereğinden çok yağ yolluyorlar, ki etkili soğuma sağlasın.
Harici soğutmalar pek sağlıklı olmaz.
Standart soğutma dizaynları motor bloğunun ısınan parçalarının tamamını soğutacak şekilde tasarlanır. Isı kaynaklı genleşme hesaba katılır. Motor bloğu dengesiz soğutulursa dengesiz genleşme sonucu ciddi hasar oluşabilir.
Evet takılabilir Cup motoruma ben taktım çokta güzel oldu 20c hava sıcaklığında yolda giderken yağın sıcaklığı 85c yi geçmedi trafikte durunca biraz 90c ye geldi cup motorlarda yağ heryeri yağlayıp soğutup bujinin oradaki egzantrik kare olan kapaktan çıkıyor dönüp tekrar kartere gidiyor arada radyatör var yağın çıktığı yerde o yüzden yağ pompasına yağın basıncına bi etkisi zararı yok mecburen hava filtresinin yerine taktım en müsait yer orasiydi hava filtresi yerinede performans açık filtre taktım eskiden motor biraz yol yapınca performans düşüyordu şimdi çekiş performans hiç düşmüyor motor gazın ucuyla gidiyor radyatörü takmadan önce yağ 1000km de haşat oluyordu daha yeni olduğu için bakalım yağ kaç km dayanacak...
8 yıldır hava soğutmalı 100 CC motor kullanıyorum hemde her gün İstanbul trafiğindeyim motoru soğutma gereği hissetmedim
Bakın adam burda scooter una yağ radyatörü takmış ve yola gitmiş...
http://www.scooter.web.tr/kunena/98-scooter-yag-ve-katk-lar/15269-hava-sogutmali-scooter-de-yag-sogutma-aparati?start=18
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)