Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

MaxiScooter ile Uzun Yol

REKLAM ALANI

Motosikleti
    MaxSYM 600i
    Merhabalar, haftasonu İstanbul-Marmaris arası yola çıkmayı planlıyorum motorumla. Uzun bir yol olacağı için ve de motor üstünde yorucu olabileceği için rotayı 2 güne bölmeyi planlıyorum. İlk gün İstanbul-İzmir (450 km), ikinci gün İzmir-Marmaris (280 km) olacak şekilde düşünüyorum. Sizce bu şekilde nasıl olur? İzmir taraflarında çadır-karavan vs. kiralayabileceğim bir kamp alanı var mıdır? Bir de ilk uzun yolum olacağı için yanıma neler almalıyım vs. tavsiyelerinizi bekliyorum. Sele altı bagaj bir büyük spor çantası alabildiği için eşyaları da oraya koyarım büyük ihtimalle.
    mombohunter bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    BalkanRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YZF-R25
    Kesinlikle Lastik tamir kiti bulunsun yaninda
    SerdaR_R bunu beğendi.

Palakadir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio X10 350 Executive
    Bahsi geçen maxi scooter eğer 600 cc ise erkenden yola çıkın ( sabah 4-5 gibi ) yorulduğunuz yada bunu hissettiğiniz yerde mola verin. Bildiğim bir kamp alanı yok ( var bodrum çökertmede civarında ) .

Lastik tamir seti alın , motorun servis noktalarının nerede olduğunu gösteren iletişim bilgileri dahil bir tablonuz olsun . Kesinlikle yedek sigorta alın ve nerede olduğunu öğrenin , yedek far (ampül alın ) .

Birkaç tane ahtapot alın ve yağmurluk alın .

iyi sürüşler .
    SerdaR_R bunu beğendi.
    Son ağaç kesildiğinde, son nehir kirlendiğinde,son balık avlandığında; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak

Motosikleti
    MaxSYM 600i
    Alıntı Palakadir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bahsi geçen maxi scooter eğer 600 cc ise erkenden yola çıkın ( sabah 4-5 gibi ) yorulduğunuz yada bunu hissettiğiniz yerde mola verin. Bildiğim bir kamp alanı yok ( var bodrum çökertmede civarında ) .

Lastik tamir seti alın , motorun servis noktalarının nerede olduğunu gösteren iletişim bilgileri dahil bir tablonuz olsun . Kesinlikle yedek sigorta alın ve nerede olduğunu öğrenin , yedek far (ampül alın ) .

Birkaç tane ahtapot alın ve yağmurluk alın .

iyi sürüşler .
    Evet profilimde yazan motorla olacak. Bu sigorta çok kolay yanan birşey mi o yüzden mi yedek sigorta almalıyım? Lastik tamir kiti arabalar için olanlardan olur herhalde? Tavsiyelerinize uymaya çalışacağım çok teşekkürler.

cagiran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VSTROM 800 SE
    Konuyu takipteyim İzmir Yalova için aynı tavsiyeleri bekliyorum
    Siz yola hangi gün çıkıyorsunuz?
    İzmirde kamp alanlarına gitmek için ekstra bir 100km daha yapmanız gerekir bu arada

trattataa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PCX 125
    Toto için sele üstüne bir yastık MUTLAKA bulundurmanı öneririm.
    Motobe diye bir firma uygun fiyatlı ürünler yapıyormuş.

demirarch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NC 750 İntegra
    geçen hafta gts 250 evo ile yunanistan a tatile gittim , 520 + 560 km yol 1 hafta ara ile , gidiş dönüş olarak
    bakımlarının zamanında yapıldıysa sorun çıkaracağını sanmam , 150 km de bir mola verirsen iyi olur , 110-120 km devamlı sürüş iyidir
    - kulak tıkacı mutlaka al (5 tl)
    - lastik tamnir kiti (20 tl)
    - şehirlerdeki servislere bak , telefon numaralarını al ,
    - sabah erken yola çık , sıcakta gitmek zor oluyor ,
    - ıslak mendil yanında olsun , kaskta böcekler ölecek

ben sırt çantamı artçı yerine kancalı lastik ile bağlayıp sırtımı yaslamıştım , yolda bmw gs le yol yapan abiyle sohbet ederken adam mest olmuştu benim sisteme tavsiye ederim
    basketci_m ve SerdaR_R bunu beğendiler.

