arkadaş cbr demiş ama selesi rahat olsun derseniz inazuma daha iyi bir seçenek.
cbr da biraz eğilmek gerekiyor ve selesi inazumaya göre daha sert, uzun yolda yoruyor.
Inazıma F'e +1 oyumu kullanıyorum. Yaşınıza ve beklentilerinize uygun güzel bir makine, en güzel yanı da çift silindir oluşu ve titreşim sıkıntısı olmaması. Mavi renk de gerçekten çok yakışıyor. Diğer yandan da scooter düşünürseniz Honda Forza size çok güzel uyar gibi gözüküyor. Japon tercihinizden dolayı forza dedim. Yoksa Sym Joymax da işinizi çok rahat görür. Umarım gönlünüzdeki 2 teker ile bir an önce buluşursunuz.
Evet Inazumayı takiben maddi durumları ayarlayıp benim de aklımdan geçen motosiklet aynen NC750X. NC tarzı endurolarda genel anlamda asfalt kullanım için uygun olsa da ara sıra denk gelecek olan dağ taş koşullarını içeren yollarda da yükseklik avantajı nedeni ile sanırım sıkıntı vermeyecektir. Ama aynı yükseklikten dolayı ağırlık merkezi daha yukarıda olduğu için ve aynı zamanda bu grup motosikletler daha ağır olduğundan da dolayı dar ve yavaş manevralarda kontrolü daha zor olacaktır. O yüzden enduro tarzı bir motosikletin başlangıç düzeyinde çok uygun olmayacağını düşünüyorum. Başlangıç için en fazla 250 cc olacak ve ağırlık merkezi daha yere yakın motosikletlerle, iki teker üzerinde gerek yavaş süratlerde kontrol etmeye alışmak gerekse süratli giderken acil fren durumları ve frenin yetmeyeceği koşullarda kaçış manevraları gibi durumlara alışabilmek daha mantıklı olacaktır. Motosiklet arabadan çok farklı . Rampada durduğunuzda bile yapmanız gereken şeyleri dolu dolu bir eğitim alınmış bile olsa defalarca ve defalarca tecrübe etmeden bir refleks haline getiremezsiniz. Park edecekken bile yerden yüksek olan dolayısı ile ağırlık merkezi daha yüksekte konumlanmış olan bir motosikleti kazara gereğinden birazcık fazla yatırmış olsanız bacağınıza binecek olan yük şiddeti logaritmik olarak artacaktır. oysa ağırlık merkezi daha aşağılara konumlanmış olan bir motosiklette bu zorlama çok daha makul düzeyde olacaktır.
SS motorlarda yüksek cc ile başlamak tehlikeli ama Chopper dediğin motor fazla gitmiyo zaten ve gaz tepkimesi okadar ani değil düşük cc deki gibi gaz ctepkimesi var Chopper kullanan çogu youtuber dahi başlangıç için Iron 883 öneriyo neden çünkü 50HP bu motor ne kadar ani olablirki Biraz Chopper Hakkında Bilgi edin
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)