O kaskını tak diyen polisler Taksimde kasksız dolaşıyor...!!!
O kaskını tak diyen polisler Taksimde kasksız dolaşıyor...!!!
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
www.ataturk.com
Saka bir yana kask konusunda çok önemli. aman kardesim sen sen ol kafandan cıkartma n olur. onlar belki seni dusundukleri belki yasalar geeregi yapıyor uyarısını ama sen herşeyden önce kendini düşün. Bak kerdesin sana buradan su anda cevap verebiliyor. ya kafamızda kas yokken Allah göstermesin bir kaza yaparsak
Aman ne olur kaskınızı cıkartmayın...
FIRFIR adlı üyeden alıntı
sana eşlik etmemi istiyorsan istersen bu olayı temmuz 8 den sonra yapalım ne dersin
bi bakıma haklılar ama ben hep bu tarfiği felc eden sacma sürücüleri cevirmesinden yanayım tabii bizimde herseyimizin tam olması lazım savunma yapabilmemiz için o günlerde gelicek 8 temmuz bi giriyim sınavaer5 adlı üyeden alıntı
seve seve büyük bi zevkle kafamızda kask belgeler hersey tamam bi vaziyette tuttugumuzu toplarız sonra naparız amaammsav adlı üyeden alıntı
sen hiç gitmeyecek gibisin degilmi, o gidenlerde senin gibiydiler...
FIRFIR adlı üyeden alıntı
onlara cerrah amcamızdan bahsederiz. ve ehliyetsizliğin ne kadar zarar verici bir hastalık oldugunu ve trafikte ne denli tehlike sactıgını anlatırız. sonra ehliyetsiz yakalanınca yaklasık tüm muameleler dahil 800 ytl civarı para ödemek zorunda oldugundan bahsederiz
bu konuyu benden iyi anlatıcak birinin oldugunu zannetmiorum bizzat 800 ytl ceza yemiş motorunu baglatmıs biri olaraktan görev adamı oluoruz artık hadi bakalım motorcunun imajını yok edenler sesimizi duyucaklarammsav adlı üyeden alıntı
sen hiç gitmeyecek gibisin degilmi, o gidenlerde senin gibiydiler...
Arkadaşlar kaç zamandır türküsünü çağırıyorum. Konya da canına okudular. 600 ytl ceza yedim.
Konyada sadece bir haftada 3400 motorsiklet toplandı. 600*3400 =2.040.000 YTL yapar sadece büyük şehirlerde uygulama yapıldığını düşünün.
3400*10*600 = 20.400.000 YTL bir haftada birikir.
Euro dolar benzin fiyatlarının gidişatını düşünür, Türkiyede motorsiklet kullanıcısının genelinin ihtiyaçtan kullandığını vede genelinin gariban olduğunu hesaplarsak. Devlet gözünü garibanın kesesine dikti anlamı çıkar. Birileri işçisinin sigortasından çalar, kaçak villa yapar, kaçakçılık yapar, banka hortumlar dokunamazlar ama, bizleri ezmek sindirmek için ellerinden geleni yaparlar.
Üstelik motorsikletinizi parka çekerken verdikleri zararda yanında hediyesi. Size tavsiyem ehliyetsiz herhangi bir şekilde yakalanırsanız, bırakın motoru çekin gidin kimlik vermeyin, kimlik verirseniz haliniz harap. Prosedürlerle zaten insanı bezdiriyorlar. Ehliyet verin kardeşim o da yok, bugün yazılırsan ancak Eylül ayının ortalarında alabiliyorsun. Ben böyle adaletin...
Buyurun altta resimleri, mercedes e bir halt edemezken motorsikletçiye yaptıkları.
Günlük üç noktada motorsikletlere yönelik uygulama var.
Yer Konyanın göbeği.
Bir mercedes yasak olan bir yerde park halinde, mercedesin önündeki araçlara ceza yazdıktan sonra trafik yaklaşıyor.
