CBR 250' mi yarın veriyorum yeni sahibine. Öğleden sonra motorsuzum. Ve şimdiden karaları bağladım ne yapacağımı da bilmiyorum.
Bu yüzden ivedi olarak kendime yeni bir hatun bulmam lazım.
Evlenilecek kız;
Maxiscooter oluyor kendisi. Xmax veya Joymax 250 düşünüyorum belki Piaggio XEvo 250.
Artıları;
+ Kışın çok rahat edeceğim. Yağmur çamur minimum seviyede olacak. Muhtemelen de takım elbise giyeceğim bir iş değişimi yaşayacağım (%90). Hem bagaj altı hem de topcase ile kışın çok rahat ederim diye düşünüyorum. Hatta yazın bile. Trafikte debriyaj derdi yok, zincir yağlama derdi yok, ne bileyim geniş geniş uzun yola da çık (nispeten), herşeyi yap. En önemlisi ise, CBR parasıyla alacağım, üzerine para bile artabilir Joymax alırsam.
Eksileri;
- Scooter işte, en son kullanmak istediğim motor tipi. Gitmiyor, kaçmıyor dan ziyade. Vites değiştirmek, o devir sesinin yükselmesi bile yeter. Mantık evliliği yapacağım belli, fakat işime gelmiyor işte
Eğlenilecek kız;
4 silindir olacak bu hatun. Örneğin, Diversion F, ER6 F, XJ 6, CBR 650f gibi.
Artıları;
+ Scooter değil. Kullanırken deli keyif alacağım muhtemelen. Eylül ayında yapacağım Yunanistan turunda ise, epey güzel olacağını düşünüyorum. 4 silindir zaten, kullanırken ağzım açık dolaşacağım. Scooter ile kıyaslamıyorum o yüzden haliyle.
Eksileri;
- İşte bu bölüm epey can sıkıcı. Scooterın avantajları yok, bagaj altı devasaa bir bölmesi yok (topcase alacağım ama 48lt falan). Takım elbise ile binmem mümkün değil kışın. Yazın bile binemem hatta korumalıklarıma önem veriyorum epey.
Ve en önemlisi ise, bu motoru almak için (25.000 civarı bir paradan bahsediyorum) kenardaki tüm paramı çekmem lazım. Bu demek oluyorki, evli bir adam olarak epey riskli bir hareket yapıyorum.
Şimdi ey dostlar,
Yarın öğle namazasını takiben motorumu satmış olacağım. Ve benim acil motr almam lazım çünkü aylardır toplu taşıma, taksi, hatta arabamı bile kullanmadım.
Siz olsanız ne yapardınız ?