Türkiye'de de mutlaka vardır ama yoksa da buradan alınabilir.
http://m.aliexpress.com/item/3249362...bilesitedetail
Bi tane Arduino, MPU6050 ivme sensörü ve 16x2 LCD ekran ile basit bir örneğini yapabilirsiniz. Parça maliyeti 40 lira.
Su terazisi mantığında çalışmıyormu bu meret
(Clinometer+bublle level)
Al dostum tek yapman gereken bu uygulamayı telefonuna indirip daha sonra telefonu gidona bir güzel sabitlemen olacaktır..gayet stabil çalışıyor ve ücretsiz.motor olmasada bir çok yerde işimi gördü diyebilirim
Aşağıdaki açı ölçer inşaat işlerinde kullanılıyor.
Kenarları mıknatıslı. Açı ölçmek istediğin yüzeye bırakman yeterli. Motordan indiğinde de cebinde veya çantanda kolaylıkla taşıyabilirsin.
http://www.ebay.com/itm/ANGLE-CUBE-D...-/200641297169
Anlık göstersin istiyorsan androide bi dijital su terazisi indirsen olur sanırım. Sonra koy telefonu yatay olarak ön tarafa olsun bitsin. Ama açıları kaydetme diye bir şey olmaz onda. Hem virajdayken ona bakmak ne kadar makul olur onu da bilemem.
Pirelli Sbk uygulamasında açı ölçer de var, üstelik kayıt da yapıyor. Iphone'da kullanıyorum.
Benim elimde dijital bir açı ölçer var. Eski zamanlarda Model helikopter hobisi ile ilgilenirken, Pallerin açısını ölçerdik.
Sanıyorum Digital Pitch Gauage olarak geçiyordu. Bendeki minnak bir ürün, ve kıçında kücük bir mıknatıs var, üzerinde iki tane de düğmesi var, birisi power on / off diğeri ise açı sıfırlama düğmesi.. Ayrıca hafızası vs. hiç bir haltı yok, anlık açıyı gösteriyor. Ben bunu motosiklet üzerinde test ettim ve başarılı bir şekilde cevap verdiğini gördüm ama dediğim gibi anlık olarak veriyor yani yolda bakmanız gerekiyor.
Bir diğer taraftan sizi kötü bir şekilde zorluyor, daha fazla yat daha fazla yat şeklinde.. Ben maksimum 41 dereceyi görmüştüm, fakat ülkemiz şartlarında kullanmanın pek sağlıklı olmayacağı kanısındayım.
Bendeki ürün bu;
Aşağıdaki siteden sanıyorum 25-30 €uro civarında bir paraya almıştım.
HobbyKing.com
Kaynak olması açısından biraz uğraş sarf ediyorum ve aşağıdaki linkten de satın alım yapabilirsiniz.
Buy Digital Pitch Gauge
Offroad araclari icinde satiliyor bu tip seyler zamaninda 15 20 tl idi aci ve diklik olcuyordu
Bu sefer virajda düşmedim ama gelecek sefer bu virajda nasıl düşebilirim acaba
diye kaşınmayan yerlerini kaşıma çabası olarak değerlendiriyorum bu konuyu.
"- Hmm 32° olmuş, şunu 35° yaparım ben..
Yaparsın tabi koçum yatarsın sen, teğet geçersin, necisin sen, çekilin uleyn.."
Sonra viraja değil hastane yatağına yatan bir motorcu..
Daha gereksiz ne olabilir acaba?
Motor kullanırken ,hele ki viraj dönerken tam konsantre yola odaklanmamız gerekirken,Nereye bakarsan oraya giden bir araç üstündeyiz.
Tasvip etmiyorum ...
Bin lira mi ohh telefonu koy
Bende Z800 kullanıcısıyım.Motorumda vites göstergesi yoktur. Çinden vites göstergesi aldım taktım. Ne hikmetse göstergeyi taktıktan bir kaç km sonra gözüm oraya takılmaya başladı. Kafam da karışıyor tabi. Neyse bi araç geçerken bi anda 2 den 1 e attım vitesi arka teker kitlendi düşüyordum çünkü gözüm takıldığı gibi aklımıda karıştırıyordu mereketin yüzünden bu bana iyi bir ders oldu daha sonra göstergeye şehir işinde hiç bakmamaya karar verdim sadece uzun yolda bazen 5 temi 6 damı gittiğin anlaşılmıyor sadece o zamanlar bakıyorum zaten bunun için almıştımda işte aldık biröğün taktık diye sürekli bakasım geliyodu vitese. Velhasıl kelam bu tür şeyler özellikle en riskli yerler olan virajlarda senin aklını karıştırabilir. Gerek olduğunu düşünmüyorum.
"açı ölçer ile aydinger üzerinde geometrik şekiller felan çizeceğinizi zannetmiştik" bu süpermiş :D Yok hocam işin aslı virajlar ile ilgili sıkıntılarım var. Kararınca, denemelerimle, yeteneğim doğrultusunda kendi çapımda çalışıyorum. Daha fazla yatırmadan ziyade denemelerimi daha sağlıklı ve güvenli hale getirmek istiyorum.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)