Sorun nerede tahmini olan var mı ?
Reklamlar
-
13 Ağustos 2016, 01:34
Merhabalar, motosikletimin ön freni sıkıntılı çalışıyor, yani motosiklet kafa atar gibi duruyor, tekleme yaparmış gibi. Bu sorunu aldığımda vardı, alırken de çok dikkat etmemiştim fakat sonradan canımı sıkmaya başladı. Sorunun disk olduğunu düşündüm ve mart ayında değiştim bu yıl. Değişimden hemen sonra düzeldi gibi oldu fakat zaman getikçe eski problemi geri geldi, tabi bu konu iyice canımı sıkmaya başladı, velhasılı 15 gün önce bolu yedigöller yolunda ön fren çok gerekli olduğu için bu problem artık iyice canımı sıktı, 4 ustaya gösterdim, hepsi önce problemin disk de olduğunu söyledi, fakat diski yeni değiştiğimi öğrenince sorunun jantta olduğunu söylediler. Sorunun frenden kaynaklanmış olabilir mi diye sorduğumda hemen hepsi onunla ilgisi yok dediler, jant a dışarıdan baktığımda herhangi bir sorun görünmüyor, sizce jant dışında herhangi bir ihtimal var mı, yoksa sorun sizce de jantta mı ?
Reklamlar
-
13 Ağustos 2016, 02:12
Başkasının arızasına motorum Japon diye övünen kişiydin yanılmıyorsam :D takozlara baktılar mı? Fren merkezinde de sorun olabilir pistonlar tam kavramıyorsa ya da tut bırak yapıyorsa böyle yapabilir başıma gelmişti fren merkezini değiştirdim çözüldü.
-
13 Ağustos 2016, 02:17
yanlışmıyım, japon malından ötesi var mı
-
13 Ağustos 2016, 02:18
senolas adlı üyeden alıntı
rölanti evet ayarını biraz artırırsanız sorun çözülür, çin malı motorların kronik sorunudur, ben dün 1200 km yol yaptım bir kere dahi stop etmedi, neden ? çünkü motorum japon
Farklı bir konuda yorumunuz.
Ne desem bilemedim...
-
13 Ağustos 2016, 02:22
yanlışmıyım, japon malından ötesi var mı
Evet, Japon malından ötesi var. Almanı var, italyanı var, var oğlu var. Ama bizim memlekette kendi malını övmek için başkasının malını yermeye çalışan insan yok mu? O da var.
-
13 Ağustos 2016, 02:33
EmreKocyigit adlı üyeden alıntı
Evet, Japon malından ötesi var. Almanı var, italyanı var, var oğlu var. Ama bizim memlekette kendi malını övmek için başkasının malını yermeye çalışan insan yok mu? O da var.
Az önce bir yorum yaptım, ilk yorumumdu, sildim, hadi dedim ağzımın tadı kaçmasın. Başkasının malı dediğin çin malı, ve evet 15 günde toplam 4500 km yol yaptım, 1 günde ise 1200 km, makine tık demedi, benim için japondan ötesi yok ne almanı ne italyanı senin için ötesi olabilir. Sırf yazmış olmak için yazıyorsun, ben 2 yıl çinli kullandım, tecrübe ettim çinli ve japon arasındaki farkı en iyi bilenlerdenim. Motorumun sorunu ise muhtemel bir kaza sonrası oluştu jant ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Yerme konusuna gelirsek o senin görüşün, ben objektif baktığımı düşünüyorum ve eleştirel bakıyorum. henüz 19 unda olduğun için bunu anlaman mümkün değil, kaç motorsikletin oldu kaç km yol yaptın bunları sormuyorum dahi, çünkü gerek duymuyorum.
