Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

sizce krank mı yoksa başka bişey mi ?

REKLAM ALANI
    atilgans29 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha xt 125 x - MT 25
    nisan gibi yamaha xt 125 x aldim motordan anladığını söyleyen bir abimle aldim motoru ki sanmıyorum anladığını motoru aldığımız yerdeyken bi sıkıntı yoktu motorda ses falan normal geliyodu avcılara geldik motordan bi ses gelmeye başladi tak tak tak tak çalişmaya başladi arkadaşım var tamirci ona götürdüm dedi bu ilerde kranka çevirir neyse ben yaz başında edirneye gittim rahat 5000 km falan yapmiştimdir istanbula geldim dün ve 320 km de max 10 dk mola vermişimdir acelem olduğu için evime geldiğimde motordan daha şiddetli ses gelmeye başladi o tak tuk sesleri
    bide fokurdama sesi gibi bişey geliyo motordan çalişirken giderken sizce krank a mi çevirdi parçasını bulmak çok sıkıntı motorun dertleri bitmedi zaten iyice soğdum krank nasil bişey olduğunu bilmediğim için soruyorum pazartesi arkadaşıma götürücem tekrar açıp bakıcakmış

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Italjet
    Kardesim parcasini ebayda buluruz kafana takma.
    Sese bakarak tam olarak ne oldugu söylenemez. Örneğin krank kol yatağı sesi üst kapaktan duyulur ama sorun en alttadır. Motor açılsın, mümkünse iyi bir ustaya açtır. Bi bakılsın.

bagriacik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XT600E - Custom Cafe Racer
    Yağ durumunu kontrol ettin mi ?

rebirth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sorun krankta. Krank rulmanlarının değişmesi gerekiyor. O motosikletin motoru ybr 125 ile aynı diye biliyorum. Ybr 125 krangı uyar ona. Bütçeniz varsa komple krank değiştirin, işçiliği ile 1000tl gibi tutar. Yoksa sadece rulmanları değiştirn. o da 600 civarı olur heralde.

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Bu usta terminolojisine bayılıyorum: "İleride kranka çevirir". Tedavi edilmezse zaatüreye çevirir gibi bir şey mi bu ? Soruna neden bu kadar az cevap geliyor biliyor musun ? Noktalama işareti kullanmamandan ve cümlelerinin bozuk olmasından... Yazdıklarından benim aklımda kalanlar tak tuk ses ve fokurdama o kadar.

Soruna gelince, muhtemelen o 320 km'lik yolu tam gaz gelmişsindir ve genel olarak motorunu sert kullanıyor ve devir saatindeki kırmızı bölgeye çekinmeden giriyorsundur. Yok eğer sen yapmıyorsan motorun senden önceki sahibi bunları yapmıştır. Üzerine, kullandığın yağın motosiklet yağı olmama veya kalitesiz olma ihtimalini de eklersek motorun bitmesine az kalmış diyebilirim. Tamir ettireceksen yetkili serviste tamir ettir, pahalı olsun ama bir kerede olsun.
    potasyum bunu beğendi.

Macit250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar
    Kranka çevirir ne lan hahahh
    tinerci bunu beğendi.

Motosikleti
    cıks
    tedavi olmazsa zatureye çevirir

iskender123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan 150c
    Egzantirik zinciri eskimis gevsemis olabilirmi ?benim cinlidede ayni ses var tak tuk tak tuk gibi yeni rektefe yaptim zincir baya boldu parcada yoktu elimde ellemedim sorun cikarmaz dediler ustalar ilerde degistirririz , tamam dedim motor cok isininca basliyor.benimki

APALA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ARMadillo
    Be kardeşim aralara nokta virgül koysan, kullansan nasıl olur? Lütfen yahu.

seta34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250R - 2014
    Sorun krankta. Aynisi benimde basima gelmisti tecrubeyle sabit yabi

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)