Motosikleti
    MaxSYM 600i
    Alıntı cagiran adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konuyu takipteyim İzmir Yalova için aynı tavsiyeleri bekliyorum
    Siz yola hangi gün çıkıyorsunuz?
    İzmirde kamp alanlarına gitmek için ekstra bir 100km daha yapmanız gerekir bu arada
    Bu Cumartesi düşünüyorum. Bi ihtimal Pazar olabilir. Yolumun üstündeyse gidebilirim ne tarafta kalıyor dediğiniz yer?

Alıntı trattataa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Toto için sele üstüne bir yastık MUTLAKA bulundurmanı öneririm.
    Motobe diye bir firma uygun fiyatlı ürünler yapıyormuş.
    Hocam dediğinize baktım ama piyasada tek bir alternatif görünüyor o da bi yastık için baya pahalı. Benim sele zaten bana göre oldukça konforlu şu ana kadar bir rahatsızlık hissetmedim uzun yolda çok rahatsız ederse çekerim bi benzinliğe biraz oyalanıp soğuk bişeyler içip devam ederim

Alıntı demirarch adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçen hafta gts 250 evo ile yunanistan a tatile gittim , 520 + 560 km yol 1 hafta ara ile , gidiş dönüş olarak
    bakımlarının zamanında yapıldıysa sorun çıkaracağını sanmam , 150 km de bir mola verirsen iyi olur , 110-120 km devamlı sürüş iyidir

ben sırt çantamı artçı yerine kancalı lastik ile bağlayıp sırtımı yaslamıştım , yolda bmw gs le yol yapan abiyle sohbet ederken adam mest olmuştu benim sisteme tavsiye ederim
    süper tavsiyeler teşekkürler aslında çantanın kemerleri sele altından geçirilecek de bağlanabilir diye düşünüyorum. tabi bi deneyip görmek lazım.

Şunları kesin alıyorum öyleyse:

- Lastik tamir kiti
    - Servis noktaları iletişim bilgileri
    - kulak tıkacı
    - ıslak mendil
    - ahtapot
    - yağmurluk

Ekleme yapacak olan varsa lütfen çekinmesin.

enxdesign - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 1198SP - "biradam binRR"
    Bu sene yollarda ciddi manada scooter sürücüsü görmeye başladım. Bu güzel bir haber.

Ama kötü haber şu ki, scooter kullananlar kendilerine birşey olmaz diye mi düşünüyorlardır nedir. Uzun yola gittikleri belli. Hepsinin arkasında çadır, çanta, şu, bu var. Ama kısa donla ve terlikle seyahat ediyorlar. Bir çoğunda da açık kask var.

Heleki artçısı olan scooterlarda 2 yolcuda şortla seyahat ediyor. Uzun yollar şakaya gelmez.
    Mengu16 bunu beğendi.

IRau - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax
    Xmax 250 ile istanbul dan sarkoye ordanda gokceada ya gectim

Suanda arabali vapurdayim geri donuyorum

Hic yormadi aksilik bu ya hic tamir setim yok bisi olursa yardim cagaricam burdan

cagiran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VSTROM 800 SE
    Alıntı SerdaR_R adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu Cumartesi düşünüyorum. Bi ihtimal Pazar olabilir. Yolumun üstündeyse gidebilirim ne tarafta kalıyor dediğiniz yer?
    Ben Cuma sabah çıkıcam karlılaşmıyacağız demek ki..

Dediğim yerler Gümüldür tarafındalar,internetten bulabilirsiniz sanırım

antilop_skul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf600sa 2007 +100k km
    istabuldan cık balıkesir örende mola ver otobana 3-4 km içeride kamp alanı var cennet kamping kendi cadırınıda kurablirsin onlarında cadırı var bungalovlarda var . dinlen bi güzel 6 saat sürüyor cünki yol .

