Fransa'da yaşayan bir gurbetçi
Yakışıklı,zeki,çevik,ahlaklı,karakterli,dürüst,mer t olmasının yanısıra
mütevazi ve tutumlu olmasıyla da tanınır.
teşekkür ederim. açıkcası başta çok harcıyorsunuz, sonra daha uzun nasıl gezerimin yollarını aramaya başlıyorsunuz. haliyle konfordan ödün vermek kaçınılmaz oluyor.
iş güç gezmek işte. dünyayı görerek tanımayı hedef edindim.
derelerde, sağda solda işini görebiliyorsun ya da hostelde. herkes ne yiyorsa ben de onları yiyorum, sıradan ve normal yiyecekler.
130 bin kmdir yoldayım, hedefim rakam daha da aşağı çekmek. kısacası yol tecrübesi dyebilirim. yanlış ve gerekiz tüm harcamalardan elimden geldiğince kaçınıyorum. eşyaya ve lükse harcama yapmıyorum vs.
iran'a geçerken sana da geleceğim, orada ne yeriz? :D
strese ne gerek doğada bir çok ruhsal hastalık bile tedavi edilebilir.
www.motorumla.net
Vize sorun olmuyor mu?
Bütün ülkelerden vize almak mümkün olmamıştır..
şekerim sen gel buraya yeter ki kuzu çeviririm ulen sana
iş güç derken para kazandığınız bi işiniz yok mu?
baba parası mı yiyorsunuz?
Keyifle takip ediyoruz, şimdiden hoş geldiniz diyelim o zaman. Sürpriz içinde bizi çok merakta bırakmamanız dileğiyle, keyifli ve güvenli yolculuklar.
Birkaç kişi para işinin nasıl çözdünüz demiş ya, valla benim de en merak ettiğim konudur bu.
Böylesi bir gezi için en gerekli iki şey; boş zaman ve para.
Böyle gezilere çıkan kişiler, bu ikisini nasıl çözüyor bir türlü anlatmazlar.
Her şeyi ama her şeyi anlatırlar, şunu şöyle çözdük, bunu böyle hallettik, bunu böyle planladık vs. diye hatta websitesi, blog açarlar ama bu ikisinin çözümünü bir türlü anlatmazlar :(
Halbuki listenin en tepesine, böyle büyük ve kalın puntolu bir başlıkla 1. konu olarak bunu anlatmak lâzım :(
tamam )
tabii ki var. Test/tanitim sürüşleri ve fotograf. Baba para parasi yakistirmasi cok komik, bunu cok sık yapıyorlar.
tesekkur ederim. Surprizi de acikladik )
ben zaman zaman bahsediyorum işimden. Ayrica bos zaman demiyorum ona, işim gezmek ve görmek. Klasik mesleklerin disina çıkıp, ofisinizi saga sola tasiyabildiginiz her iş gezmek icin ideal. Ayrica bahsetmeye gerek yok, arastirin kesfedin kendinize uygun olani.
@inzell
Abi benim sorum doğrudan sana değildi, yanlış anlama Genel anlamda merak edilen bir konu bu ama cevabını kimse paylaşmıyor.
Geçenlerde bir TV kanalında Nasuh Mahruki ile röportaj yapıyorlardı, daha doğrusu yarım saatlik bir sohbet programı. Adam anlattı da anlattı; 18 yaşımda şu dağa tırmandım, 19 yaşımda bilmem ne dağına çıkan ilk Türk oldum vs. Kız sordu, adam anlattı, kız sordukça adam iyice anlattı. Bütün röportaj ve program boyunca, kızın şu soruyu sormasını bekledim ama sormadı; "O kadar genç yaşlardayken (ki adam 18 - 19 yaş diyor), oralara gidecek maddi imkânları nereden buldunuz? Bu işe gönül vermek isteyen gençler var, maddi problemleri nasıl çözdüğünüzü anlatın ki o genç arkadaşlar da aynı şekilde çözsünler maddi problemlerini." Ama beklediğim bu soru hiç sorulmadı
Biri çıksa da açık açık anlatsa ya bu konuyu Anlatır yani bir insan, "10 yıl deli gibi çalışıp para biriktirdim, o sayede geziyorum. Piyango çıktı, o sayede geziyorum. Varlıklı bir aileden geliyorum, o sayede geziyorum." Zor değil ki bu konuyu açıklamak Valla günün birinde dünyayı gezen birinin konferansına, söyleşisine falan katılırsam, ilk soracağım soru bu olacak.
sabırsızlıkla yeni fotoları bekliyor olacağım. İyi şanslar.
Yeni makinan hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler. Tracer 700 ü alıp vurdunuz yaylalara. Müsait olduğunuz zamanda şu makina hakkında biraz detaya girebilir misin abi?
evet abi kimse paylasmiyor boyle konulari, hatta genelde gittikleri yerlerle yaptiklari aktiviteleri duyurmaktan öte gecmiyorlar. Çoğu egosunu tatmin etmek için yapıyor bunu belki de. Musait bir zamanda daha detayli anlatabilirim ama ozetle kendi yontemimi açıklayayım.
Freelancer bir işin zeminini yap, bu surede para biriktir, alaninda basarili olmaya baslayinca istifa et kendi isinden yurumeye basla, ofisini farkli yerlere tasi ve calisirken gezmis ol, minimum butcelerle yolda olabilmenin yollarini ara, hesapli ve tutumlu ol, yolculuklarindan ozgun içerikler uretip ekipman sponsorlari bul vs vs... Eğer havadan gelen bir paraniz yoksa, zengin degilseniz, tum yolculuklarinizi finanse edecek hayirsever yakininiz yok ise en basit yontem yukarida yazdığım gibi 1 ay gezdik balkanlari iki kisi her sey dahil 1300 lira harcamisiz, para mi etrafta o kadar savurganca ve aptalca ornekler var ki bu isi pahali saniyorsunuz. Adam ya da kadin bir sefere gidiyor, 10bin+ harcayip geliyor. Umursamayin onlari ve kistas almayin. Ne kadar para girerse isin icine o kadar güzelliği kacirmaya baslarsin. Daha detayli anlatirim bu mevzulari bir ara
tesekkurler hocam
tabii ki uzun yolda test etmem için verdi yamaha. Detayli bir inceleme olacak.
'' İlk fırsatta daha mantıklı ve rahat -en azından kullanması keyifli- bir motosikletle değiştireceğim.'' Dediğin motor bajaj boxer 150 değilmi. Uzun yolda sarmıyor demi aslında en azından cbf 150 kadar konforlu olsa tadından yenmez boxer
Yolunuz bu tarafa düşecekse haber vermeyi unutmayın. Misafir edelim inşaAllah
evet boxer 150. Selesi cok sert, gidon ileride ve tam tur donunce dize çarpıyor. Her gun kas agrilari yasamaktan yoruldum. Uzerine 3 litre yakiyor hizli gideyim dersen, guvenlik namina zaten bisey yok. Geriye degistimek kalmisti, sansima yamaha tracer 700 verdiler simdilik.
hic iste
tesekkur ederim sag olun.
Yamaha tracer verdiler dedin ama görmedik kendi sayfandan da paylaşım yapmadın yeni resimler görebilecek miyiz
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)