Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Başlangıç Motoru;

REKLAM ALANI
    ismaileren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şimdilik yok. gelecekten ümitli
    Merhaba Arkadaşlar;

Bu konudan çok fazla olduğunu biliyorum. İlk motorumu almak istiyorum ama kafamdaki sorulara diğer konularda tam cevap alamadım.

Bazı kriterlerim var. Şöyleki;

• 40 yaşına geldim ama motor tecrübem kısıtlı. Bu ilk motorum olacak. O yüzden kontrol etmesi kolay bir motor olsun istiyorum.
    • Hız yapma ve motor bağırtma yaşını çoktan geçtik. O yüzden düşük devirde yol alabilecek bir motor olsun istiyorum.
    • Motorun teknik kısımları ile fazla uğraşmak istemiyorum. O yüzden nispeten sorunsuzluğunu ispatlamış 4 Japondan(Honda, Yamaha, Kawasaki, Suzuki) birisi olsun istiyorum. Bu markaların haricinde, bunlar gibi sorunsuz markalar varsa onlardan biriside olabilir.
    • Konforlu bir motor olsun istiyorum. En azında dikiz aynasından bakınca arkayı görebilecek kadar az titreşim verecek bir motorsiklet olsun istiyorum. Şehirler arası yola çıktığımda titreşim yüzünden uyuşan uzvum olmasın istiyorum.

Çok şey mi istiyorum bilmiyorum ama yardımcı olabilirseniz sevinirim.

İlgilenen tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Pulsar 150 NS
    Cbr 250 derim abi rahat,sorunsuz ve titresimsiz uzun yolda cok yormaz...

Motosikleti
    Alıntı Obs adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cbr 250 derim abi rahat,sorunsuz ve titresimsiz uzun yolda cok yormaz...
    teşekkür ederim.
    Peki bu motor ile düşük devirde uzun yol yapma imkanı olur mu?

Motosikleti
    Pulsar 150 NS
    Olur abi chopper kadar olmaz fakat chopperlar ates pahasi.Cinlide istemiyorsunuz o yuzden olur yani😊

Motosikleti
    XVS 650 Drag Star
    Valla benim param olsa şuan İndian'ın Scout Sixty modelini alırım ama başlangıç motoru olurmu olmasmı dersen kişiden kişiye değişir

Bahsettiğim motor:http://www.indianmotorcycle.com/en-us/scout-sixty-thunder-black

jonvolkan bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    R25
    hocam scooter olmazmı illa viteslimi düşünüyorsunuz.fark etmez falan oda olur derseniz bence maxiscooter sizin istediğiniz özellikleri kapsıyor.xmax forza j300 xcity vs konfor keyif ekonomi bagaj alanı artıçı rahat hareket vs ihtiyacınızı karşılar.
    vitesli motor olucak dersenizde aklıma gelen suzuki inazuma.uygun fiyatlı olarak

jonvolkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Yamaha Xmax 400 ABS
    Ben 43 yaşındayım. Geçen yıl Ybr 125 ile başlamıştım. Ondan evvel motosiklet tecrübem yoktu. Ybr ile şehir içinde idare ettim. şehir dışı için uygun değildi pek. Bu yıl Suzuki Inazuma F aldım. O zaman aslında bu motorla başlasam olurmuş dedim. Oturma pozisyonu çok rahat. Artçı konforu çok rahat. Biraz ağır bir motosiklet olduğu için Ybr ile bilhassa rüzgarlı havalarda yaşadığım sıkıntıların hiçbirini yaşatmadı. Yola iyi basıyor. Bu cc aralığında diğer motosikletlerde de değişerek kullandığımız oldu. Ben bariz bir konfor üstünlüğü hissediyorum. Ama şu var bu motosikletle topcase takmadan önce 150 hız gördüm. Topcaseden sonra da 145 ancak yapabildim. Diğer 250 cc lik motosikletler daha çok sürat yapıyormuş. Ama benlik değil sanırım. Daha çok sürat ihtiyacı hissetmiyorum. Yakıtının çok olduğu konusu forumlarda oldukça dillendiriliyor. Ama ben 3.7 lt nin üzerine hiç çıkmadım. KOnya yakın ilçelerini içeren şehir dışı seyahatlarinde çok rahat yol alıyorum. 120 km/h civarında seyahat ediyorum. Yer yer 140 civarına çıktığım oluyor. Çok keyif alıyorum. Rampa falan sıkıntısı yaşatmıyor. Malzeme kalitesi belirgin şekilde ön planda. Yedek parça olarak diğerlerine göre daha pahalı olduğu söyleniyor. Çok şükür bunu tecrübe edecek bir durumum olmadı. Tavsiye ederim.
    l3v3nt bunu beğendi.

feti_can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tracer 700
    Ben de istenenleri okurken ilk aklıma gelen inazuma oldu. İncelemenizi tavsiye ederim.

