Oldu olacak burada kaçak akaryakıt, km düşürme teknikleri, sahte plaka vs. değişik sahtekarlık yöntemlerini de tartışalım. Hey ya rabbim muhabbete bak !!
Adam utanmadan nasıl suç işleyeceği ile ilgili fikir danışmış. Moderatörlerin müdahalesini rica ediyorum.
Haahah bu nasıl yorum lan
Adam resmen "para ver ki vergi verme" diyor. Yani ya para vercen ya para vercen. Bu ülkede hükumetin cebine para koymadan yaşayamazsın çünkü
Neyse konunun özüne dönecek olursak, biraz riskli bir durum.
Şöyle ki; arabanın dibine yapışsan dahi sistem bir şekilde ayırt ediyor ve laps diye indiriyor bariyeri.
Ancak bir şekilde, gişeye giren aracın yanına yanaşır ve onla beraber kalkar gidersen bariyerin inme şansı kalmıyor.
Bu konudaki acı bir tecrübemi de paylaşmak isterim
Zamanında köprülerde KGS sistemi vardı. Yani gişelerde bariyer vardı. Kartını okutunca bariyer kalkıyor ve geçip gidiyordun.
Tabi ben yukarıda yazdığım şekilde kullanıyordum bu KGS denen dalgayı. Bu sayede bu salak sisteme para ödemiyordum.
Fakat bu bende alışkanlık yapmış. Bir gün iş yerimin otoparkından çıkarken kartımı göstermeden öndeki araçla beraber geçeyim gideyim dedim.
Arabanın yanında yanaşacak alan olmadığı için arka tamponuna yapıştım.
Adam kartını okuttu ve bariyer kalktı.
Ben de öndeki arabayla beraber kalktım. Arabayla aramda en fazla 30cm bir mesafe vardı.
Araba bariyeri geçti. Ben de bariyerin hizasına geldim. Her şey çok güzel gidiyordu.
Derken bariyer hiç beklemediğim bir hızla çotank diye kafama indi.
Bütün şirkete rezil olmuştum. Güvenlik kahkahalar atarak yanıma gelmişti.
Nasıl bozulmuştum anlatamam
Not: Köprüyü sadece bayramda, yani ücretsiz olduğu gün kullandım. O nedenle gişe genişliklerini hatırlamıyorum. Dediğim şeyi uygulayacaksan gişe genişliklerini öğrenmende fayda var.
Motosikletli Kaplumbağa...
sen bi dene,bize deneyimlerini aktar. tabi bariyeri kafana yemezsen
ünlü düşürün dediği gibi bu sevdalar bosuna ley bu sevdalar bosunaaaa
Protesto etmek istiyorsanız kullanmayın. Şahsen ben halkın böyle sömürülmesine kılım ve ileride kullanmayı düşünmüyorum.
Almanyada otoyol ücreti yok. sadece kamyon-tır trafiğine karşı bazı yerlerde önlem amaçlı ücret var. Avrupa derken nereden bahsediyorsunuz? Bence, devletin yol için para alması saçmalığın daniskasıdır, hele ki bütün icraati 'YOL' olan bir hükümetse daha bir trajik.
edit: tabi türkiyede öyle başa böyle şapka durumu var. milletin vergiyi kaçırdığı devletin başka yerden acısını çıkardığı bir düzen
Azrail'in ilgi alanı motosikletinizin kaç cc olduğu değildir. Think good, drive Safe!..
Foruma üye olmak için tıklayın!..
Facebook sayfamızı takip etmek için tıklayın!..
Instagram hesabımızı takip etmek için tıklayın!..
Forum kurallarını buradan okuyabilirsiniz!..
vay anasını 217 bin lira kazanıp passata binen zenginler var mı hacı bu ülkede? Ne bileyim benim en az 30 yıllık birikimim bile o kadar yapmaz da. Ekonomi büyük bir pasta gibidir. Ülkenin %70 ine % 20 lik gelir, %30 una %80 lik gelir. Ne tuhaftır ki asgari ücretli ağlamazken zenginlerimiz durmadan sızlar durur. Sanırım adam doğru söylemiş. Biz fakiri doyuramadığımız için değil, Zengini doyuramadığımız için dünya adaletsiz.
Osmangazi köprüsünü ben de protesto etmekte ve kullanmamaktayım. Ama bunu usulüne uygun olarak vapur kullanarak yapmayı tercih ediyorum.
Ama arkadaşa yapmak istediği şey için hak vermemekle birlikte tepkisinde haklı olduğunu düşünüyorum.
Kimse bu köprü yap işlet devret modeliyle yapıldı dememeli. Çünkü işin gerçeği öyle değildi. Yapım döneminde yapımcı firmaya kredi veren yabancı bankaların, firmayla ilgili sıkıntı yaşamaları üzerine kredilerini geri çektiklerini ve sırf "bitirilemeyen proje" durumu oluşmasın diye kredilerin kamu bankalarımızdan yani yine bizden karşılandığını okumuştum (ki bu 3. boğaz köprüsü için olan bir haber olabilir, karıştırmış olabilirim). Yani köprü sırf zamanında bitirilsin diye firmaya hediye edildiği gibi, anlaşma gereği köprü masrafı firmadan çıkmış göründüğünden bir de üstüne para kazanmakta ve kazanamıyorsa devlet garantisiyle yine alacağını almaktadır...
Bunları söylerken maaşının %45'ini vergi olarak veren biri olarak konuşuyorum. Buna ÖTV, KDV, Emlak, Çöp vs. vergileri de dahil değil. Doğal olarak böyle bir duruma tepki duyuyor ve köprünün bedava veya çok cüzzi bir ücreti olması gerektiğini düşünüyorum ve devletin vergilendirme sisteminden hiç memnun değilim. Her şey biz çalışanlara yüklenmiş durumda maalesef...
bende her ay binlerce TL vergi ödüyorum ( YAPIMALZEMELERİ SEKTÖRÜNDEYİM ) ve bende KAÇAK GEÇİYORUM. bu adam ekmek alsa vergi su alsa vergi ödüyor . kiimse cıkıpta ne iş yapıyorsun demez . zaten iş yapmayan vergi ödemez mantığıyla gittiğiniz için ülke bu halde.
sen yapış öndeki aracın kıcına devam et hacı dinleme kimseyi plakanı kapat gec. ben köprüden herzaman kacak geciyotum. ( ARABAYLADA KAÇAK GEÇİYORUM. ) nie bide yola para vereyim ? paramı sıcıyoruz ?
Kul hakkı kul tüyü bitmedik yetimin hakkı var o köprüde
YOU DONT NEED A THERAPIST IF YOU OWN A MOTORCYCLE-Anonymous
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)