-
13 Ağustos 2016, 02:35
-
13 Ağustos 2016, 02:52
Az önce bir yorum yaptım, ilk yorumumdu, sildim, hadi dedim ağzımın tadı kaçmasın. Başkasının malı dediğin çin malı, ve evet 15 günde toplam 4500 km yol yaptım, 1 günde ise 1200 km, makine tık demedi, benim için japondan ötesi yok ne almanı ne italyanı senin için ötesi olabilir. Sırf yazmış olmak için yazıyorsun, ben 2 yıl çinli kullandım, tecrübe ettim çinli ve japon arasındaki farkı en iyi bilenlerdenim. Motorumun sorunu ise muhtemel bir kaza sonrası oluştu jant ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Yerme konusuna gelirsek o senin görüşün, ben objektif baktığımı düşünüyorum ve eleştirel bakıyorum. henüz 19 unda olduğun için bunu anlaman mümkün değil, kaç motorsikletin oldu kaç km yol yaptın bunları sormuyorum dahi, çünkü gerek duymuyorum.
E bi karar ver artık kendinle çelişiyorsun. Olaya ya nesnel yaklaşırsın ya da öznel. Bana nesnel bişey sorup nesnel cevap verdiğim zaman öznel yanıtlıyorsun. Bu yazdıklarımdan bişey anlamadıysan sağ üstten çarpıya bas devamını okuyup zihnini yorma. Burası forum istediğim şekilde yazarım insanların düşüncesini duymak istemiyorsan girmez, insanlara karışmak istemiyorsan da yazmazsın. Objektif baktığını düşünüp Almanı, İtalyanı da gömmen ayrı bir komedi olmuş. Baktığını, okuduğunu da anlamıyorsun 19 yaşında olduğumu nasıl gördüysen artık. Bi söz vardır 25 kere 1 yıllık tecrübe kazanacağıma 1 kere 2 yıllık tecrübe kazanırım diye. Ben senin gibi burda çiş yarışına girmeye de kalkmam kocaman olmuşsun kilometre, motosiklet sayısıyla boy ölçüşmeye çalışıyorsun, komik duruma düşme.
-
13 Ağustos 2016, 04:31
iyi bir ustaya götürüp
1)fren merkezinde bir sıkıntı var mı kontrol edilecek
2)jantta sıkıntı var ona bakılacak
bu da 3 olsun karşıdan görmeden söyleceklerim bu kadar olur
-
13 Ağustos 2016, 06:52
1-Ön lastik tel kırmış olabilir
2-Disk yamuk olabilir
3-Jant yamuk olabilir
Kalıper yada fren merkeziyle alakalı olduğunu sanmıyorum.Öyle olsa tekleme değil sürekli yapar.
Sorun jant ise ne yazık ki disk ve balatanın da değişmesi gerek.
-
13 Ağustos 2016, 07:38
Tam bilmiyorum ama. Amortisor catallarinin birinin yagi azalmis olabilir. Hani iki fork arasinda basinc farki varsa, frenleyip yuke binince de ne yapacagini sasiriyor olabilir.
-
13 Ağustos 2016, 07:54
Boyun bilyalari ezilmistir. Ondan yapar. Degisince duzelir.
-
13 Ağustos 2016, 08:34
Hocam amörtisörlerin yağını kontrol et. Yamukluk var mı ona bak. Bide fren hava yapmış olabilir. Hidroliğini değiştir.
