Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Akü Problemi

REKLAM ALANI
    xcom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Nc 750s
    İyi geceler sevgili motosiklet.net ailesi benim bir sıkıntım var fakat neyden kaynaklandığını bilmiyorum. Aynı olayı yaşayan varsa yol yordam göstermek adına tavsiyelere açığım.. Aşağıdaki link teki aküyü cbr 250r motorum için satın aldım..

http://www.akusepeti.com/Bosch-YTX7L...su,PR-291.html

akü 2 gün içinde geldi kullanım klavuzunu okudum. tek kullanımlık bakım gerektirmeyen akü idi.

kutunun içinde aküye ait asit suyu var kitapçığa göre asidi akünün içine boşaltıp 30dk sonra motosiklete takıp çalıştırmam gerektiği yazıyor kısaca... aynen uyguladım fakat bağladıktan sonra hiçbirşey yok enjeksiyon far ve gösterge hiçbirşey kıpırdamadı. aküyü şarja bıraktım motosikletçiye 4 saat kadar... 4 saat sonra almaya gittiğimde ölçüm yapıp marş bastık test ettik akünün şarj almadığını farkettik. usta da dedi ki ''bu akü ölü nerden aldıysan yenisini göndersinler'' dedi.. bende ne olur ne olmaz acaba statör konjektör mü yaktık deyip karşı komşumda ybr 125 var onun aküyü söktüm benim motora taktım ve sürprizzzz. çalıştı.. sorun gerçekten bana gelen aküde idi. alışveriş yaptığım yerle irtibata geçip akünün hatalı olduğunu anlattım. sağolsun ilgilendiler ve yeni akü gönderdiler aynı yönergeleri takip edip asidi boşalttım 30dk bekledikten sonra bağladım marş bastım vee hiç kimse yok ne gösterge ne far ne enjeksiyon.. yarın bosch car service gidip derdimi anlatıcam olmadı tekrar şarj ettireceğim ama neden böyle bir durum var anlamış değilim. Benim bilmediğim sizin bildiğiniz başka şeyler varsa paylaşırsanız sevinirim...

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Sıfır sulu akülerde sıvı konulduktan sonra şarj edilmeli diye biliyorum, 2. aküyüde şarj ettirin evvela.

Şarj yapan yerin ünitesi arzalı olabilir gibi, ilginç çözerseniz tekrar yazın lütfen.
    xcom bunu beğendi.

Sokollu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ne durumdayiz ?

Umarim cozulmustur artik, bayagi ugrastirdi seni bu mesele

xcom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Nc 750s
    Alıntı Carbondioxid adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sıfır sulu akülerde sıvı konulduktan sonra şarj edilmeli diye biliyorum, 2. aküyüde şarj ettirin evvela.

Şarj yapan yerin ünitesi arzalı olabilir gibi, ilginç çözerseniz tekrar yazın lütfen.
    Abi akü patlak çıktı şarj yemiyor iade edicem

Alıntı Sokollu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne durumdayiz ?

Umarim cozulmustur artik, bayagi ugrastirdi seni bu mesele

Son durumu biliyorsun babuş.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)