Çinliye yanaşma yanaşacaksanda haojue 150-9'a yanaş
Haojue çinl bi firma ama suzukini 250cc altı motorlarını çinde üreten iyi bir firma.
Çinliye yanaşma yanaşacaksanda haojue 150-9'a yanaş
Haojue çinl bi firma ama suzukini 250cc altı motorlarını çinde üreten iyi bir firma.
Olabilir, yani bir deneyin derim ama buyuk olasilikla motor altinizda ufak kalacaktir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:51 ----------
Japonla sizin tabirinizle yolda gebersen helva mi yapiyorlar pesinizden konu komşuya mi dagitiyorlar?
Anlatmak istediğimi gayet iyi anladın basit espirilerle laf ebeliği yapıyorsun.Senin amacın millet çinliye yönelsin japon fiyat düşürsün ama umduğun gibi olmuyor malesef. Heronun hunk modeline bak 5 yıl garantiyi dayadılar az bucukta sattılar 6 bine yaklaşmış fiyatı. Senin zihniyetinle japon değer kaybetmez kalitede kaybetmez ama çinli çinli olarak kalır fiyatta japonla yarışır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:00 ----------
Şu fiyata bak , sırf şeklinden dolayı çok satılan bir model. Yakında bunlara yüz vere vere pahalı dediğimiz ybr cbf gibi japonlardan daha pahalıya sattıracaksınız zaten yaklaşmışlar arada fark kalmamış.Ama kıyas yaparsan cbf kim z one kim kıçı başı ayrı oynayan güven vermeyen bir model.Bu sadece örnek yanlış anlama, sıfır fiyatıyla çinlilerin tutulan nispeten kaliteli sayılan motorları para tuzağı başka birşey değil..
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-fazilet-motor-dan-yeni-z-ones-farkiniz-olsun-160663157/detay
On numara motor ben yaklaşık bir buçuk ay önce aldım, sorunsuz makina, 100 ü çok zor geçiyor, titreşim yüksek devirlerde var, her tek silindirde olduğu gibi, yakıt az, tek alışamadığım nokta oturuş pozisyonu oldu, bir de motorun boyunun küçüklüğüne alışamadım
Yok biz ona basit laf ebeligi demeyelim de anlayacaginiz dilden sizin dilinizden size meramimi anlatmaya çalışıyorum diyelim. Kaldi ki benim marka takintim yok, sonucta benim cebime para girmiyor burada birilerini yerip birilerini overken dikkat etmissiniz madem takipcim olarak sunu da farketmis olmalisiniz ki cibif ve yibir dışında japonlarin modellerine bu denli bir fiyat elestirisi yapmiyorum. Bana gore hakli olani da haksiz olani da burada forum kurallarina uygun olarak yaziya dokuyorum. Siz markacilikta nerdesiniz fanboy musunuz yoksa yazdıklarım uzmus belli ki sizi?
Bildiginizi okumayin, okudugunuzu bilin.
Laf ebeliği demeyelim derken bile laf ebeliği yapıyorsun yazdığın yazı baştan aşağı laf salatası.. Yeni başlayacak birisi illa sıfır olsun paramda yok diyorsa,birazda olsun işimi şansa bırakırım diyorsa sıfırı 3 4 bin tl arası olan alınabilecek çinlisi hintlisi belli zaten. Ben en azından kaliteyi savunuyorum senin neyi savunduğun belli değil. Bu metal yığınlarını alıp alternatif olarak görmeseydiniz şimdiye kadar piyasada kaliteli ve ucuz alternatifler görebilirdiniz. Ama okadar çok sattıki adamlar nasıl olsa ucuz herkez alıyor mantığıyla yığınları dayatmaya devam ediyorlar.Ucuz ama kaliteli olmayan motorlarla mutlu oluyorsanız devam edin. Kaliteli ve ucuz olduğu zaman bende sizin gibi tavsiyeye başlarım elbet.
