Pek ala seriye genelleştirp devam o'halde, hevesinizi baltalayan ilah geldi.
5. Zincir kopması sebebi ile badere atlatma şansınız yüksektir, bu durumdan nasıl başa çıkabiliceğeinze dair fikirler edinmeye bakın ( başıma geldide ayağıma darrbe yedim, neyseki işçi botu vazifesini yaptıydı, gerisi ilahi torpildi kazasız atlattım)
6. Lastiğiniz heran gümleyebilir (başıma geldiydi 90 km ile giderken pfff , yanpel yanpel zorda olsa hakimiyeti sağlayıp, kenara çekebildim, sonramı? 30 km yolu 3 saatte jant üstünde dönebildim, lastikçiler yoktu pazar günü hepsi kiliseye gönah çıkarmaya gitmişler ondan herhal yurdumda hemde, sprey almadan 10km yola asla çıkamaz oldum)
7. Kaygan yolda biraz yüksek süratte slalom yapmak paha biçilemez, öngörelemeyen bir tehdittir, yola kaçakçıların saçtıkları mazot. (3.5 3.5 bundada torpilim varmış meğer)
8. Vizör açık sollama yaparken , surattan vurulma hissi ve acısı , eşşek arısının bulamaç bedeni elimi yüzüme atmam bulaşkan dokuyu fark edip , vuruldum diye bacakların titremesi.
9. Gizli buzlanma dolayısı ile döt baş biryerde yanal şekilde bale yapmak , billah yine ilahi torpil
10. Bilmediğim dağ yolunda, buzlanmaya karşı açılmış tırtıklar yüzünden, neredyse bariyerle gömmek üzere iken, aksakallı dede asa'sı ile ittirdide kurtulduydum (naif bir espri umarım kimse çıkıpta essahmı diye sormaz bunu
)
11. Mıcır dökülmüş çukurlar, elbette olmayan uyarı zamazingoları.