Mercedes in sahibi " Yakışıklı abim, ceza yazmada sana bi dondurma ısmarlayım, 5-10 dk daha işim var diyor.
Trafik dönüyor arkasını gidiyor, diğer araçlara işlem yapmaya başlıyor.
Beş dk sonra bir motorsikletliyi durduruyor ve ehliyet ruhsat sorgulaması vsvs.
Ben buna çifte standartlık diyorum. Diğer yorumları size bırakıyorum.
(Mercedes firması motorsiklet üretinceye kadar motorsikletten vazgeçin. Yoksa bu çok değerli trafikçi (diğer bir adıyla asfaltın mavili...leri) arkadaşlar, başka markayı ve motorsikleti araçtan saymıyor)
Free Motorcycle Team
ulen herseyımız tam olur polısın yanında gecerken polıse korna calarız cevırsın dıye cevırmezler cevırmezler bı eksımız olur pat yakalanırız nasıl anlıyolarsa anlamadım gıttı valla
valla bende ehliyeti alinca 1 kilo baklava alicam ve ataköy - sirinevler baglantisina gidicem orda polis lere baklavayi yidirdikten sonra anca rahatlarim.. neden derseniz adamlar beni 4 kere cevirdiler . birinde köylüm cikti . sonraki acidi. sonraki . gecenin 1 inde cekiciyle ugrasmak istemedi . digeride
kuryemisin dedi. (olmamama ragmen evet dedim) gec dedi. daha ne olsun hakettiler baklavayi......
Sabah Boğaz köprüsü girişinde de çevirme vardı allahtan bugün arabaylaydım valla çıkmasam mı diye düşünüyorum. 8 temmuza bişey kalmadı son noktada enselenmeyelim.
ammsav adlı üyeden alıntı
Şaka bir yana o da ayrı bir konu, bütün kurslar anlaşmışlar, nereye gidersen fiyat aynı. Bir tokat ordan bir tokat burdan, şamar oğlanına döndük. Kurs 260 ytl b-a2 geçişte, diğer masraflarda 260 ytl . toplam 480 ytl
Free Motorcycle Team
Polislerin yaptıgına yanlıs diyenımız yok sanırım . Sonucta 125 cc ve uzeri ehliyet olmadan motor kullanmak dunyanın neresine giderseniz gidin suc. Benım anlamadıgım 3-5 milyar odeyip motor alınabilinirken 300 ytl odeyip neden ehliyet alınmadıgı. Polisten kacmak yerine en kısa surede ehliyet sahibi olmayı dusunse motorcu arkadaslarım sanırım en ıyısını yapmıs olurlar ...
Kıvanç Tüfekçioğlu - İzmir Dikili
Almayalım demiyoruz ki! Vermiyorlar... 2 hafta önce kayıt yaptırdım ancak ağustos 26 da sınava girip eylül ortalarında ehliyetimizi alabiliyoruz. Zaten kestikleri 600 ytl cezayıda ödemeyecem, adliyede de itiraz etmiştim ben istemedim para cezasına çevrilmesini alsınlar 30 gün içeriye, zehir zıkkım olsun, o para.kivanctf adlı üyeden alıntı
Free Motorcycle Team
Kıvanç kardeş sende haklısın ehliyetsiz sürmemek en doğrusu.En kötüsü biri gelip vursa 10/10 kusurlu olsa dahi hiçbişey diyemiyosun.adam elini kolunu sallayarak gidiyo.tabi olan sana oluyo.Motor tutkusu bu vazgecilmiyor.
Arkdaşlar kask kesinlikle takın.Ehliyetin olsa dahi ya 49 YTL cezayı basıyolar yada sizden sıcak bi çorba içiyolar.
Unkapanından Eminönüne giderken durdurdum.Yalvar yakar ağlaya ağlaya zor kurtardım motoru tabi bir çorba ısmarlayarak.