Ayrıca scooter düşünürseniz xmax, pcx, forza benzeri motorlar da çok rahat
    Daha düşük bütçe ile başlamak isterseniz SYM fiddle'ı inceleyebilirsiniz

Bir diğer tarz da honda msx 125
    Hafif ve alçak, başlamak için çok rahat (ben de bununla başladım)
    Ama malum zaten motorları fark etmiyorlar, daha ufak olunca bu işler daha da zorlaşıyor

Yaşadığınız şehire gideceğiniz yollara göre de düşünün
    Mesela istanbulda beşiktaş taksim arasında gidip gelecek biri için msx 125 çok güzel seçim olur
    ama çevre yollarını kullanmaya ihtiyacınız varsa 200-250 cc altı motor kullanmak zor

arda4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı CanAydın000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla benim param olsa şuan İndian'ın Scout Sixty modelini alırım ama başlangıç motoru olurmu olmasmı dersen kişiden kişiye değişir

Bahsettiğim motor:http://www.indianmotorcycle.com/en-u...-thunder-black
    http://polaris.hs.llnwd.net/o40/ind/...ty/photo-1.jpg
    http://polaris.hs.llnwd.net/o40/ind/...ty/photo-2.jpg
    http://polaris.hs.llnwd.net/o40/ind/...er-black-2.jpg
    Hocam böyle filmlerdeki fotoğraflardaki gibi olmuyor. Gerçek hayat şartları başka, bambaşka:

https://motosikletliyasam.wordpress....m-izlenimleri/

Maliyet kısmını geçelim, sadece motorun bu resimlerdeki gibi görünmesi için bile saatlerce ince temizlik, cilalı şampuan, cila vs... Yazarken için sıkıldı

uqur497 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 Honda CBR 125R
    Abi senin ilacın Suzuki Inazuma başka adrese bakmana gerek yok. Her ihtiyacını karşılayabilecek nadir makinelerden.
    ...garip... bunu beğendi.

serhanex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 1000RR '11
    Başlangıç motoru terimini çok sevmesem de size başlangıç için vitessiz motor talebiniz var ise yamaha xmax, sym joymax, kymco xciting, 250cc veya 400cc olanları honda integra, vitesli motor isterseniz de Yamaha tenere, Honda Africa Twin, Yamaha Xj6N, Fazer8, Honda integra'yı önerebilirim.

Bunlar ilk motor olur mu demeyin, tabi ki Güven,Özveri, Tecrübe isteyen bir durum ama 1000RR benim ilk motorum tarzınız olmadığı için seçenekler arasına koymadım

Erdost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZONTES 350 T2
    Inazuma F tarifi yapmışsınız

Motosikleti
    XVS 650 Drag Star
    Alıntı arda4 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam böyle filmlerdeki fotoğraflardaki gibi olmuyor. Gerçek hayat şartları başka, bambaşka:

https://motosikletliyasam.wordpress....m-izlenimleri/

Maliyet kısmını geçelim, sadece motorun bu resimlerdeki gibi görünmesi için bile saatlerce ince temizlik, cilalı şampuan, cila vs... Yazarken için sıkıldı
    Chopper Tipi motorlar bakım ister metal aksam oldugu için güzel görünmeisini istiyosan parlatman lazım zaten hergün bende Chopper kullanan insan sıkılmas bundan daha zevk alır ben saat lerce cila fala nyaparım bu motora yani .D

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:28 ----------

Alıntı serhanex adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Başlangıç motoru terimini çok sevmesem de size başlangıç için vitessiz motor talebiniz var ise yamaha xmax, sym joymax, kymco xciting, 250cc veya 400cc olanları honda integra, vitesli motor isterseniz de Yamaha tenere, Honda Africa Twin, Yamaha Xj6N, Fazer8, Honda integra'yı önerebilirim.

Bunlar ilk motor olur mu demeyin, tabi ki Güven,Özveri, Tecrübe isteyen bir durum ama 1000RR benim ilk motorum tarzınız olmadığı için seçenekler arasına koymadım
    Başlangıç motoru birazda kişiye bağlı SS motorlar biraz yüksek cc ile başlamak tehlikeli biraz he istersen 1000 CC ilede başlarsın bana göre Chopper ile başlayan çok arkadaşım ve dostum var Ve ilk motorları 1000cc'ni naltına inmedi .D

Motosikleti
    Kawasaki EL-250 ,Mondial Z-ONE 150
    inazuma tek adres gerisi hikaye

Motosikleti
    Cevaplar için teşekkür ederim.

Vitesli motor düşünüyorum.
    YBR125 veya CBF150 gibi Commuter tarzı motorları trafikde hiç saygı göremedikleri için eledim.

Kafamda bazı seçenekleri elerken yerine yenileri geliyor.
    Şu an kafamda olanlar.
    Suzuki inazuma, Honda CBR250R, Kawasaki Vulcan S, Yamaha 650 XVS dragstar
    Yani şehiriçi konforu ile uzun yol konforu arasında da kaldım biraz

Siz ne düşünüyorsunuz?

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Hocam butcenizi yazmamissiniz gerci alacaginiz motor 125 150cc olacak bu acemilinizi atmak icin gerekecek sonrasi sakin cbr vs bakmayin bizim gibi 40 lara gelmis adamlari Endurolar paklar.. tecrubeden sonra cift silindir NC 750 alarak dusuk devirde harika kullanacaksiniz

Motosikleti
    XVS 650 Drag Star
    Kawasaki Vulcan S temiz makina bulursan iyi motordur ve sağlamdır

evural - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax 300
    Gözü kapalı inazuma F alın. Düşünmenize bile gerek yok. Ömür boyu binersiniz. Değiştirmek isteyeceğinizi de sanmam ama yükseltmek isterseniz 1-2 yıl ve belli bir km sonra nc750x uygun olur size.

Motosikleti
    Teşekkür ederim cevaplar için.
    Biraz dikkatimi çekti ve araştırdım .
    Gördüm ki benim yaşlarda kişiler genelde nedense NC750X gibi Enduro-Adventure tiplerine meylediyorlar.
    Niyedir bu?
    Bir Enduro nun avantajları nelerdir?

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Büyük motor önerenlerin gazına gelmeyin Inazuma F alın. Birileri 1000 cc motorla başlayıp şansına başına bir iş gelmedi diye 1000 cc motorla bu işe başlanmaz. Büyük cc scooter olabilir.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)