sonra sabahtan kalkıp izmire gidersin

not : toplamda 12 gece falan kaldık o kampingde çok güzel biyer

eminemre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X Max 250 Ironmax
    Alıntı demirarch adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Aynı sistemi ben de kullanıyorum. Xmax ironmax'de bel için ufak bir çıkıntı var, kamp çantasını örümcek ağı ile artçının seleye bağlayıp resmen sırtlık yapmıştım arkada sissybar da olunca çanta kaymıyor
    Piaggio Carnaby 200
    Yamaha XMax 250 Ironmax

Motosikleti
    MaxSYM 600i
    Alıntı antilop_skul adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    istabuldan cık balıkesir örende mola ver otobana 3-4 km içeride kamp alanı var cennet kamping kendi cadırınıda kurablirsin onlarında cadırı var bungalovlarda var . dinlen bi güzel 6 saat sürüyor cünki yol .

sonra sabahtan kalkıp izmire gidersin

not : toplamda 12 gece falan kaldık o kampingde çok güzel biyer
    yalnız ben yalova üzerinden vapurla geçeceğim için ören baya bi içeride kalıyor. 100 km kadar. oraya gidene kadar bi 100 daha gidip izmir'de kalırım muhtemelen. yine de tavsiye için sağol

eminemre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X Max 250 Ironmax
    Alıntı IRau adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Xmax 250 ile istanbul dan sarkoye ordanda gokceada ya gectim

Suanda arabali vapurdayim geri donuyorum

Hic yormadi aksilik bu ya hic tamir setim yok bisi olursa yardim cagaricam burdan
    Şarköy'de bir karşılaşamadık.
    Piaggio Carnaby 200
    Yamaha XMax 250 Ironmax

Bende xmax250 ile bursa dan çıkıp gezmeyi düşünüyorum ama rota bulamadım

schumacher__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık 4 teker..
    lastik tamir spreyi alıp yola çıkın, fazlasına gerek yok. Sigorta, gaz teli vs. 40 yılda 1 gerekecek şeyler, öyle bir şans denk gelirse de dağ başında, yabancı yerde değilsiniz en fazla bi telefonla yardım alabilirsiniz. Ayrıca bana kalırsa 250 km için konaklamaya da gerek yok, 600lük makine ile o mesafeyi dinlene dinlene rahat bir şekilde geçebilirsiniz.

IRau - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax
    Alıntı eminemre adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şarköy'de bir karşılaşamadık.
    Şuanda sarkoy deyim Gökçeada dan dondum sorunsuz şekilde
    Şarköy sahildeyim ben cumartesi gunune kadar

Motosikleti
    xmax250
    yaklasık bir ay önce dediginiz yolu 200 cc lik bir cross ile yaptım ve tek günde yaptım.. tek farkım istanbuldan bandırmaya feribot ile gecmiş olmam...
    tabii ki yoruldum ama bir okadar da zevk aldım. sizin de kondisyonunuz ve motorunuzun durumu el veriyorsa cok rahat bir günde gidilebilecek bir mesafe...

herkesin dedigi gibi lastik tamir kiti almanı ben de öneririm.. onun dısında bir kaç anahtar ve tornavida da olsa fena olmaz eger elinden degistirmek geliyorsa km teli fren teli vs bulunmasında yarar var.. elinden hic gelmiyorsa bosuna bulasma =) lastik tamir kiti al ve cevir gazı... yolun acık olsun..

buarada selcukta varil diye bir camp alanı var orayı önerebilirim konaklamak icin... hayko cepkinin mekanıdır...

Motosikleti
    Yamaha XMAX 250 ABS
    Alıntı SerdaR_R adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Hocam dediğinize baktım ama piyasada tek bir alternatif görünüyor o da bi yastık için baya pahalı. Benim sele zaten bana göre oldukça konforlu şu ana kadar bir rahatsızlık hissetmedim uzun yolda çok rahatsız ederse çekerim bi benzinliğe biraz oyalanıp soğuk bişeyler içip devam ederim

süper tavsiyeler teşekkürler aslında çantanın kemerleri sele altından geçirilecek de bağlanabilir diye düşünüyorum. tabi bi deneyip görmek lazım.

Şunları kesin alıyorum öyleyse:

- Lastik tamir kiti
    - Servis noktaları iletişim bilgileri
    - kulak tıkacı
    - ıslak mendil
    - ahtapot
    - yağmurluk

Ekleme yapacak olan varsa lütfen çekinmesin.
    Sigara + Çakmak

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)