[EMAIL="denizyilmaz83@yahoo.com"]denizyilmaz83@yahoo.com[/EMAIL]
Pam_Pam
PamPam sana katılıyorum . Kask takılması sart. Gelgelelim bircok arkadasımız gibi bende bu sıcaklarda sehir icinde kaskı takmayı ıhmal ediyorum . Ama ufak bir kasaba oldugundan butun polisler tanıdık ceza falan olmuyor. Sonucta maddi verilen para cezalarinada karsıyım . Adama kask takmıyor diye onun saglıgı uzerinden para kazanmak cok sacma. Ehliyetlerimizden 10 puan kırılacagına 3 kez kasksız yakalanılırsa 1 yıl trafıge cıkma yasagı verılse ve polisler her gordukleri kasksız surucuyu durdursa sanırım herkes kaskı basına yapıstırır. Para cezası hicbir zaman sonuc degil. Ehliye icinde aynı sey sozkonusu ehliyetimi yok bagla motoru. ehliyetini alıp gelsin sahıs basvursun motoru teslim alsın . Hızlı arac kullanırsın para cezası kesılır. Alkollu kullanırsın ehliyetine el konulur . Ama dedigim iki konuda haklı degilmiyim.
Kıvanç Tüfekçioğlu - İzmir Dikili
Bu çorbayı da DEVELI RESTAURANT tamı iciyorlar ne yapıyorlar amma pahalı bişi be kardesim
Gerçi oraya gittiklerinde de para verdiklerinden şüpheliyim ya neyse
aysını benım basımada geldı(eminönünde)on the road adlı üyeden alıntı
polısın kurdugu cumle suydu
''iyi gunler beyfendi A2 ehlıyetınızı gorebılırmıyım''ruhsat,muayene vs.
hıcbırsey sormadı ehlıyetımı gosterım ıyı gunler dedı.....
altımdakı motor çalıntıda olabılırdı ama bunu umursamadı bıle....
____it's my life_1982____
...eller havaya yani.anahtarları teslim edicez.al şimdi ağustos 26 da sınava gir.eylül de ehliyeti al ekimde motoru kaldır.yaz gitti ne bu ya keşke B almadan A2 alsaydım
demek ruhsata 20 lik bile koysak işe yaramıcak desene
Çevirmeleri destekliyorum arkadaşlar. Her ne kadar motosikletten daha çok çevrilmesi gereken dört teker varsa da şu da bir gerçek ki yaralanmalı trafik kazaları daha çok motosiklette oluyor. Ve sokaklarda bir sürü motorcu diyemeyeceğim, motor üstünde giden 4 teker ruhlu adamlar var. Bunların temizlenmesi lazım. Peki bunların temizlenmesi yeterli mi? Hayır, onlar temizlendikten sonra sıranın 4 tekelere gelmesi lazım.
May the Force be with McLaren Mercedes
Bir aydir motor alip almamak konusunda dusunuyorum, ben de 26 agustos sinavina girecegim, yani ehliyet icin eyul ortasini beklemek zorundayim.
2 ay ehliyetsiz kullanmak icin kendimi hazirlamistim, ama burdaki yazanlari okuduktan sonra bir daha dusunucem.
B sinifi ehliyetimiz varsa da 800 YL ceza yiyo muyuz? hafifletici sebep falan olmuyo mu B sinifi ehliyet???
O MOTORDA gecerlı degıl be kardeş ( motor teklıkelı oludugu ıcın kabul etmıyolar zaten )demek ruhsata 20 lik bile koysak işe yaramıcak desene
dostum b ehlıyetı motrla cevrıldıgı zaman nufus kagıdı yerıne gecer hıc bı gecerlılıgı olmazB sinifi ehliyetimiz varsa da 800 YL ceza yiyo muyuz? hafifletici sebep falan olmuyo mu B sinifi ehliyet???
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)