Konuyu cok uzatmak istemiyorum laf ebeligi ve devamindaki lakayt tavri sizin ilk mesajinizdan sonraki surecte tamamen sizin anlayabilmeniz adina sizin yazdiklarinizdan elde edip size karsi anlayabileceklerinizi anlatmaya calistim goruyorum ki anlamamakta israrcisiniz. Ben size yibir ve cibif dışında japonlara birsey demiyorum diyorum siz bana hint ve cin fanboyu muamelesi yapiyorsunuz once yazilanlari anlamaya calisin tavsiyem budur size. Hintlinin de bakarsaniz bajaj da avenger miydi adini bile hatirlamiyrm chooper modeline fiyati icin, hero da glamoura fiyatı icin yorumlarda bulundum fazla olduguna dair ... Benim herhangi bir ulkeyi yada markayi ovmek gibi bir derdim olamaz cunku bu sekilde basit bir yasam tarzi bana gore degil ben sadece ederinden fazla olani elestiriyorum burada hala da arkasindayim yibira da cibifada suanki sifir fiyatlari verilmez... Bunu bi sekilde anlamiyorsunuz yada anlatamiyorum size. Bu sebepten bundan sonraki surecte yazdikalriniz gram umrumda degil size birsey kanitlama derdinde olmayacagim. Derler ya anlatabilecekleriniz karşınızdakinin anlayabilecegi kadardir diye. İyi forumlar.
Bildiginizi okumayin, okudugunuzu bilin.
125 150 cc çinli ve hintlinin sıfırına 3500 4000 bin lira fiyat veriliyorsa ybr ve cbf o parayı sonuna kadar hak ediyor. Sıfır fiyatına bu tenekeleri almaktansa gidip ikinci el ybr cbf almak bin kat daha iyidir.En azından aldığın fiyata her zaman satarsın. Bu motorların genelde amacı başlangıç değilmi o zaman neden teneke yığınına para ödeyip kendinizi riske atıyorsunuz ,birde üstüne 2.elde zarar edince 2.el değer kaybını üstüne eklesen çinli zaten ybr cbf parasına geliyor.Yine söylüyorum sen istediğin kadar ybr ve cbf ikilisinin önünü çinlilerle kesmeye çalış bu motorlara değer kaybettiremezsin sadece kalitesiz çinlinin değerini arttırırsın.Ama bunlara prim vermezsen mutlaka kalitelerinde iyileştirme yoluna gitmek zorunda kalırlar işte ozaman uygun fiyata ucuz çinlileri bende tavsiye ederim. Maksadım başlangıç ve bir süre sonra satıp model yükseltmek olsaydı hurda japon alırdım çinliyle yine işim olmazdı.
Japonlar fiyat olarak aptal yerine koyuyor hadi ona eyvallahda çinli yolda gebersen banane diyor onu nasıl yapacaz? Çinlide kalite standardı yok hintlide yine az çok var. Çinliye istediğin kadar bak şansın yoksa dağılıyor japonu 9 bin kmdir bakıma sokmuyorum o nasıl olacak?
Burda sana fiyat konusunda hak vererek hiç bir lakayıtlık olmadan ciddi birşekilde yazmıştım. Çinli yolda gebersen banane diyor lafını nasıl anladıysan lakayıt birşekilde cevap verek helva ıvır zıvır muhabbetine girdin .Bana lakayıtlıktan falan bahsetme o yüzden ciddiyetsiz insan.
Bence tartışmayı sonlandırmalıyız. Ben sorduğum soruya yanıt istiyorum sadece. Konuyu başka yerlere çekmeyelim lütfen. Ben 0 km motora binmek istiyorum 4 bin Türk Lirası bütçem var. Mecbur çinli alıcağım. Görüntü istiyorum azcıkta. Bence Japonda bu fiyata 0 km bulamam. Beni titreşim ırgalamayacak. Yeni başlayan bir adam titreşimi dert etmez herhalde daha önce titremeyen motora mı bindim sanki. Gerekli bakımı yapacağım zaten .sizden tek istediğim, rica ettiğim şu dur ki; Görünüşü şık, 0 km , okula gidip gelebileceğim bir motosiklet. Lütfen tartışma ortamı yaratmıyalım.