-
13 Ağustos 2016, 10:22
japon diye gidip cb125 almissin ondan oluyor, az daha koyup ybr alirsan sorunun cozulur
-
13 Ağustos 2016, 11:07
Benim hissettiğim;
Aslında olan;
-
13 Ağustos 2016, 13:39
sağ amortisör uzun yol da keçe patlattı, yağ kaçırdı vs fakat bu sorun 8 aydır var, diski değiştirdim yeni diski de bozdu. Amortisör yağı mevzusu aklımda, baktıracağım. Fren hidroliğini yeni değiştirdim, hava yapma gibi bir sorunu yok, havasını almak için epey bir yağ değiştirdim. Fakat bu amortisör yağı seviyesi mevzusu da aklımda, ondan yapıyor da olabilir, ön jantın düzeneği düzgün görünüyor, herhangi bir hata yok gibi dışarıdan bakıldığında.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:33 ----------
sen her zaman o hissettiğini kullan kardeş, varsın ben aslında olanı kullanayım önemli değil.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:35 ----------
EmreKocyigit adlı üyeden alıntı
E bi karar ver artık kendinle çelişiyorsun. Olaya ya nesnel yaklaşırsın ya da öznel. Bana nesnel bişey sorup nesnel cevap verdiğim zaman öznel yanıtlıyorsun. Bu yazdıklarımdan bişey anlamadıysan sağ üstten çarpıya bas devamını okuyup zihnini yorma. Burası forum istediğim şekilde yazarım insanların düşüncesini duymak istemiyorsan girmez, insanlara karışmak istemiyorsan da yazmazsın. Objektif baktığını düşünüp Almanı, İtalyanı da gömmen ayrı bir komedi olmuş. Baktığını, okuduğunu da anlamıyorsun 19 yaşında olduğumu nasıl gördüysen artık. Bi söz vardır 25 kere 1 yıllık tecrübe kazanacağıma 1 kere 2 yıllık tecrübe kazanırım diye. Ben senin gibi burda çiş yarışına girmeye de kalkmam kocaman olmuşsun kilometre, motosiklet sayısıyla boy ölçüşmeye çalışıyorsun, komik duruma düşme.
çoluk çocukla anlamadığı bilmediği konularda tartışmaya girmeyeceğim, konuşmaların bile ne derece toy olduğunu gösteriyor, hadi git başka yerde oyna
-
13 Ağustos 2016, 13:47
Genelde disk yamulduğunda böyle oluyor, tekliyor gibi diyorsun ya işte tam anlamıyla disk yamukluğu ile ilgili bir problemdir. Özellikle durmaya yakın olur. Jant yamukluğunda da benzer bir durum yaşanabilir fakat disk yamukluğu kadar şiddetli olmaz. Yeni değiştirdiğin disk de yamuk olabilir, muhtemeldir. En kötü ihtimal göbekte boşluk olabilir, o da fren yapınca olmaz sadece... Eğer sadece fren yapınca oluyorsa, fren yapmadığın durumda bahsettiğin sorunu yaşamıyorsan problem disktedir %99... Belki yanlık, eksik monte ettiler belki yeni disk yamuk...
-
13 Ağustos 2016, 14:09
Bencede fren merkezinden dolayı yapıyordur. Benim cb125e de yapıyor ama çok önemsemiyorum, amortisör ler bir senedir patlak içinde yağ kalmadı belkide bu yüzdendir. önemsemiyorum çünkü zaten 80000oldu ömrü dolmak üzere ve gittiği yere kadar gitsin diyorum ama bu motoru ybr den daha çok seviyorum.
-
13 Ağustos 2016, 14:45
kadango adlı üyeden alıntı
Genelde disk yamulduğunda böyle oluyor, tekliyor gibi diyorsun ya işte tam anlamıyla disk yamukluğu ile ilgili bir problemdir. Özellikle durmaya yakın olur. Jant yamukluğunda da benzer bir durum yaşanabilir fakat disk yamukluğu kadar şiddetli olmaz. Yeni değiştirdiğin disk de yamuk olabilir, muhtemeldir. En kötü ihtimal göbekte boşluk olabilir, o da fren yapınca olmaz sadece... Eğer sadece fren yapınca oluyorsa, fren yapmadığın durumda bahsettiğin sorunu yaşamıyorsan problem disktedir %99... Belki yanlık, eksik monte ettiler belki yeni disk yamuk...
hocam sıfır hiç kullanılmamış diskin yamuk olma ihtimali çok düşük, eski disk yapıyor diye değiştirdim ve gördümki zaman sonra yeni disk de aynısı oldu. Şimdi teşhisi doğru koymadan bu işe girişirsem jant değişsem muhtemelen disk ve frenlerde değişmeli ve bana maliyeti 300 350 tl arası, kaliperi değişsem hemen hemen yine aynı olacak. Dolayısıyla işini düzgün yapan iyi bir usta bulmalıyım
-
13 Ağustos 2016, 15:09
kardeşim teşhisi biliyormuşsun zaten. amörtisörün içinde yağ olmazsa nasıl yumuşak çalışabilir ki? onu hallet.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)