Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

R25 uzun yol.

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yamaha YZF R25
    Arkadaşlar merhabalar, önümüzdeki günlerde Aydın-Kocaeli arasını motorla gidip gelmek istiyorum. Gün içinde çıkıp, akşam kalıp ertesi gün tekrar yola çıkcağım. 540 km lik yol toplam 1200 km. Nelere dikkat etmeliyim, veya bırak motoru atla otobüse git mi dersiniz. Eğer motorla gideceksem yanıma almam gereken ekstra bişeyler var mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    mt25
    mt25 ile 3000 km uzun yol yaptım geçenlerde, onu al bunu al bitiremezsin. hadi diyip çıkman lazım. eğer motor sürmekten zevk alıyorsan motorla gitmeni öneririm. fakat 300kmden sonra popo ağrıtıyor ayakta falan gitmeye başlayabilirsin. bir de motorun bakımlı olsun ve lastik spreyi almayı unutma belli olmaz o işler de.

Motosikleti
    KTM DUKE 250 > Pulsar 200 NS
    Geçenler avrupa turu yapan bir arkadaş forumda konu açmış turdan kareler paylamışdı. Yine yolda bir turcu Türke denk gelmiş adam motosikletin arkasına top case niyetine takım sandığı bağlamış avrupaya tura çıkmış. Konuyla alakası yokda aklıma geldi .

Yanına zincir yağı ve lastik tamir spreyi al gerisi sana kalmış.

Motosikleti
    Yamaha YZF R25
    Arkadaşlar tekrardan merhabalar;
    Kocaeli'ye gidip geldim, yeni bir konu açmak yerine buradan devam etmeyi uygun gördüm.
    Pazar günü saat 13:00'da Aydın-Germencik'ten yola çıktım. Sabuncubeli Geçidi, Susurluk ve Orhangazi'de kısa molalar verdim.İzmir Bornova, Manisa Akhisar ve Bursa girişlerinde inanılmaz bir trafik vardı. Özellikle Bursa'ya 50 km.kala başlamıştı kuyruk. Ortalama seyir hızı tahminimce 30 km.nin üstünde değildi ve 2-3 dakikada bir duraklama yaşanıyordu. Motosikletle gittiğim için kendimi şanslı hissettim açıkcası. Saat 21:00 da İzmit'e vardım. Kalacağım yere geçerek geceyi burada geçirdim. Ertesi gün sabah 07:00'da kalkarak mezunu olduğum Kocaeli Üniversite'sine 7 yıl sonra diplomamı almaya gittim.Buradaki işlemleri hallettikten sonra kahvaltımı yaparak saat 10:30'da yola çıktım. Yoldan bir kare;

Pazartesi günü dünden kalan yorgunluktan dolayı daha sık mola vermeye başladım ve verdiğim molalar en az 1 saat sürmeye başladı. Giderken girişini kaçırmam nedeniyle Gemlik'te otoyola girememiştim. Dedim ki bu sefer otoyoldan gideyim. Orhangazi'den otoyola girdim, Gemlik'te otoyol bitti. Gişelerde sıra beklerken oradaki görevliye sordum; Bu yol diğer yola göre ne kadar kısaltıyor. Verdiği cevap ise beni dumura sokmaya yetti. "Sen yolu uzatmışsın daha Otoyol 15 km. Kara Yolu 8 km." Bide üzerine yanılmıyorsam 6,5 Tl geçiş ücreti ödedim. Susurluk'ta mola verdikten sonra yol iyice sakinleşti ve tekrar Sabuncubeli'ne kadar hiç mola vermeden gayet güzel yol aldım. Hatta artık yol iyice boş ve bol virajlı rampaya sarmaya başladım. Ama nasıl güzel yatıyorum virajlarda sanırsın bir Rossi bir Marquez gidiyor. İçimden de diyorum ki "Allah'ın 1.6 dizel arabalı fakirleri böyle rampada baılırsınız işte, öttürürüm lan alayınızı" derken ben 150 ile orta şeritte viraja yatmışken o da ne. Sol şeritten vızt dedi bişey. Bir baktım ki bakmaz olaydım. Maserati'nin biri yardıra yardıra gidiyor. Tabi benim moraller yerlerde. Bütün hava civa bitmiş, yaşam enerjim sönmüş. Altımdaki motor Mobylette gibi geliyor bana. Bu moral bozukluğunu yol boyu yaşayarak eve geliyorum. Daha önce Kazma'nın dediği gibi Totonuz çok ağrıyor. Bi de bilekleriniz. R25 ile 400 km.ye kadar ideal. 500 km.plase. 600 ve üzerine çok bulaşmayın diyorum.

Yolculuğum 1166 km.sürmüş.

Ortalama 4.4 Lt. benzin yakmışım. Toplam 51 Lt. benzin yapar. Hesaplamadım ama 200 TL den aşağı tutmamıştır yakıt masrafı. Bu hesaba göre ise 223 TL.
    Bu yolculuğun sonunda da 5000 km. bakımımız geldi. Yarın Servisin emin ellerine bırakılacak yol arkadaşım.
    Özet olarak motosikletle yolculuk gayet keyifli. Ben çok zevk aldım. Nacizane görüşlerim bunlardır. Umarım bu siteden benim faydalandığım gibi başka arkadaşlarla faydalanırlar.
    Hepinize çok teşekkür ederim.
    Darkcity2000, Erdost, bankimuun ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

SessizGezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki address
    Tekerlerine sağlik hocam ;)

Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Italjet
    Cenk abi be bravo baya yol yapmışsın

Erdost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZONTES 350 T2
    Çok zevkli olmuştur.Yol yaptıkça insanın iştahı açılıyor.Basmanıza rağmen fazla yakmamış R25.!00 110 gitseniz 3 3.5 litrelere düşer.

Felis Leo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HHH
    Servisin güvenli elleri, çok komik geldi, en azından yağını tam koyduklarını kontrol et

Motosikleti
    Café Racer
    1200 km demişssiniz, uzun yol bile değil. (Benim için.)

Bin motosikletine çık yola, düşünecek bir şey yok.

Konuyu şimdi bitirdim, bitirmişsiniz bile yolculuğu.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)