Mr Vulture'ye iyi bakarsan uzunca süre binersin emin ol ! Titreşim, konfor bunları es geçtiğini düşünerek konuşuyorum
Belli basit kronik sıkıntıları var. Mesela arka stop (led) sürekli patlar ya da eksik yanar. Ön kısa far ışığı devamlı patlar ki ben elektrik aksamı kapalı iken marş verip yolda far açardım ona rağmen patlardı.
Motor kısmında bir problem görmedim duymadım 100.000 km + kuryeler olduğunu duydum. E makine modifiye yapmaya da uygun ( Vulture kullanıcıları başlığında bulunan mesajlarıma bak ! Sonlarda zaten )
Kısacası titrerim, farım bir yanar bir yanmaz, fren sıkarım yarısı yanar v.s. gibi dertlerin yoksa ve arada motosikletini parçalayıp yuvadan çıkan elektrik kablolarını yerine takabilirim de diyorsan hiç durma !
ben de cok merak ettim yolda geberince japon ne yapiyor?
ayrica motorunuzu 9 bin kmdir bakima sokmadiginizi da gururla soylemissiniz sizi tebrik ederim. sizin gibiler yuzunden ulkede insanlar ikinci el motor alamiyorlar, gelip boyle konu aciyorlar sifir motor alacagim diye.
Kardeşim cross seversen baslangic için bak mondial extreme 150 lifan shalter yuki izci 250 ramzey qm 200 gy gibi tiplerde güzel lastik takarsin %50 ARAZİ %50 yol
Hocam kafana yatıyorsa al bin. Kaliteli bir çift lastik taktırman gerek bir de ön arka fren balatalarını EBC, Goldfren vb kaliteli bir çift balata ile değiştirmen gerek.
Lastik alırken motorun modelini değil jant ölçülerini (örneğin ön:2.50inç x 18inç arka 3.00inçx16inç gibi, değerler atmasyondur, jantın yanında gerçek değerler yazar) söylersen kolayca lastik bulursun. Jant lastik uyum tablosu da şu şekilde:
http://cdn.tidyforms.com/Download/72...size-chart.png
STD yazan idel ölçü, biraz genişi biraz darı takılabilir ama mümkünse yapma.
Balataları kaliteli olanlarla değiştirmeni tavsiye ediyorum çünkü ucuz balatalar aşırı sert, ses yapıyor ve hemen tekeri kitlemeye meyilli. Yenilesen birkaç yüz km sonra yine aynı. Ucuzları 5-10TL kaliteli olanları 20-25TL bir şey pahalı da değil.
Bu motor hakkında yabancı kaynaklara ulaşmak istersen internette "Zontes Tiger" diye arama yapabilirsin. Bu motoru üreten firma Tayo motor. Bu motor halihazırda Avrupa'da da satılıyor (ör: ingiltere'de mevcut) Zaten bu Tayo Motor firması doğrudan doğruya Avrupa pazarı için kurulmuş bir firma.
Sözün özü bu motor 100-200 dolarlık uyduruk honda cg125, honda c90 kopyaları (bizdeki çinli motor algısını oluşturan makineler) ile aynı sınıfta değil.
Sen kimsin beni ne kadar tanıyorsun? Kaza konumu okumadan ileri geri konuşup haddini aşma. Ben motoru son sahibi olmak için aldım bir süre sonra satmak için değil .Kazadan sonra dayanıklılık testi yapıyorum keyfimin kahyasımısın paramın seceresini sen mi tutuyorsun?. Konuda krenajları sök stunt model yap kazası yok diye itele gitsin gibi şeyler söylediler gir bak oku onlara ne cevap vermişim.Orada gebersen banane diyor derken kalite standardlarına önem vermiyorlar insan hayatını hiçe sayıyorlar anlamında söylemiştim. Para sizin can sizin ne alıyosanız alın ben çöpe vermem 2 sene bisikletle gezer birikim yaparım yinede çinliyle hintliyle işim olmaz.Herkezin kendi tercihi kendi tavsiyesi.
vulture güzeldir amma çok yakıyor...
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)