ya bende de kasıntı oluyo ( 50 km sonra ) acemiyiz herhalde
ama bu kasıntıları daha çok kullanarak aşıcaz... popona kuvvet
ya bende de kasıntı oluyo ( 50 km sonra ) acemiyiz herhalde
ama bu kasıntıları daha çok kullanarak aşıcaz... popona kuvvet
Dorado V5
Yazın yazlık mont (mümkünse fileli) giymek en mantıklısı olur. Senin montun diğer mevsimlerde giymek için üretilmiş, 4 mevsimlik değil. Benim 1 yazlık 1 de kışlık mont var. Yazlık montla bile güneşin altında terlersin.
Yorgunluk normal bence. Hem motora alışmadın daha, hem hava sıcak ve nemli, hem de çok su kaybediyorsun. Bol bol su içmeni tavsiye ederim bu arada.
ALPAY
Her zaman full kuşam! Çok basit bir kazada (yakın mesafe yolculukta, 5 dk yolda kaza olmayacak diye birşey yok), yüz üstü 5 metre sürüklenip bütün yaz göğsünüzde ve göbeğinizde deri kalmadığı için denize girmemeyi istemezsiniz herhalde. Bunu mont "giymek" için söylüyorum. Önü açık bir montun da faydası olmayacağının altını çizmek için. İlk kazamı 800 km de yapmıştım. Tahmini 5,10 metre sürüklenmiştim. Full kuşamdım. Hiç yara bere almadan atlatmıştım. Olan montuma, dizliğime olmuştu. O gün bu gün hava kaç derece olursa olsun, mesafe ne kadar kısa olursa olsun hep full kuşam kullanıyorum. Şu an benimde yazlık montum yok. İdare etmeye çalışıyorum. Kimse param yetmedi bir tekeri eksik olsun demediği gibi kılık kıyafette de yazlık kışlık ayrı ayrı alamıyorsa bile bir takımı olmadan motor almamalı, binmemeli hatta Engellenmeli diye düşünüyorum.
TWG arkadaş gibi bende bu yazı biraz "pişkin" olarak atlayacağa benziyorum. Umarım seneye yazlık takımıda ayarlamış oluruz. ( zaten hafta sonu motorumu çaldılar ama halen gördüğünüz gibi kabullenemiyorum!)
Şu linke bir bakın derim; http://www.superevariders.com/html/m...c&t=2067#26567
--------------Motorda yaşayarak öğrenmenin maliyeti çok yüksek. ------------------------------
Yolunuz açık olsun....
Valla yorulduğunuzu söylediğiniz motorlar benim için süper rahat. Sizde bir Ducati kullansanız yorulmayı öğrenirdiniz. Sonra şu bahsettiğiniz yorulmanın aslında yorulma olmadığını öğrenirdiniz
Güle güle kullanın motorunuzu.. Ben herzamanki gibi gene vurgu ile söylüyorum... egzersiz,egzersiz,egzersiz.....Ve suyu sakın ihmal etmeyin.. Ter ile mineral de kaybediyor bedeniniz. Mineralleri yaz boyunca alın. Bu konsantrasyonunuzu da arttırır,yorgunluğa da iyi gelir.. Çinko, magnezyum ve calsium ağırlıkı olarak mineral takviyesi iyi gelir...keyifli sürüşler..
yooo pek yorulmuyorum
''her şey zehirdir,mühim olan dozdur.'' kızıldereli atasözü
Alttan Motorgaçli Çifttekersel Dengelik Götürgeci.
Onu bunu bilmem ben montuna bayıldım
yoooooooooo
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
giydigin montun kolundaki cırtlarını ve fermuarını aç ordan giren soguk hava boyun kısmından sıcak hava olarak cıkar tabi boynundaki cırtında cok sıkı olmaması lazım bu senin terlemeni engeller ben öyle yapıyorum pek terleme olmuyo veya yazlık bi mont al
yorulman normal tabi istanbul trafiğinde bide yeni aldığın için motora alışma süresinide eklersek sanırım iki hafta sonra motorunada alışırsın ama biraz yol yap yorulmada azalacaktır böylece pratik pratik pratik... keyifli ve kazasız sürüşler dostum
pır pır pır pırrr eee ama bu uçmıyooo
napalım karadan devam edicez... selçuk
kendi topiğimi hortlatıyım
belki yeni arkadaşlara faydası olur
artık motorda yorulmuyorum yaşasın
değişik sebepleri varmış bunun.
1. montun mevsime uygun olması şart, gereksiz terleme ve su kaybı yorgunluğu arttırıyor
2. trafiğin acemisi olmak kesinlikle çok yoruyor tecrübeyle sabit
3. motorun dinamiklerine alıştıktan sonra daha rahat kendinizi sıkmadan kullanmaya başlayınca kollar rahatlıyor
4. motorun kendisi de etkili, örneğin gt250 ile otoyola çıkınca sanki motor gitmiyor ben koşuyorum gibi yoruluyordum. sürekli tedirginlik oluyordu. ama fazer ile çok daha güvenli hissederek yol alıyorum doğal olarak stres ve yorgunluk azalıyor. gt250 ile bir günde 60 km yapınca pestilim çıkardı şimdi fazerle 200 km mesafede çok rahatım.
(itinayla topik hortlatılır )
FAZER = ZAFER
sallana sallana bi süre sonra yoruluyo insan . beşik etkisi oluyo . uyku moduna giriosun . yorgunluk gibi geliyo buda .
[COLOR="Red"]acaba bu yorgunlugun sebebi aşırı terlemem mi ?[/COLOR
büyük ihtimalle.....................................
özellikle akşam yemeğinden hemen sonra direk uyku modunda kullandığımı farkettim çok tehlikeli
bir iki ani fren yapmak zorunda kalıp adrenalini yiyince ayılıyor ama insan
FAZER = ZAFER
ah ulem bi motorum olsa da ben de yorulsam derim başka da bişe demem:(
bi de yakınıyorsunuz öle mi ayıptır olan var olmayan var
yolda olmak yokda olmaktır
Bende senin gibi biniyordum motordan inince kendimi yatağa zor atıyorum, yani hala yorucu, terleme işince gelince böyle binmeye devam edersen hasta olmaya hazırlık ol, çünkü ben iki defa sıkı bi şikeldi terledim ve daha kendine gelemedim, tam koruma biniyorsun ve terden geberiyorsun, sonra rüzgarı yiyorsun, aynen yatak..
sırf motor pantolan giymemek için dizlik aldım, monta da bi çare bulacaz artık..
Akıllı adam aklını kullanan adamdır, Daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanan adamdır.
Emrolunduğun gibi dosdoğru davran. Ve azıtma (Hud 112)
motorun acemisi olunca yoruyor insanı bende bmw de ayrı şeyi yaşamıştım zamanla geçiyor fazla kasmyorsun kendini...
O KASKI Hemen Kafana Geçir.......
Uykusuzluk gibi bir probleminizin kalmayacağını garanti ederim
Evet çok yoruyor ama şuraya gittim,bunu yaptım,şurayada uğradım.Çok uzun zamandır görüşemediğim insanlarıda gördüm derken .Yatağa yatınca mışıl mışıl uyuyorsun.
***Bu arada Full koruma arkadaşlar,ben kesinlikle zararını görmedim.
İşlerin yolunda gidiyorsa ,sakın endişenme hemen geçer :!:Morphy :-)
http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/106287-2012-dogu-karadeniz-gezimiz-3850-km.html
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)